Football Talk

Τυνησία - Μάλι: Ο διαιτητής της αναμέτρησης είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα το 2018 λόγω υποψιών διαφθοράς! (video)

Τυνησία - Μάλι: Ο διαιτητής της αναμέτρησης είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα το 2018 λόγω υποψιών διαφθοράς! (video)
Ο διαιτητής Τζάνι Σικαζούε που σφύριξε δύο φορές τη λήξη του Τυνησία - Μάλι πριν συμπληρωθεί το 90λεπτο είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα πριν από 3,5 χρόνια με την υποψία της διαφθοράς.

Ο διαιτητής από τη Ζάμπια αναμένεται σύντομα να δώσει εξηγήσεις ενώπιον των αρμοδίων αρχών της CAF, όμως δεν θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Το 2018, η ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Αφρικής είχε τιμωρήσει τον Σικαζούε λόγω των αποφάσεών του στην αναμέτρηση μεταξύ Εσπεράνς και Πριμιέρο Αγκόστο για το Champions League Αφρικής. Η Εσπεράνς (ομάδα της Τυνησίας) είχε επικρατήσει με 4-2, ωστόσο ο Σικαζούε είχε καταλογήσει ένα ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της για το 1-0, ενώ είχε ακυρώσει γκολ της ομάδας από την Αγκόλα για υποτιθέμενο φάουλ στον τερματοφύλακα.

Τότε η ανακοίνωση ανέφερε: «Ο πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου της CAF αποφάσισε ότι υπάρχει επαρκές έδαφος ώστε να διεξαχθεί ακροαματική διαδικασία σχετικά με τις κατηγορίες διαφθοράς εις βάρος του κ. Τζάνι Σικαζούε. Ο κ. Τζάνι Σικαζούε τίθεται προσωρινά σε διαθεσιμότητα από όλες τις ποδοσφαιρικές δραστηριότητες σχετικές με την CAF, εν αναμονή της διαδικασίας ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου».

Η διαθεσιμότητα ίσχυσε από τον Νοέμβριο του 2018, ωστόσο η FIFA πήρε πίσω την απόφαση τον Ιανουάριο του 2019.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0