Football Talk

Supercoppa Italiana: Τελικός μίσους για Ίντερ και Γιουβέντους, σε μία «μάχη» που κρατάει... χρόνια! (video)

Supercoppa Italiana: Τελικός μίσους για Ίντερ και Γιουβέντους, σε μία «μάχη» που κρατάει... χρόνια! (video)

Ο τελικός του Supercoppa Italiana είναι στον ορίζοντα και η Ίντερ με την Γιουβέντους είναι έτοιμες να προσφέρουν… συγκινήσεις. Δύο «κολοσσοί» του ιταλικού ποδοσφαίρου με τρομερό μίσος, παλεύουν για το πρώτο τρόπαιο της σεζόν στο San Siro ( Τετάρτη 12/1, 22:00).

Άλλη μία γιορτή του ιταλικού ποδοσφαίρου πλησιάζει, με την Ίντερ να αναμετράται με την Γιουβέντους στο San Siro για τον τελικό του Σούπερ Καπ Ιταλίας

Οι δύο ομάδες είναι προσηλωμένες στον στόχο της κατάκτησης του πρώτου τροπαίου της χρονιάς, την ώρα που οι Σιμόνε Ιντζάγκι και Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είναι έτοιμοι να «κονταροχτυπηθούν» στο τακτικό κομμάτι του αγώνα.


Η πρόσφατη τους φόρμα

Η Ίντερ βρίσκεται στη 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Serie A με 49 βαθμούς μετά από 20 αγωνιστικές. Μάλιστα, οι «νερατζούρι» μετρούν 16 νίκες, τρεις ισοπαλίες και μόλις μία ήττα με 3-1 από τη Λάτσιο στο Ολίμπικο, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι η άμυνά της μετράει εννέα παιχνίδια χωρίς να έχει δεχθεί γκολ στο ιταλικό πρωτάθλημα. Αποτελεί την 2η καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα με 16 τέρματα παθητικό, μόλις ένα γκολ πίσω από την καλύτερη άμυνα της Νάπολι (15), την ώρα που τα 51 τερματά της, εξασφαλίζουν την καλύτερη επίθεση! Επίσης, στους ομίλους του UEFA Champions League πήρε τη 2η θέση του ομίλου πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης, με απολογισμό τριών νικών, δύο ηττών και μίας ισοπαλίας. 

 

Από την άλλη, η Γιουβέντους βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας με 38 βαθμούς, έπειτα από 21 αγώνες, μετά από έντεκα νίκες, πέντε ισοπαλίες και πέντε ήττες. Με την σειρά της, έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της μόλις επτά φορές, δηλαδή στο 33% των αγώνων της στη φετινή Serie A και έχει βρει δίχτυα μόλις 32 φορές συνολικά. Παρόλα αυτά, στους ομίλους του UEFA Champions League κατέλαβε την πρώτη θέση κόντρα σε Τσέλσι, Ζενίτ και Μάλμε με πέντε νίκες και με μία ήττα από τους Λονδρέζους στην Αγγλία, με 4-0.

 

Ίντερ vs Γιουβέντους σε ματς και... τρόπαια!

Οι αναμετρήσεις ανάμεσα σε αυτές τις δύο ιστορικές ομάδες φτάνουν τις 229. Με την Γιουβέντους να έχει επικρατήσει 107 φορές και την Ίντερ 65, ενώ 57 φορές δεν έχει υπάρξει νικητής ανάμεσά τους. Χωρίς καμία αμφιβολία, κάνουμε λόγο για δύο από τους πιο πετυχημένους συλλόγους της Ιταλίας, με τη «Γηραιά Κυρία» να έχει στην τροπαιοθήκη της 36 πρωταθλήματα Ιταλίας, 14 Coppa Italia και εννέα Supercoppa Italiana. Φυσικά, οι «μπιανκονέρι» έχουν σηκώσει το πολύτιμο τρόπαιο του UEFA Champions League δύο φορές και έχουν στο «σακούλι» τους και τρία UEFA Europa League

1995/96 AFC Ajax 1-1 Juventus, Juve win 4-2 on pens: Report | UEFA Champions  League | UEFA.com


Αντιθέτως, η ομάδα από το Μιλάνο, έχει κάνει δικό της το Scudetto 19 φορές, έχει κατακτήσει επτά κύπελλα Ιταλίας και πέντε Σούπερ Καπ. Επίσης, σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει κατακτήσει τρεις φορές την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, το UEFA Champions League. Μάλιστα, το έχει πετύχει αυτό και back-to-back τις χρονιές 1963/64, 1964-65, αλλά και το 2009-10 με τον «Special One» στον πάγκο της. Παρομοίως με τη Γιούβε, η Ίντερ έχει και αυτή τρεις κατακτήσεις Europa League-UEFA Cup

Legendary Teams: Mourinho's Treble-Winning Inter Milan - International Champions  Cup 

Αξέχαστες αναμετρήσεις των δύο «γιγάντων»

Με μία γρήγορη ματιά στα ματς που αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες κατά το παρελθόν, γίνεται εμφανές πως έχουν προσφέρει θέαμα, χαρές και λύπες στους φιλάθλους τους, αλλά και στον κόσμο του ποδοσφαίρου γενικότερα.

Τον Ιούνιο του 1961 οι «Μπιανκονέρι» επικρατούν με 9-1 των «νερατζούρι» και κατακτούν το Πρωτάθλημα Ιταλίας. Σε έναν αγώνα δύο… ημιχρόνων, με τον αγώνα να επαναλαμβάνεται ύστερα από οδηγία της Ιταλικής ομοσπονδίας, αφού αρχικά είχε λήξει 2-0 υπέρ της Ίντερ. Ο πρόεδρος της ομάδας του Μιλάνου, Άντζελο Μοράτι, συμβούλεψε τον προπονητή της ομάδας, Ελένιο Ερέρα, να αγωνιστεί με την ομάδα νέων ως ένδειξη διαμαρτυρίας και ως εκ τούτου να ηττηθεί με το βαρύ 9-1 που μέχρι και σήμερα είναι η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της «Γηραιάς Κυρίας».


Φυσικά, και η Ίντερ έχει «σοκάρει» τη Γιουβέντους, με την νίκη της στο Τορίνο με 1-3 τον Νοέμβρη του 2012, μιας και αντιμετώπιζε μία ομάδα που είχε να ηττηθεί 49 αγώνες! Οι γηπεδούχοι είχαν ανοίξει το σκορ στα πρώτα 20’’ με τον Αρτούρο Βιντάλ. Όμως, η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι ισοφάρισε με τον Ντιέγκο Μιλίτο από την «λευκή βούλα», λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Επιπλέον, ο ίδιος «πάγωσε» την έδρα της Γιουβέντους με την ανατροπή του στο 75ο λεπτό και παρά την πίεση των «μπιανκονέρι», ο Ροντρίγκο Παλάσιο στα τελευταία λεπτά του αγώνα πρόσθεσε το «κερασάκι» στην τούρτα και εξασφάλισε μία τρομερή εκτός έδρας επικράτηση κόντρα σε μία «υπερομάδα».


Φοίβος Πεφάνης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0