Football Talk

Ο Mr Survivor, Ατζούν Ιλιτζαλί, αποκαλύπτεται ως νέος ιδιοκτήτης της Χαλ: «Είμαστε η επόμενη Λέστερ - Θέλω καινοτομίες, όχι χρήματα!»

Ο Mr Survivor, Ατζούν Ιλιτζαλί, αποκαλύπτεται ως νέος ιδιοκτήτης της Χαλ: «Είμαστε η επόμενη Λέστερ - Θέλω καινοτομίες, όχι χρήματα!»

Η επόμενη ημέρα της Χαλ στηρίζεται στον Ατζούν Ιλιτζαλί. Προσεχώς το deal ύψους 36 εκατ. ευρώ ολοκληρώνεται, τα αγγλικά μέσα  θέλησαν να μάθουν περισσότερα για τον γνωστό στην Ελλάδα, ως Mr Survivor, και αυτός με τη σειρά του δεν απογοήτευσε, δηλώνοντας πως προτιμά τις καινοτομίες από τα χρήματα και πως στις «Τίγρεις» βλέπει την επόμενη Λέστερ!

Στην Ελλάδα είναι ευρέως γνωστός ως ιθύνων νους πίσω από τα μεγάλα reality ή αλλιώς ως ο Mr Survivor. Στο ίδιο πρόσωπο οι Άγγλοι, βλέπουν τον Τούρκο Σάιμον Κάουελ - πολυεκατομμυριούχο που δημιούργησε το X-Factor-  τη μεγάλη ελπίδα της Χαλ!

Ο Ατζούν Ιλιτζαλί αναμένεται να αποτελέσει, σύντομα, τον νέο ιδιοκτήτη της Χαλ και με τη «βούλα», σε ένα deal που θα αγγίζει τα 36 εκατ. ευρώ. Τα βρετανικά μέσα θέλησαν να μάθουν περισσότερα για αυτόν και με χαρά τους φιλοξένησε στην σουίτα του 10ου ορόφου του ξενοδοχείου, που διαμένει στο Λονδίνο.

Σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, μίλησε για τη ζωή του, που -κατά τον ίδιο- θα μπορούσε να αποτελέσει σενάριο για σίριαλ, την αγάπη του για το αγγλικό ποδόσφαιρο, αλλά και για τους στόχους του με τη Χαλ, που θεωρεί φαβορί για να γίνει η επόμενη Λέστερ!


«Στα Παγκόσμια Κύπελλα, η Αγγλία ήταν πάντοτε μία από τις δύο χώρες που υποστήριζα. Μου έχει μείνει η πορεία του 1990, με ηγέτες του Γκασκόιν και Λίνεκερ. Πάντα λάτρευα το αγγλικό ποδόσφαιρο, οπότε, μόλις απέκτησα την οικονομική δύναμη για να αποκτήσω ένα κλαμπ, το έπραξα. Ήθελα να νιώσω πλήρως, το αγγλικό ποδόσφαιρο να ρέει στις φλέβες μου και το να αγοράσω μία ομάδα, ήταν ένα όνειρο ζωής».

Ο 52χρονος αναμένεται να εκπληρώσει το μεγάλο του όνειρο εντός των επόμενων ημερών, ολοκληρώνοντας την αγορά της Χαλ έναντι 36 εκατ. ευρώ, δίνοντας τέλος στην όχι και τόσο δημοφιλή περίοδο του Ασέμ Αλάμ.

«Προσπαθούσα να καταλήξω στην καλύτερη επιλογή για εμένα. Κοίταξα περίπου πέντε συλλόγους. Ήξερα πως η Χαλ ήταν στην Premier League, αλλά πριν αποφασίσω, ήθελα να δω πώς είναι η πόλη και η ζωή σε αυτήν.

Όταν πρωτοήρθα ήταν Ιούνιος και από το πρώτο λεπτό που προσγειώθηκα, όλα με έκαναν να νιώθω όμορφα και άνετα. Λάτρεψα το γήπεδο, τους ανθρώπους.

