Football Talk

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Τα 5+1 «ερυθρόλευκα» διπλά μέσα στη Λεωφόρο! (video)

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Τα 5+1 «ερυθρόλευκα» διπλά μέσα στη Λεωφόρο! (video)

Το «Απόστολος Νικολαΐδης» ήταν ανέκαθεν μία έδρα που ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν να κερδίσει. Όταν το έκανε όμως, αποτελούσε μία επιτυχία για το «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο. Το BN Sports σας θυμίζει έξι χαρακτηριστικά «διπλά» στην Α’ Εθνική μέσα στη Λεωφόρο.

Σχετικά Άρθρα

Το ντέρμπι «αιωνίων» είναι πάντα ένα παιχνίδι που περιμένει όλη η Ελλάδα. Σε όποια κατάσταση και αν ήταν οι δύο ομάδες στο πέρασμα των χρόνων, το συγκεκριμένο ματς ήταν πρώτη είδηση σε όλη τη χώρα. Αμφότερες πρόσφεραν πλούσιο θέαμα και έδειχναν πως σε ένα τέτοιο ντέρμπι, δεν μπορείς να προβλέψεις ποτέ τι θα συμβεί. Αυτό παραδέχθηκε άλλωστε και ο Μάρκους Μινχ στο BN Sports.

Το «Απόστολος Νικολαΐδης» δεν είναι μία έδρα που ο Ολυμπιακός τα καταφέρνει. Γενικά, το «σπίτι» του Παναθηναϊκού δημιουργούσε προβλήματα στους Πειραιώτες και η νίκη δεν ήταν ποτέ εύκολη. Βροντερό παράδειγμα το περσινό 1-0, με το οποίο το «τριφύλλι» σταμάτησε το αήττητο του Ολυμπιακού ακόμα και αν η διαφορά δυναμικής των δύο ομάδων, ήταν μεγάλη.

Το BN Sports έψαξε και βρήκε τα 5+1 «διπλά» των Πειραιωτών μέσα στη Λεωφόρο και σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-1 (1966/67)

Το πρώτο «ερυθρόλευκο» διπλό από την στιγμή που η Α’ Εθνική έγινε ενιαία. Σεζόν 1966/67. Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει με το δύο στα δύο ενώ ο Παναθηναϊκός, έχει κάνει την πρώτη γκέλα μία αγωνιστική πριν από την Προοδευτική, η οποία είχε μπει ονειρικά στη χρονιά και καμάρωνε στην πρώτη θέση. Στο ματς της Λεωφόρου, ο Ολυμπιακός πήρε από νωρίς το προβάδισμα, χάρη στον Γιούτσο, ο οποίος πάγωσε τους ποδοσφαιριστής του Σόρενσεν. Το «τριφύλλι» δεν βρήκε απάντηση και ο Ολυμπιακός έφυγε για πρώτη φορά σε επίπεδο Α’ Εθνικής με το διπλό από τη Λεωφόρο.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-3 (1978/79)

Ένα από τα πιο όμορφα ντέρμπι στη Λεωφόρο σε ντέρμπι «αιωνίων». Ο Ολυμπιακός φιλοξενήθηκε στην έδρα του Παναθηναϊκού και το παιχνίδι ήταν πραγματικό… ροντέο. Όλα κρίθηκαν σε μισή ώρα αγώνα, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει δύο φορές μπροστά στο σκορ χάρη στα τέρματα των Κατσαβάκη και Λοσάντα, όμως ο Αλβάρες είχε ισοφαρίσει ισάριθμες φορές. Τελικά, το μεγάλο διπλό για τον Ολυμπιακό, ήρθε χάρη στον Μιχάλη Κρητικόπουλο, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-1 (1980/81)

Σεζόν 1980/81. Ούτε ο Ολυμπιακός αλλά ούτε και ο Παναθηναϊκός δεν έχουν ξεκινήσει καλά τη χρονιά. Αμφότεροι είναι μακριά από την κορυφή και, ειδικά, οι Πράσινοι, είναι πιο κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού. Οι «ερυθρόλευκοι» πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και το «αγαπημένο» τους σκορ εμφανίζεται για τους σώσει. Ο Κουσουλάκης, με ένα πολύ ωραίο σουτ εκτός περιοχής, δίνει το «χρυσό» τέρμα στην ομάδα του Πειραιά στο 29ο λεπτό.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-1 (2013/14)

Με τον Παναθηναϊκός να έχει ξεκινήσει την καθοδική πορεία, ο Ολυμπιακός ξέρει πως η Λεωφόρος, είναι η έδρα που μπορεί να του χαρίσει πρωτάθλημα στο τέλος της σεζόν. Το σύνολο του Μίτσελ δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι σε αυτό του Αναστασίου αλλά κατάφερε να φεύγει με το διπλό χάρη στον Κώστα Μήτρογλου. Ο Νταβίντ Φουστέρ έκανε την ασίστ και ο Έλληνας φορ, στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του, πλάσαρε εύστοχα για το 1-0 στο 90ο λεπτό, δίνοντας τη νίκη στους «ερυθρολεύκους».

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-4 (2020/21)

Το περσινό 4-1, είναι ένα από σπάνια σκορ που έχουμε δει σε ντέρμπι «αιωνίων» μέσα στη Λεωφόρο. Γενικά, ο Ολυμπιακός δεν έπαιρνε νίκες με μεγάλη διαφορά και αυτό φαίνεται από τα παρακάτω αποτελέσματα. Ωστόσο, στην τελευταία αγωνιστική των play off του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2020/21, οι «ερυθρόλευκοι» θριάμβευσαν και με εύκολο τρόπο. Συγκεκριμένα, στο πρώτος μέρος είχαν προηγηθεί ήδη με 3-0 χάρη στα δύο γκολ του Γιώργου Μασούρα και του Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαουρίτσιο μείωσε ένα πανέμορφο γκολ αλλά ο Μαροκινός φορ βρήκε και δεύτερο προσωπικό τέρμα, για το τελικό 4-1.

+1. Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-1 (1972/73)

Δεκέμβριος του 1972 και ο Ολυμπιακός φιλοξενείται στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκός στην εξ αναβολής αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν να κερδίσουν τέσσερα χρόνια στο συγκεκριμένο γήπεδο, ωστόσο ο Παναγιώτης Κελεσίδης ήταν… παρών την κατάλληλη στιγμή. Το γκολ του Αργυρούδη έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό και από εκεί και πέρα, ανέλαβε ο Έλληνας τερματοφύλακας για να χαρίσει τη νίκη στους «ερυθρολεύκους».


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0