Football Talk

Παναιτωλικός: Παρθενικό «διπλό» και πρώτη νίκη επί της ΑΕΚ μετά από 1.149 μέρες! (video)

Παναιτωλικός: Παρθενικό «διπλό» και πρώτη νίκη επί της ΑΕΚ μετά από 1.149 μέρες! (video)

Η νίκη του Παναιτωλικού επί της ΑΕΚ είναι κάτι παραπάνω από ιστορική καθώς είναι η πρώτη του στο ΟΑΚΑ και μόλις η τέταρτη στο μεταξύ τους παρελθόν!

Μια εξαιρετικά σημαντική νίκη πήρε ο Παναιτωλικός απέναντι στην ΑΕΚ, επικρατώντας εκτός έδρας της «Ένωσης» με 2-1 για τη 18η αγωνιστική της Super League. Φυσικά το τρίποντο αυτό πέραν της βαθμολογικής σημασίας που έχει, συνοδεύτηκε κι από ένα ιστορικό ρεκόρ για την ομάδα του Αγρινίου.

Συγκεκριμένα αυτή είναι μόλις η πρώτη φορά στα χρονικά, κατά την οποία ο Παναιτωλικός καταφέρνει να πάρει θετικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ και γενικότερα σε «κιτρινόμαυρη» έδρα! Οι δύο ομάδες, μάλιστα, έχουν συναντηθεί στο σπίτι της ΑΕΚ συνολικά 12 φορές, από τις οποίες τα «καναρίνια» μετρούσαν – μέχρι σήμερα – μόνο ήττες πλην μίας ισοπαλίας.

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο τα στατιστικά της ομάδας του Αγρινίου είναι κάθε άλλο παρά θετικά, καθώς μετρούν με την σημερινή μόλις 4 νίκες. Η τελευταία φορά κατά την οποία η ομάδα πήρε το τρίποντο χρονολογείται πίσω στο 2018 και συγκεκριμένα στις 24 Νοεμβρίου. Πρωταγωνιστής τότε είχε χρηστεί ο άλλοτε φορ του συλλόγου Κρέσπο Καμαρά, ο οποίος είχε σκοράρει δις (26’, 51’), ενώ για την ΑΕΚ ο Αντρέ Σιμόες είχε διαμορφώσει το τελικό 2-1 στο 76’.

Πριν από αυτό οι Αγρινιώτες είχαν πανηγυρίσει νίκη σχεδόν πέντε χρόνια πίσω (!), στις 18 Ιανουαρίου του 2017, όταν και επικράτησαν 3-2 χάρις στα γκολ των Μαρκόβσκι (12’) και Μάκου (55’, 83’). Για την «Ένωση» σκόρερ είχαν χριστεί οι Αλμέιδα (22’) και Γαλανόπουλος (33’).

Τέλος η πρώτη επικράτηση του Παναιτωλικού στην ιστορία των δύο, σημειώθηκε τον Μάρτη του 2016 (20/3) με τον Μάρκος Πάουλο να χαρίζει το τρίποντο στην ομάδα του στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων!

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0