Football Talk

Σασουόλο: Η επιθετική της τριάδα «πετάει»… φωτιές στη φετινή Serie A!

Σασουόλο: Η επιθετική της τριάδα «πετάει»… φωτιές στη φετινή Serie A!

Οι επιθετικοί της Σασουόλο (Μπεράρντι, Σκαμάκα, Ρασπαντόρι) βρίσκονται στην 3η θέση του ιταλικού πρωταθλήματος με 24 γκολ σε 21 αναμετρήσεις. Μόλις ένα γκολ πίσω από την επιθετική τριάδα της Ίντερ και της Λάτσιο του Ιμόμπιλε.

Η επιθετική τριάδα των «νεροβέρντι» βρίσκεται με… «κλειστά» μάτια στο πρωτάθλημα Ιταλίας, αφού, Ντομένικο Μπεράρντι, Τζιανλούκα Σκαμάκα και Τζιάκομο Ρασπαντόρι έχουν πετύχει συνολικά τα 24 από τα 36 γκολ που έχει βρει η ομάδα τους μέχρι στιγμής. Ενώ, οι πρώτες δύο επιθετικές τριάδες της  Ίντερ και Λάτσιο των Λαουτάρο Μαρτίνεζ, Έντιν Τζέκο, Χακάν Τσαλχάνογλου και Τσίρο Ιμόμπιλε, Πέδρο, και Φελίπε Άντερσον αντίστοιχα, έχουν πετύχει ένα γκολ παραπάνω (25).

Για μία ακόμα φορά, η ιταλική της τριπλέτα είναι σε τρομερή φόρμα με τον Μπεράρντι να έχει βρει δίχτυα δέκα φορές, τον Σκαμάκα οκτώ και τον Ρασπαντόρι έξι. Όπως και πέρσι, με την τριάδα των Καπούτο-Μπεράρντι-Ρασπαντόρι να πετυχαίνουν 34 γκολ συνολικά από τα 59 (57.6%) που σκόραρε η Σασουόλο σε όλη τη σεζόν. 

Φέτος, η επιστροφή του 23άχρονου Σκαμάκα, έχει φέρει άλλο… αέρα στο Mapei Stadium. Με τον ίδιο να έχει πανηγυρίσει οκτώ φορές σε 20 εμφανίσεις και να συνεχίζει την τρομερή του περσινή πορεία από τον δανεισμό του στη Τζένοα. Εκεί όπου, είχε βοηθήσει την ομάδα της Γένοβας να μείνει κατηγορία με οκτώ γκολ σε 26 εμφανίσεις

Επιπροσθέτως, ο Τζιανλούκα Ρασπαντόρι έχει ισοφαρίσει τη περσινή του απόδοση, των έξι γκολ στο πρωτάθλημα, αλλά αυτή τη χρονιά έχει μοιράσει και τέσσερις ασίστ παραπάνω σε διάστημα 21 αναμετρήσεων. Σε σχέση με πέρσι που δεν είχε… πασάρει σε συμπαίκτη του για να βρει δίχτυα, έχοντας φορέσει τη φανέλα της ομάδας του 27 φορές. Προσθέτοντας, μία ωριμότητα στο παιχνίδι του, που συνοδεύτηκε και με τη πρώτη του συμμετοχή στη Squadra Azzurra.

Τέλος, δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένη τη σταθερότητα του αρχηγού αυτής της ομάδας, Ντομένικο Μπεράρντι, με τον Ιταλό να έχει σκοράρει δέκα φορές και να έχει μοιράσει οκτώ πάσεςπου οδήγησαν σε γκολ, μέσα σε 19 εμφανίσεις! Πάλι εκεί, για μία χρονιά ακόμα, μένει στο πλάι της Σασουόλο και τον απολαμβάνει όσο ακόμα τον έχει, παλεύοντας για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Παρόλα αυτά, η ομάδα του Αλέσιο Ντιονίσι βρίσκεται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα και συγκεκριμένα στην 11η θέση με 28 βαθμούς. Είναι σίγουρα ανησυχητικό πως η ομάδα του πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις μόνο… όταν αγωνίζεται η επιθετική της τριάδα. Μάλιστα, η άμυνα της έχει δεχθεί 33 τέρματα και μετράει μόλις δύο αγώνες που έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της, στα ματς με την ουραγό Σαλερνιτάνα και την 15η Σαμπντόρια

Φοίβος Πεφάνης 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0