Football Talk

Γκολ με το σταγονόμετρο στο Κόπα Άφρικα: 12 τέρματα σε… 12 ματς και «φτωχό» θέαμα! (video)

Γκολ με το σταγονόμετρο στο Κόπα Άφρικα: 12 τέρματα σε… 12 ματς και «φτωχό» θέαμα! (video)

Φτωχό είναι το θέαμα που έχει κάνει την εμφάνισή του στο Κόπα Άφρικα, τουλάχιστον μετά το πέρας 12 αναμετρήσεων, από τις οποίες έχουν προκύψει μέχρι στιγμής μόλις… 12 γκολ!

Μπορεί να ακούγεται ιδιαίτερα χαμηλός ο αριθμός αλλά είναι πράγματι ρεαλιστικός. Έχουν διεξαχθεί 12 ματς για το Κόπα Άφρικα και βρισκόμαστε μόλις στην πρώτη φάση του θεσμού, ο οποίος λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια.

Ωστόσο, η συγκομιδή τερμάτων δεν είναι απλά μικρή, αλλά μπορεί να χαρακτηριστεί… απογοητευτική, μιας και έχουν επιτευχθεί μόλις 12 γκολ σε ισάριθμες αναμετρήσεις, με τις 11 από αυτές να μην περιλαμβάνουν περισσότερα του ενός γκολ στο ενενηντάλεπτο που παρήλθε!

Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η αναμέτρηση του Καμερούν με την Μπουρκίνα Φάσο, η οποία ολοκληρώθηκε με 2-1, υπέρ των «γηπεδούχων». Αυτό ήταν και το εναρκτήριο ματς του θεσμού. Έκτοτε, σε 990 αγωνιστικά λεπτά, έχουμε δει εννέα τέρματα. Τι σημαίνει αυτό; Ένα γκολ ανά ένα παιχνίδι και… μισό ημίχρονο!

Στους αριθμούς αυτούς θα μπορούσε να προσθέσει κάποιος πως γενικότερα το Κόπα Άφρικα είναι μία διοργάνωση που δεν φημίζεται για τον αριθμό των γκολ που προσφέρει. Παρά ταύτα, να τονίσουμε πως το 2019, στον τελευταίο, αντίστοιχο θεσμό σε ίδια ματς είχαν επιτευχθεί 27 γκολ!

Τουλάχιστον δύο και… κάτι γκολ ανά ένα ενενηντάλεπτο. Συνεπώς, η διαφορά είναι μεγάλη και μοναδική εξαίρεση αποτελεί η πρεμιέρα του Κόπα Άφρικα. Από εκεί και πέρα λαμβάνει χώρα η χαρά του… under 2,5, με το γεγονός πως ούτε η Αίγυπτος  σκόραρε, που δεν είχε ηττηθεί σε φάση ομίλων από το 2004 αλλά το… έκανε, να επιβεβαιώνει πως άπαντες δεν είναι φορμαρισμένοι.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα μετά τις 12 πρώτες αγωνιστικές του Κόπα Άφρικα:

Ισημερινή Γουινέα – Ακτή Ελεφαντοστού 0-1

Μαυριτανία – Γκάμπια 0-1

Τυνησία – Μάλι 0-1

Σουδάν – Γουινέα – Μπισσάου 0-0

Νιγηρία – Αίγυπτος 1-0

Αλγερία – Σιέρα Λεόνε 0-0

Κομόρες – Γκαμπόν 0-1

Γουινέα – Μαλάουι 1-0

Μαρόκο – Γκάνα 1-0

Σενεγάλη – Ζιμπάμπουε 1-0

Αιθιοπία – Πράσινο Ακρωτήρι 0-1

Καμερούν – Μπουρκίνα Φάσο 2-1

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0