Football Talk

Απόλλων Σμύρνης – ΟΦΗ 0-3: Λάμπρου και... Γιακιμόβσκι υπέγραψαν τη νίκη των Κρητικών! (video)

Απόλλων Σμύρνης – ΟΦΗ 0-3: Λάμπρου και... Γιακιμόβσκι υπέγραψαν τη νίκη των Κρητικών! (video)

Ο ΟΦΗ άλωσε το Γεώργιος Καμάρας και φιλοδώρησε τον Απόλλωνα με τρία γκολ. Η κόκκινη κάρτα που δέχτηκε ο Γιακιμόβσκι άλλαξε την ροή της αναμέτρησης και ο Λάμπρου… υπέγραψε για τον για τους Κρητικούς!

Ο Απόλλων Σμύρνης υποδέχτηκε τον ΟΦΗ για τον εξ αναβολής αγώνα της 13ης αγωνιστικής της Super League στο Γεώργιος Καμάρας! Ο ΟΦΗ προερχόταν από την ήττα στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα, ενώ η Ελαφρά Ταξιαρχία από την εντός έδρας λευκή ισοπαλία με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό! Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά την αναμέτρηση αλλά ο ΟΦΗ ανέτρεψε τα πάντα, με την κόκκινη του Γιακιμόβσκι να επηρεάζει τον Απόλλωνα! 

1o ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν την αναμέτρηση με επιθετική διάθεση για να σκοράρουν και στο 3ο λεπτό ο Ιωαννίδης το έκανε πραγματικότητα! Σε μια αντεπίθεση, ο Έλληνας φορ, έφυγε γρήγορα στον ελεύθερο χώρο και… κρέμασε τον Βάτερμαν, αλλά ο διαιτητής με τη συμβολή του βοηθού υπέδειξε παράβαση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Η πίεση από τους γηπεδούχους συνεχίστηκε με την ομάδα από την Κρήτη να ψάχνει τρόπο να την σπάσει και να φύγει στην αντεπίθεση.

Ο Λάζαρος Λάμπρου στο 15ο λεπτό με μια ατομική ενέργεια προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Βέρχουλστ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την δεξιά μεριά του τέρματος.

Τέσσερα λεπτά αργότερα μετά από εκτέλεση κόρνερ των φιλοξενούμενων ο Τοράλ τοποθετήθηκε μπροστά στον τερματοφύλακα του Απόλλωνα και ο Γιακιμόβσκι… τον αγκάλιασε και τον ανέτρεψε. Ο διαιτητής υπέδειξε την άσπρη βούλα κατευθείαν και έδειξε την κόκκινη κάρτα στον παίκτη του Νίκου Νιόπλια. Ο Χουάν Νέιρα ανέλαβε την εκτέλεση αλλά δεν κατάφερε να ευστοχήσει καθώς το οριζόντιο δοκάρι «έσωσε» την εστία του Βέρχουλστ!

Μετά την από αποβολή του παίκτη του Απόλλωνα Σμύρνης, οι γηπεδούχοι σκαρίστηκαν και έχασαν μέτρα στο γήπεδο.

Ο ΟΦΗ στο 25’ κατάφερε με μια όμορφη κίνηση του Γκαγίεγκος από τα αριστερά να βγάλει μια όμορφη μπαλιά για τον Λάμπρου και αυτός με τη σειρά του πλάσαρε και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Σε διάστημα δύο λεπτών σε μια κάθετη κίνηση του Μπαλογιάννη, ο οποίος σούταρε αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει το Βέρχουλστ, αλλά η μπάλα κόντραρε πάνω στον τερματοφύλακα του Απόλλωνα και κατέληξε στα πόδια του Λάμπρου. Ο Έλληνας επιθετικός με ένα εύκολο πλασέ σε κενή εστία, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για δεύτερη φορά και σημείωσε το 2-0!

Η ομάδα της Κρήτης με τον αέρα των δύο γκολ, πλέον, έπαιξε με μεγαλύτερη άνεση και έτσι έγινε επικίνδυνος!

Στο 35’ με ένα σουτ εκτός περιοχής, ο Τσιλιανίδης απείλησε την αντίπαλή εστία αλλά ο γκολκίπερ μπλόκαρε!

2o ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Οι φιλοξενούμενοι δεν επαναπαύτηκαν στη διαφορά των δύο γκολ και στο ξεκίνημα μετά την ανάπαυλα, έψαξε ένα γρήγορο γκολ. Στο 50ο λεπτό, ο ΟΦΗ έφυγε στη αντεπίθεση με τον Λάμπρου να μοιράζει στον Τσιλιανίδη, που με τη σειρά του έκανε ένα σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο εκτός.

Ο ΟΦΗ είχε τον έλεγχο της μπάλας, ενώ οι γηπεδούχοι δεν είχαν τη δυνατότητα να απειλήσουν. Στο 63ο λεπτό η ομάδα του Νίκου Νιόπλια κέρδισε φάουλ σε πολύ απειλητικό σημείο και ο Γκαγέγκος ανέλαβε την εκτέλεση. Με ένα εξαιρετικό πλασάρισμα, έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Βέρχουλστ και έκανε το 3-0.

Ο Απόλλωνας βρήκε χώρο για αντεπίθεση με τον Παμλίδη να πλασάρει το 71’, με την μπάλα να πλασάρει και να περνάει κόρνερ, χωρίς να αποκομίσει κάτι από αυτό η Ελαφρά Ταξιαρχία!

Στο 90ο λεπτό ο Παμλίδης είχε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει, αλλά ο Βάτερμαν είπε και πάλι «όχι»!

MVP

Χωρίς αμφιβολία ο Λάζαρος Λάμπρου έκανε τη διαφορά και ξεχώρισε. Ήταν πολύ ενεργητικός σκόραρε δύο γκολ και απείλησε την εστία του Βέρχουλστ ουκ ολίγες φορές!

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η κόκκινη κάρτα εις βάρος του Γιακιμόβσκι άλλαξε ολόκληρη την ροή του αγώνα με τον ΟΦΗ να παίρνει τα… σκήπτρα από τον Απόλλων Σμύρνης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γκρότε): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Λισγάρας (77' Ρόγκνε), Άλβες, Γιακιμόφσκι, Φατιόν (64' Κραγιόπουλος), Σλίβκα, Φαν Λα Πάρα (64' Παμλίδης), Γιαννιώτας (77' Μαρτίνες), Σίγκνεβιτς (27' Παπαγεωργίου), Ιωαννίδης.


ΟΦΗ (Νιόπλιας): Βάτερμαν, Βούρος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης (73' Κοροβέσης), Ντε Γκούζμαν, Γκαγέγκος (78' Σελίμοβιτς), Τσιλιανίδης (64' Ναμπί), Τοράλ (73' Καμάου), Νέιρα (64' Ντουρμισάι), Λάμπρου.


Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0