Football Talk

Όταν οι μεταγραφές του ΠΑΟΚ επί Σαββίδη ξεπερνούν τους… εαυτούς τους: Από τον Περέιρα στον Κούρτιτς (video)

Όταν οι μεταγραφές του ΠΑΟΚ επί Σαββίδη ξεπερνούν τους… εαυτούς τους: Από τον Περέιρα στον Κούρτιτς (video)

Ο Γιασμίν Κούρτιτς κρατάει «ζωντανό» τον ΠΑΟΚ στην διεκδίκηση της κορυφής και ήδη, έχει ξεπεράσει τον… εαυτό του σε επιδόσεις. Το BN Sports σας δίνει στο… πιάτο τέσσερις περιπτώσεις, επί εποχή Ιβάν Σαββίδη, που έκαναν ρεκόρ καριέρας, στην παρθενική τους σεζόν στον Δικέφαλο.

Ο ΠΑΟΚ δεν βρίσκεται και στα καλύτερα του. Η φετινή σεζόν δεν έχει εξελιχθεί όπως θα περίμεναν όλοι, όμως η ομάδα έχει καταφέρει να παραμείνει μέσα και στους τρεις στόχους της. Ο άνθρωπος, που ευθύνεται περισσότερο από όλους για αυτή την επιτυχία, είναι ο Γιασμίν Κούρτιτς. Ο Σλοβένος χαφ αποκτήθηκε το περσινό καλοκαίρι από την Πάρμα και παρά το μέτριο ξεκίνημα, έχει πάρει ηγετική μορφή στο ρόστερ του Δικεφάλου.

Συγκεκριμένα, παρότι χαφ, μετράει 13 γκολ σε 26 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, με τα επτά από αυτά, να είναι με πέναλτι. Ωστόσο, δεν είναι ο μοναδικός. Συγκεκριμένα, επί εποχή Ιβάν Σαββίδη, ο ΠΑΟΚ έχει δει αρκετούς ποδοσφαιριστές να κάνουν ρεκόρ… καριέρας για να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Το BN Sports ξεχώρισε τέσσερα από αυτά και σας θυμίζει τι πέτυχαν, στην παρθενική τους σεζόν στον Δικέφαλο, ξεπερνώντας τον… εαυτό τους.

Φακούντο Περέιρα

Το «πολυεργαλείο» του ΠΑΟΚ. Το καλοκαίρι του 2014, η απόκτηση του Φακούντο Περέιρα από την Σαν Λουίς δεν μεταφράστηκε ως μία περίπτωση που θα ανέβαζε επίπεδο τον Δικέφαλο. Τελικά, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός διέψευσε τους πάντες, κάνοντας μία εκπληκτική σεζόν. Συγκεκριμένα, μέτρησε συνολικά 13 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ μοίρασε και πέντε ασίστ, ξεπερνώντας τις επιδόσεις τα νούμερα που είχε στην Αουντάξ Ιταλιάνο της Χιλής.

Βέβαια, ο έμπειρος άσος, έμεινε για μόλις ένα χρόνο στο Δικέφαλο, αφού μετά είχε μία σειρά από δανεισμούς πριν αποχωρήσει ως ελεύθερος για την Αργεντινή. Φυσικά, η γκολάρα κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», είναι αυτή που έχει μείνει στις μνήμες όλων των φιλάθλων του Δικεφάλου.

Γέβγεν Σάκχοφ

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που έκαναν διαφορά στον ΠΑΟΚ. Ο Γεβγέν Σάκχοφ μπορεί να μην εντυπωσιάζει με τη φανέλα της ΑΕΚ, αλλά στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν βασικό μέλος του άξονα. Το καλοκαίρι του 2016, άφησε την Ντνίπρο (που είχε φτάσει μέχρι τον τελικό του Europa League) και ήρθε στην Ελλάδα ως ελεύθερος. Από την πρώτη του σεζόν, κουβάλησε τον Δικέφαλο στις πλάτες του.

Συγκεκριμένα, μέτρησε οκτώ γκολ και δύο ασίστ σε 44 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και ξεπέρασε κάθε ρεκόρ που είχε με τον ουκρανικό σύλλογο μέχρι εκείνη την στιγμή. Φυσικά, δεν πέτυχε απλά τέρματα, καθώς πλήγωσε δύο φορές τον Παναθηναϊκό, μία τον Ολυμπιακό στην Τούμπα αλλά και τη Φιορεντίνα στο μεγάλο διπλό με 3-2 στην Ιταλία.

Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς

Τι να πει κανείς για αυτό το «κανόνι»; Ίσως ο κορυφαίος φορ του ΠΑΟΚ στον 21ο αιώνα. Τον Γενάρη του 2017, ο Δικέφαλος έβγαλε από ταμεία του σχεδόν τρία εκατ. ευρώ για να φέρει τον Σέρβο φορ στην Ελλάδα. Στο δεύτερο μισό της χρονιάς είχε συνολικά εννιά γκολ σε 13 συμμετοχές (!), κάτι που έδειχνε τι θα ακολουθήσει στην πρώτη του ολοκληρωμένη σεζόν.

Ο Σέρβος έκανε την καλύτερη χρονιά της καριέρας του, καθώς μάτωσε 27 φορές (!) τα αντίπαλα δίχτυα σε όλες τις διοργανώσεις. Μάλιστα, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ σε πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδας εκείνη τη σεζόν. Ο Παναθηναϊκός αποτέλεσε και το αγαπημένο του «θύμα» καθώς πέτυχε τρία γκολ σε εκείνη τη χρονιά.

Αντρίγια Ζίβκοβιτς

Ίσως και να κοντράρει με τον Γιασμίν Κούρτιτς για τη θέση του κορυφαίου στο φετινό ρόστερ. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ωστόσο, δίχως αμφιβολία ήταν ο τοπ ποδοσφαιριστής της περσινής σεζόν. Το περσινό καλοκαίρι, ο Σέρβος εξτρέμ άφησε τη Μπενφίκα για να έρθει στον ΠΑΟΚ με ελεύθερη μεταγραφή και να αναβαθμίσει τη θέση των εξτρέμ. Ο έμπειρος άσος, όχι απλώς το κατάφερε, αλλά ξεπέρασε και τον ίδιο του τον εαυτό.

Συγκεκριμένα, ο Ζίβκοβιτς τελείωσε τη σεζόν με 14 γκολ και οκτώ ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, ξεπερνώντας την επίδοση που του έδωσε τη μεταγραφή στη Μπενφίκα, όταν φορούσε τη φανέλα της Παρτιζάν. Πέτυχε αρκετά σημαντικά γκολ, όπως απέναντι στον Ολυμπιακό αλλά και στην Αϊντχόφεν.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0