Football Talk

ΑΕΚ – Παναιτωλικός 1-2: Νέο σοκ για την «Ένωση» στο ΟΑΚΑ – Ολική ανατροπή για τους Αγρινιώτες με υπογραφή Μεντόσα! (video)

ΑΕΚ – Παναιτωλικός 1-2: Νέο σοκ για την «Ένωση» στο ΟΑΚΑ – Ολική ανατροπή για τους Αγρινιώτες με υπογραφή Μεντόσα! (video)
Αντιμέτωπη με τη δεύτερη διαδοχική νετός έδρας ήττα ήρθε η ΑΕΚ, βλέποντας τον Παναιτωλικό να ανατρέπει πλήρως το ματς και να φεύγει με το τρίποντο από το ΟΑΚΑ!

Την πρώτη του νίκη στην έδρα της ΑΕΚ πανηγύρισε ο Παναιτωλικός, επικρατώντας της «Ένωσης» 2-1 στη 18η αγωνιστική της Super League. Με τον τρόπο αυτό οι Αγρινιώτες πήραν ένα εξαιρετικά σημαντικό «διπλό» το οποίο τον ανέβασε στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ οι γηπεδούχοι συνέχισαν ένα αρνητικό σερί νικών στο ΟΑΚΑ.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Σε φουλ ρυθμούς ξεκίνησαν την αναμέτρηση οι δύο ομάδες, με τόσο την ΑΕΚ όσο και τον Παναιτωλικό να βγαίνουν εξ αρχής μπροστά. Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση ωστόσο, σημειώθηκε από πλευράς «Ένωσης» με τον Μάνταλο να επιχειρεί ένα σουτ σε θέση βολής το οποίο εν τέλει εξουδετερώθηκε από την αντίπαλη άμυνα (4’).

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του παιχνιδιού, κυκλοφορώντας καλύτερα την μπάλα. Οι όποιες προσπάθειές τους όμως, μέχρι και το πρώτο εικοσάλεπτο, δεν ήταν αρκετές προκειμένου να απειλήσουν ουσιαστικά τους Αγρινιώτες – πέραν της πίεσης που τους ασκούσαν.

Ακόμη μία καλή στιγμή από πλευράς ΑΕΚ σημειώθηκε στο 23ο λεπτό, με τον Βράνιες να πιάνει μια κεφαλιά στο ύψους του δευτέρου δοκαριού. Αυτή όμως κατέληξε άουτ, δίχως να ανησυχεί τον Μελίσσα.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Μάνταλος θέλησε να δοκιμάσει ξανά το πόδι του έξω από την περιοχή, ωστόσο για ακόμη μία φορά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι (26’). Στη συνέχεια ο Ανσαριφάρντ απείλησε εκ νέου με ένα ωραία σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Βέρχουλστ βρισκόταν σταθερά στη θέση του και απομάκρυνε εντυπωσιακά τον όπιο κίνδυνο (37’).


Ο Παναιτωλικός από την άλλη σημείωσε την μοναδική του καλή τελική προσπάθεια στο 41ο λεπτό, όταν ο Μπαρμπόσα έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή το οποίο απέκρουσε ο Τσιντώτας με ευκολία.

Με τον χρόνο να βρίσκεται μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, η ΑΕΚ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και μόνο ένα γκολ θα της έδινε την ψυχολογική ώθηση που χρειαζόταν προτού πάει στα αποδυτήρια. Αυτό λοιπόν ήρθε με τον Ανσαριφάρντ συγκεκριμένα να πραγματοποιεί μια εξαιρετική ατομική ενέργεια, αποφεύγοντας τον Βργκοτς, και στη συνέχεια να εκτελεί για το 1-0 (45’)!

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μισού η ΑΕΚ μπήκε εμφανώς πιο ορεξάτη, σημειώνοντας καλές ευκαιρίες από τα πρώτα μόλις λεπτά. Στο 48’, μάλιστα, ο Τζαβέλλας με απευθείας εκτέλεση φάουλ τράνταξε το δοκάρι του Μελίσσα, «χτυπώντας» ακόμη ένα καμπανάκι στον Παναιτωλικό ενώ στη συνέχεια ο Γκαρσία απείλησε με νέο σουτ (49’).

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν όμως να ανεβάζουν στροφές. Με πρωταγωνιστή τον Μπαρμπόσα, στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι Αγρινιώτες προσπάθησαν να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία – γεγονός που κατάφεραν!

Συγκεκριμένα στο 79ο λεπτό κι έπειτα από τα λάθος του Μάνταλου, ο Μεντόσα έβγαλε την κάθετη στον Καρέλη που έφυγε πίσω από το κέντρο. Εκείνος βγήκε σε τετ α τετ με τον Τσιντώτα και με ωραίο τελείωμα έκανε το 1-1.


Μόλις πέντε λεπτά αργότερα ο Παναιτωλικός έφτασε στην ολική ανατροπή του ματς! Ο δημιουργός του προηγούμενου τέρματος έγινε σκόρερ, καθώς με μια τρομερή… έμπνευση ο Μεντόσα εκτέλεσε ένα εκπληκτικό σουτ και έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της αντίπαλης εστίας για το 2-1!


Ο MVP

Ο Μεντόσα. Ο 29χρονος μέσος ουσιαστικά έγραψε το όνομά του δίπλα από την ανατροπή του Παναιτωλικού καθώς έβγαλε την ασίστ στο πρώτο και σημείωσε το δεύτερο γκολ, ενώ ήταν εξαιρετικός καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς.

Η φάση του αγώνα

Το δεύτερο γκολ του Παναιτωλικού. Μόλις 5 λεπτά μετά από την ισοφάριση οι φιλοξενούμενοι έφτασαν σε νέο τέρμα, το οποίο τους χάρισε το πρώτο τους διπλό στο ΟΑΚΑ!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΕΚ (Γιαννίκης): Τσιντώτας, Μοχαμαντί, Τζαβέλλας, Βράνιες, Σβάρνας (80’ Ρότα), Σιμόες (88’ Κοσίδης), Λε Ταλέκ (80’ Λε Ταλέκ), Μάνταλος, Λιβάι Γκαρσία (65’ Τσούμπερ), Άμραμπατ, Ανσαριφάρντ (88’ Γέβριτς).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Αναστασίου): Μελίσσας, Χουχούμης, Κορνέλιους, Βργκοτς, Λούι, Φλόρες, Αντούνες (64’ Μάρντεσον), Μεντόσα (85’ Τσιγγάρας), Ντουάρτε (85’ Μαλλής), Μπαρμπόσα (70’ Μόρσεϊ), Βέργος (70’ Καράλης).


Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0