Άλλωστε, στο Χαλ υπάρχει μία γέφυρα, η Humber Bridge, ακριβώς όπως συμβαίνει και στην Κωνσταντινούπολη, με την γέφυρα του Βοσπόρου. Ήταν ένα ακόμα σημάδι από τη μοίρα. Ακόμα και τα χρώματα στις φανέλες μου άρεσαν. Ήμουν μαζί με τον αδερφό μου κα γύρισα και του είπα: ‘αυτή είναι η πόλη μου και η ομάδα μου’»


Ο 
Ατζούν Ιλιτζαλί ήταν παρών στην τελευταία αναμέτρηση της Χαλ με την Έβερτον (08/01), όπου η ομάδα του ηττήθηκε με 3-2 στην παράταση, στον 3ο γύρο του FA Cup. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, παρότι πέρυσι κατέκτησε τη League  One, φέτος δυσκολεύεται στην Championship, αφού βρίσκεται 19η στον βαθμολογικό πίνακα, τέσσερις βαθμούς μακριά από την ζώνη του υποβιβασμού. Παρόλα αυτά, ο νέος ιδιοκτήτης δεν νιώθει κανένα άγχος.

«Σε όλη μου την πορεία, δεν υπήρξα ποτέ αποτυχημένος. Κάθε χρόνος, ήταν καλύτερος από τον προηγούμενο. Έφερα μεγάλους αστέρες του Χόλιγουντ στα σόου μου, απλώς για να διασκεδάσουν τον κόσμο. Νιώθω καλύτερα, όταν κάνω τον κόσμο να περνάει όμορφα, οπότε ο επόμενος στόχος μου, είναι να ικανοποιήσω τον κόσμο της Χαλ!

Δεν θέλω να πω πως θα συμβεί σε έναν χρόνο, αλλά από την επόμενη σεζόν, η επιστροφή στην Premier League, θα είναι ο βασικός μας στόχος! Αν επιτευχθεί αυτός, πιστέψτε με, δεν έχουμε σκοπό να αρκεστούμε στην παραμονή. Στόχος μας θα είναι να πλησιάσουμε την πρώτη εξάδα!

Δεν υπάρχει κάτι που δεν το έχει η Χαλ, αλλά το είχε η Λέστερ. Πραγματικά απολαμβάνω όσα έχουν πράξει τα τελευταία χρόνια και πιστεύω πως είμαστε μία από τις υποψήφιες ομάδες, για να αποτελέσουμε την καινούργια Λέστερ. Η Χαλ έχει προοπτική, για να κατακτήσει τρόπαια!»


Είτε πείθονται, είτε όχι, οι οπαδοί της 
Χαλ αναμένεται να απολαύσουν ιδιαίτερα τις τοποθετήσεις του νέου ιδιοκτήτη, αφού η σχέση τους με τον προηγούμενο, είχε φτάσει στα άκρα. Πόσο μάλλον, από τη στιγμή που προσπάθησε να αλλάξει το όνομα της ομάδας από HullCity, σε HullTigers.

«Δεν είμαι εδώ για να βγάλω χρήματα. Κανένα από τα πρότζεκτ μου, δεν βασίζεται στο πόσα χρήματα θα βγάλω. Είμαι εδώ για να κάνω κάτι καλό για τη Χαλ. Χρειαζόμαστε μεταγραφές. Έχω καλές διασυνδέσεις πλέον. Δεν χρειαζόμαστε τις πιο ακριβές, αλλά τις πιο ουσιαστικές μεταγραφές, για να επιστρέψουμε στην Premier League. Αν οι οπαδοί μας θέλουν να γυρίσουμε εκεί,  πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί. Οι οπαδοί είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της ομάδας».

Οι βλέψεις του, ωστόσο, ξεπερνούν το αγωνιστικό κομμάτι, αφού βλέπει τη Χαλ ως μία «γέφυρα» ανάμεσα στη χώρα του και την Αγγλία, που θα δώσει το πάτημα για εντελώς πρωτοποριακές κινήσεις.

