Football Talk

«Γη και ύδωρ» στους παίκτες της Γουέστ Χαμ, αν εξασφαλίσουν θέση για το επόμενο Champions League!

«Γη και ύδωρ» στους παίκτες της Γουέστ Χαμ, αν εξασφαλίσουν θέση για το επόμενο Champions League!

Το ποσό των 10 εκατομμυρίων λιρών αναμένεται να μοιραστούν οι παίκτες της Γουέστ Χαμ σε περίπτωση που καταφέρουν να οδηγήσουν την ομάδα στην πρώτη τετράδα του αγγλικού πρωταθλήματος και κατά συνέπεια στην έξοδο στο Champions League! Ένα ποσό-ρεκόρ που αυτομάτως δίνει κίνητρο στους ποδοσφαιριστές των «σφυριών» να διατηρήσουν την θέση τους.

Μπορεί να ακούγεται… ακραίο, αλλά σύμφωνα με τα τελευταία αγγλικά δημοσιεύματα, οι ποδοσφαιριστές της Γουέστ Χαμ θα έχουν τεράστιο κέρδος αν καταφέρουν να οδηγήσουν τα «σφυριά» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της επόμενης σεζόν.

Δεν αναφερόμαστε σε κέρδος που αφορά το πρεστίζ ή οτιδήποτε άλλο, αλλά σε οικονομικά δεδομένα, τα οποία θα εκτοξευθούν και η διοίκηση της ομάδας έχει ως στόχο να τους επιβραβεύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τι εννοούμε με αυτό; Πως οι ποδοσφαιριστές θα μοιραστούν ένα ποσό της τάξεως των 10 εκατομμυρίων λιρών ως πριμ, σε περίπτωση που προσπεράσουν τις ΆρσεναλΤότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην βαθμολογία και τερματίσουν στην πρώτη τετράδα της Premier League.


Από το ποσό αυτό, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο δύσκολο είναι το εν λόγω εγχείρημα, αλλά την στιγμή που μιλάμε και με το… μισό της σεζόν να έχει παρέλθει, τα «σφυριά» φιγουράρουν στην 4η θέση, έχοντας κερδίσει σε όλες τις διοργανώσεις την Σίτι, την Γιουνάιτεντ, την Λίβερπουλ, την Τότεναμ και την Τσέλσι!

Όλες τις ομάδες του Big 6 δηλαδή πλην της Άρσεναλ, από την οποία ηττήθηκαν δύσκολα με 2-0, σε ένα ματς που ολοκλήρωσαν και με παίκτη λιγότερο. Συνεπώς ο… άθλος που καλούνται να πραγματοποιήσουν δεν πρέπει να φαντάζει και τόσο μη ρεαλιστικός, αναλογικά με την απόδοσή τους.

Πλέον βεβαίως το κίνητρο είναι μεγαλύτερο, μιας και μιλάμε για το μεγαλύτερο πριμ που έχει δοθεί ποτέ στην Αγγλία, ανεξαρτήτως θέσης ή τίτλου! Η Γουέστ Χαμ προοδεύει, η διοίκηση το αντιλαμβάνεται και το επιβραβεύει και απλώς μένει να δούμε την τελική κατάταξη της Premier League. Από εκεί θα μάθουμε αν εν τέλει τα 10 εκατομμύρια λίρες που «έταξε» η ομάδα στους παίκτες θα δοθούν!

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0