Football Talk

Ρόμα – Κάλιαρι 1-0: Επιστροφή στις νίκες με το πρώτο γκολ του Σέρτζιο Ολιβέιρα στην Ιταλία και... ντεμπούτο του 17άχρονου Κεραμίτση! (video)

Ρόμα – Κάλιαρι 1-0: Επιστροφή στις νίκες με το πρώτο γκολ του Σέρτζιο Ολιβέιρα στην Ιταλία και... ντεμπούτο του 17άχρονου Κεραμίτση! (video)

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φρόντισε να ξεκινήσει την θητεία του στην Ιταλία ο Σέρτζιο Ολιβέιρα, ο οποίος σκόραρε στο ντεμπούτο του για την Ρόμα και οδήγησε στην επικράτηση επί της Κάλιαρι με 1-0, στην 22η αγωνιστική της Serie A. Ντεμπούτο για τον 17άχρονο Κεραμίτση που πέρασε ως αλλαγή στο 95', στα 17 του χρόνια!

Μπορεί η Ρόμα να μετρούσε δύο διαδοχικές ήττες στην Serie A, με την ανατροπή που υπέστη από την Γιουβέντους (3-4) να την πληγώνει ανεπανόρθωτα, όμως στο ντεμπούτο του Σέρτζιο Ολιβέιρα δεν θα μπορούσε να στραβοπατήσει η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο.

Η Κάλιαρι ήταν ανταγωνιστική σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο, «πάλεψε» για το πρώτο της «διπλό» στο Ολύμπικο μετά το 2013, αλλά το γκολ του Σέρτζιο Ολιβέιρα στο 33’ αποδείχθηκε καθοριστικό.

Ο τέως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι, μετά την παράβαση που υπέδειξε ο VAR σε χέρι του Ντάλμπερτ και δεν θα μπορούσε να αστοχήσει, γνωρίζοντας την ικανότητά του από τα «11» βήματα.


Το ντεμπούτο του ξεκίνησε ιδανικά, η Ρόμα αποδείχθηκε σοβαρή αμυντικά και θα μπορούσε να σημειώσει και δεύτερο γκολ, με τις προσπάθειες των Βερετούτ στο 66’ και Ζανιόλο τρία λεπτά αργότερα να μην καταλήγουν στα δίχτυα.

Την ίδια ώρα, οι φιλοξενούμενοι δέχθηκαν γκολ για έβδομο σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις και είδαν το νικηφόρο σερί των δύο αναμετρήσεων να σταματά στην Ρώμη!

Δεν μπόρεσαν να βγάλουν επί της ουσίας κάποια αντίδραση και ολοκλήρωσαν το ενενηντάλεπτο με μία εντός εστίας τελική συνολικά και… καμία στο δεύτερο μέρος (με τον Μπάμπη Λυκογιάννη να περνά στο ματς στο 80’).

Απεναντίας, η νικήτρια της αναμέτρησης, Ρόμα (με τον 17άχρονο Κεραμίτση να κάνει ντεμπούτο στο 95'), ανέβηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας και είδε ματς της να ολοκληρώνεται με 1-0 στο «σπίτι» της, για πρώτη φορά μετά τις 11 Νοεμβρίου!

Οι ενδεκάδες της αναμέτρησης:

Ρόμα: Πατρίτσιο, Νάιλς (95' Κεραμίτσης), Βίνα, Μαντσίνι, Κουμπουλά, Βερετούτ, Ολιβέιρα, Ζανιόλο (85' Κάρσντορπ), Γκιάν (75’ Σομουρόντοφ), Μικιταριάν, Έιμπραχαμ

Κάλιαρι: Κράνιο, Αλτάρε (88' Γκαλιάνο), Γκολντανίγκα, Καρμπόνι, Ζαπά, Νταιόλα, Μαρίν, Ντάλμπερτ (80’ Λυκογιάννης), Περέιρο (69’ Νάντεζ), Πέδρο, Παβολέτι

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0