«Θα ήθελα να φέρω καινοτομίες στο ποδόσφαιρο. Θέλω οι οπαδοί να εμπλακούν όσο περισσότερο γίνεται, σε βαθμό που να μην το έχει πράξει άλλη ομάδα στον κόσμο».


Τα «χαρτιά» του μπορεί να παρέμειναν κλειστά, ως προς αυτές τις ιδέες, αλλά δεν έκρυψε τη φιλοδοξία του να μεγαλώσει την βάση φιλάθλων της 
Χαλ στη χώρα του, την Τουρκία, όπου υπολογίζεται -κατά τον ίδιο- πως ήδη 10 εκατ. άνθρωποι την θεωρούν ως την πρώτη ομάδα που υποστηρίζουν στην Αγγλία!

«Είναι μόνο η αρχή, αλλά έχω κάποιες τρελές ιδέες, όπως το να πάρω ανθρώπους από το Χαλ στην Τουρκία για διακοπές, για να απολαύσουν την ομορφιά μας και να φέρω Τούρκους στο Χαλ, για να απολαύσουν το ποδόσφαιρο της Αγγλίας.

Θεωρώ πως θα γράψει ιστορία αυτή η σχέση και θα δημιουργήσει τον καλύτερο δυνατό δεσμό, μεταξύ της Χαλ και της χώρας μου. Ίσως πούμε στα εγγόνια μας, πως κάτι σπουδαίο συνέβη εδώ, το οποίο ο κόσμος δεν το είχε ξαναζήσει».


«Η ζωή μου συμβαίνει μία φορά στο εκατομμύριο!»

«Παντρεύτηκα στα 20 μου χρόνια. Στα 21 ήμουν πατέρας και στα 22 έχασα τους γονείς μου σε τροχαίο. Η κόρη μου ήταν μέσα στο αμάξι. Επέζησε με 15 σπασμένα κόκκαλα. Στα 23 χτύπησα με τη μηχανή και είδα φίλο μου να πεθαίνει, λίγα μέτρα μακριά από εμένα. Στα 24 ήμουν απένταρος, χωρίς δουλειά. Έζησα πολλά αρνητικά πράγματα».

Παρά τις δυσκολίες, ωστόσο, ο Ατζούν Ιλιτζαλί κατάφερε από την συμπαρουσίαση ενός τηλεοπτικού προγράμματος, να φτάσει έως την ίδρυση της δικής του εταιρείας, που απέκτησε τα δικαιώματα μεγάλων σόου, όπως το Deal or No Deal, Got Talent, The Voice, Dancing with the Stars, αλλά και το ιδιαίτερα δημοφιλές στη χώρα μας, Survivor.

«Η ζωή μου θα μπορούσε να είναι σαπουνόπερα, με δύο ή τρεις σεζόν. Μετρώ τρεις γάμους και τέσσερις κόρες, αλλά είμαι περήφανος που σε δημοσκοπήσεις τα τελευταία χρόνια, πάντα βρίσκομαι στους πέντε πιο έμπιστους ανθρώπους στην Τουρκία.

Νιώθω περήφανος που με αγαπούν. Το βλέπω κάθε φορά που με συναντούν στον δρόμο. Όταν πάω στο γήπεδο, βγάζω τουλάχιστον 200 φωτογραφίες. Περίμενα κάτι ανάλογο και όταν επέστρεψα στο Χαλ. Δεν με απογοήτευσαν. Η αγάπη που έλαβα ήταν ακόμα μεγαλύτερη από αυτήν που περίμενα και μου έδωσε δέκα φορές μεγαλύτερο κίνητρο. Είχα όνειρο να αποκτήσω έναν σύλλογο. Εφόσον το έπραξα, πλέον θέλω να πετύχω με αυτόν. Είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος, στο να γράψουμε ιστορία στο βρετανικό ποδόσφαιρο!»


Πηγή: dailymail.co.uk

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0