Football Talk

ΑΕΚ: Η μεταγραφική αναζήτηση για χαφ και τι ακριβώς δείχνει

ΑΕΚ: Η μεταγραφική αναζήτηση για χαφ και τι ακριβώς δείχνει
Η ΑΕΚ έχει ανάγκη ενίσχυσης του κέντρου της – Τι ψάχνει, τι χρειάζεται και τι μπορεί να αποκτήσει

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Φτάνουμε στα μέσα του Γενάρη και η ΑΕΚ ακόμη δεν έχει κάνει τη μεταγραφή που ήξερε εδώ και καιρό ότι έχει μεγάλη ανάγκη: Αυτή δηλαδή του κεντρικού χαφ που θα της κάνει τη διαφορά, τόσο στο υπόλοιπο της σεζόν, όσο και τα επόμενα χρόνια. Οντως η ΑΕΚ είχε καιρό καταλήξει στη θέση που θέλει να ενισχυθεί περισσότερο τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Ωστόσο, είναι σαφές πλέον πως η ΑΕΚ «χτυπάει» καλές πόρτες, γι’ αυτό και συναντά δυσκολίες. Θέλει έτοιμο παίκτη στον άξονα, να μπει άμεσα και να βοηθήσει. Γι’ αυτό και η περίπτωση του Αμαντού που προτάθηκε δεν είναι στις πρώτες επιλογές. Ο Γάλλος χαφ που έμεινε ελεύθερος από τη Σεβίλλη δεν έχει παίξει καθόλου φέτος. Σίγουρα είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής, ωστόσο θέλει χρόνο για να φτάσει στα τέτοια επίπεδα που θα είναι ικανά να βοηθήσουν την ΑΕΚ.

Ως τώρα δεδομένα η ΑΕΚ έχει κοιτάξει την περίπτωση του Αμαντού κι αυτή του Ντανίλο Μπαρμπόσα. Υπάρχουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές βέβαια που είναι στη λίστα και τα ονόματά τους δεν έχουν βγει, ακόμη, στο «φως». Αν όμως κρίνουμε απ’ αυτές τις δυο περιπτώσεις που έχουν γίνει γνωστές φαίνεται πως η ΑΕΚ θέλει να πάρει τον Γενάρη ένα «6άρι» και όχι ένα «8άρι». Προκαλεί έκπληξη αυτό το γεγονός, καθώς η Ένωση ως 6άρι έχει τον Σιμόες και τον Λε Ταλέκ, ενώ μπορεί να παίξει εκεί τόσο ο Σιμάνσκι, όσο και ο Γαλανόπουλος, όταν με το καλό επιστρέψει. Θεωρητικά «8άρι» φαίνεται να έχει περισσότερη ανάγκη η ΑΕΚ, καθώς δημιουργικά τα κεντρικά χαφ της δεν τη βοηθούν τόσο, όσο κάνουν τα αντίστοιχα χαφ των βασικών αντιπάλων της στις ομάδες τους.

Με βάση όμως τα έως τώρα δεδομένα η ΑΕΚ κοιτάει για αμυντικό χαφ. Και εκεί έχει θέμα φυσικά. Θέλει αναβάθμιση μπροστά από τα στόπερ. Θέλει έναν πιο δυνατό παίκτη να αναχαιτίζει και να καλύπτει χώρους, αλλά και να δημιουργεί πιο σίγουρα από πίσω. Δεδομένα για να αναβαθμίσει η ΑΕΚ τις γραμμές της θέλει δυο κεντρικά χαφ υψηλού επιπέδου. Ένα «6άρι» και ένα «8άρι». Πρέπει να φύγει κάποιος παίκτης από το ρόστερ για να έρθουν δυο χαφ πριν έρθει ο Φλεβάρης. Μία όμως μεταγραφή χαφ θα γίνει σίγουρα, όπως δείχνουν τα πράγματα. Σίγουρα περιμένουμε ένα «καυτό» τελευταίο 15νθημερο μέσα στον Ιανουάριο. Η μεταγραφή αυτή θα δείξει πολλά. Το σίγουρο είναι πως η ΑΕΚ θέλει να αποκτήσει έτοιμο παίκτη. Και τέτοιες πόρτες χτυπάει… Είτε «6άρι» αποκτήσει πάντως, είτε «8άρι» το σίγουρο είναι ότι το έχει ανάγκη…

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0