Football Talk

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-0: Ντέρμπι που θα ξεχαστεί γρήγορα, χωρίς τελική στην εστία, με κερδισμένο τον... ΠΑΟΚ! (video)

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-0: Ντέρμπι που θα ξεχαστεί γρήγορα, χωρίς τελική στην εστία, με κερδισμένο τον... ΠΑΟΚ! (video)
Το πολυαναμενόμενο «ντέρμπι των αιωνίων» δεν προσέφερε τις συγκινήσεις που αναμενόταν, με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να μένουν στο 0-0 (16/01) στο Απόστολος Νικολαΐδης, σε ένα ντέρμπι που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα, αφού όχι μόνο δεν είχε γκολ, αλλά ούτε καν σουτ στην εστία από κάποια από τις δύο ομάδες!
Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0 (16/01) στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League, σε ένα πολύ κακό ποιοτικά παιχνίδι, κάτι που επιβεβαιώνει το γεγονός πως καμία από τις δύο, δεν κατέγραψε τελική προσπάθεια εντός στόχου!

Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν το ματς δίχως να κερδίσουν κόρνερ, με το «Τριφύλλι» να είναι ελαφρώς καλύτερο επιθετικά, κατά διαστήματα, αλλά να μην μπορεί να μετουσιώσει τις επιθετικές προϋποθέσεις που βρήκε στο διάβα του, σε κάτι μεγαλύτερο. Το ντέρμπι έληξε χωρίς σκορ, με μοναδικό κερδισμένο τον... ΠΑΟΚ!


1ο ημίχρονο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να κερδίζει φάουλ σε εξαιρετική θέση στο 6ο μόλις λεπτό. Ο Τικίνιο ανέλαβε την εκτέλεσή του, αλλά το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στα σώματα. Τα λεπτά κυλούσαν με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται να δημιουργήσουν και να επιδίδονται σε ένα ιδιαιτέρως σκληρό παιχνίδι. 


Η πρώτη αξιόλογη προσπάθεια του Παναθηναϊκού σημειώθηκε στο 14ο λεπτό, όταν έγινε το επικίνδυνο γύρισμα από τον Βιγιαφάνιες, αφού πάτησε περιοχή, αλλά ο Καμαρά με προβολή απομάκρυνε σε κόρνερ, το οποίο δεν απέφερε κάτι. Το «σκηνικό» επαναλήφθηκε στο 29', όταν ο Αϊτόρ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, αλλά η μπάλα πέρασε ξυστά από το δοκάρι του Βάτσλικ που ήλεγχε τη φάση.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν να «πατούν» καλύτερα στον αγωνιστικό και στο 33ο λεπτό απείλησαν και πάλι. Ο Κώτσιρας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μπα απομάκρυνε την μπάλα στρώνοντάς την στον Μαουρίτσιο, που σούταρε από καλή θέση με το αριστερό, αλλά η προσπάθειά του ήταν πολύ άστοχη.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους σημειώθηκε στο 41ο λεπτό, όταν ο Χουάνκαρ πέρασε τον Λαλά από τα αριστερά, πάτησε περιοχή, έκανε τη σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Μακέντα δεν ήταν καλή και έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Βάτσλικ.



2ο ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο, εν τέλει, αποδείχθηκε χειρότερο ποιοτικά του πρώτου, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να δημιουργήσει έστω, κάποια μεγάλη ευκαιρία. 

Ό,τι πιο αξιόλογο συνέβη από το 70ο λεπτό και μετά. Ο Ματέους Βιτάλ πάτησε περιοχή, αλλά το σουτ του απομακρύνθηκε από την άμυνα του Ολυμπιακού σε κόρνερ. Στο 74' ήρθε και η καλύτερη ευκαιρία, όταν ο Βιγιαφάνιες απέφυγε υπέροχα τον Εμβιλά, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο διαιτητής έδειξε «παίζεται» στη μονομαχία του Παλάσιος με τον Ρέαμπτσιουκ.


Το θέαμα συνέχισε να δίνει τη θέση του στο σκληρό παιχνίδι και κάπως έτσι η αναμέτρηση έληξε χωρίς σκορ, σε ένα παιχνίδι πολύ κατώτερων των προσδοκιών, αν αναλογιστεί κανείς πως καμία από τις δύο ομάδες δεν κατέγραψε τελική στην εστία!
 

Ο MVP

Ο Χουάνκαρ που έδωσε μεγάλες μάχες από την αριστερή πλευρά και προσπάθησε παράλληλα με τα γεμίσματά του, να δημιουργήσει επιθετικές προϋποθέσεις για τον Παναθηναϊκό.


Η φάση του αγώνα

Η κεφαλιά του Μακέντα στο 41ο λεπτό, που ήταν η πιο ουσιαστική ευκαιρία του ματς. Αν ο Ιταλός είχε βρει δίχτυα, ίσως είχαμε δει και ένα καλύτερο παιχνίδι.


Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Πέρεθ, Μαουρίτσιο (81' Αλεξανδρόπουλος), Παλάσιος, Αϊτόρ (66' Ματέους Βιτάλ), Βιγιαφάνες, Μακέντα (46' Ιωαννίδης)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βάτσλικ, Λαλά (66' Καρμπόβνικ), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Καμαρά, Μασούρας (58' Βαλμπουενά), Λόπες (46' Ελ Αραμπί), Τικίνιο (85' Βρουσάι)


Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0