Football Talk

3ος γύρος FA Cup: Ο αποκλεισμός της Άρσεναλ, η έκπληξη της Κέιμπριτζ, οι πανηγυρισμοί της Τσέστερφιλντ και το… Big 6!

3ος γύρος FA Cup: Ο αποκλεισμός της Άρσεναλ, η έκπληξη της Κέιμπριτζ, οι πανηγυρισμοί της Τσέστερφιλντ και το… Big 6!
Μεγάλες ήταν οι συγκινήσεις που προσέφερε ο 3ος γύρος του FACupστο φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό, με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα να είναι εντυπωσιακά και οι εκπλήξεις, όπως αναμενόταν, να κάνουν την εμφάνισή τους. Από τον σοκαριστικό αποκλεισμό της Άρσεναλ μέχρι τους πανηγυρισμούς της Τσέστερφιλντ για το γκολ απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης

Πρόκειται για τον πιο παλιό ποδοσφαιρικό θεσμό. Μία διοργάνωση που συμπληρώνει φέτος 150 χρόνια ρεαλιστικής υπόστασης και αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για… εκπλήξεις. Οι ομάδες της PremierLeagueκοντράρονται με συλλόγους μικρότερων κατηγοριών και είναι σχεδόν δεδομένο πως σε αυτή την φάση, κάποια «μικρή» θα ορθώσει το ανάστημά της απέναντι σε κάποιον «μεγάλο».

Τρεις τέτοιες περιπτώσεις έκαναν την εμφάνισή τους στον 3ο γύρο, με την Άρσεναλ να αποτελεί το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα. Οι «κανονιέρηδες» ηττήθηκαν με 1-0 από τη Νότιγχαμ Φόρεστ της Championship, αποκλείστηκαν από την συνέχεια του θεσμού και βίωσαν μόλις για δεύτερη φορά από το 1996 και έπειτα, ένα τέτοιο συναίσθημα. Σε αμφότερες περιπτώσεις, το Σίτι Γκράουντ της Νότιγχαμ αποτέλεσε την αιτία αποκλεισμού τους… Είναι εντυπωσιακό, αλλά είναι πραγματικότητα, με την Άρσεναλ να μην έχει σκοράρει απέναντί της, στο εν λόγω γήπεδο, με οργανωμένη επίθεση, σε καμία από τις δύο επισκέψεις της.

Δεν έκανε καν τελική προσπάθεια μάλιστα για δεύτερη φορά στην σεζόν! Μπλόκαρε, έμεινε στο «μηδέν» και αποτελεί τη μοναδική ομάδα του Big 6 που δεν συνεχίζει την πορεία της.

FIsMFfHXsAEOem_.jpg

Αλήθεια, έμεινε κάποια άλλη ομάδα της PremierLeagueέξω από τον πρώτο γύρο που κλήθηκε να συμμετάσχει; Η απάντηση είναι ναι. Και όχι μία, αλλά δύο. Ποιες είναι αυτές;

Η Νιούκαστλ, η οποία ηττήθηκε με 1-0 στο Σεντ Τζέιμς Παρκ από την Κέιμπριτζ της LeagueOne, που επικράτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της απέναντι σε σύλλογο που ανήκει στην πρώτη κατηγορία!

Επί της ουσίας, η άσημη Κέιμπριτζ «έγραψε» ιστορία σε έναν… ιστορικό θεσμό, κερδίζοντας τον πιο πλούσιο ποδοσφαιρικό σύλλογο στον πλανήτη! Την ίδια ώρα, το «σοκ» του αποκλεισμού βίωσε και η Μπέρνλι, αλλά κάτω από πιο φυσιολογικές συνθήκες.

FIxOWr9XEAgZ0I7.jpg

Ναι μεν δεν κατόρθωσε να διατηρήσει το 1-0 με τη Χάντερσφιλντ στο Τερφ Μουρ, βλέποντας το σκορ να ανατρέπεται σε δέκα λεπτά (1-2), αλλά δεν παύουμε να αναφερόμαστε σε μία ομάδα που «παλεύει» για να σώσει την παρτίδα στην PremierLeague. Πιθανώς σε αυτή την περίπτωση να υπάρχουν δικαιολογίες… Σε αυτή της Άρσεναλ όμως όχι, παρά το γεγονός πως σε βάθος χρόνου, το ρόστερ της ενδέχεται να μην άντεχε τόσο μεγάλο ανταγωνισμό.

Με διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισαν τις δικές τους αναμετρήσεις, οι υπόλοιπες ομάδες του Big 6. Η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε με 4-1 τη Σουίντον, ξεκινώντας και πάλι με διαφορά τριών γκολ στον 3ο γύρο, για 3η συνεχόμενη σεζόν.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προκρίθηκε με… κακή εμφάνιση κόντρα στην Άστον Βίλα, χάρη στο γκολ του Σκοτ ΜακΤόμινεϊ που όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, βρήκε δίχτυα πριν από το 10ο λεπτό του πρώτου ματς για το FACupγια τους «κόκκινους διαβόλους», με το 1-0 να διατηρείται μέχρι τέλους.

Ταυτόχρονα, Λίβερπουλ και Τότεναμ ανέτρεψαν το σκορ, μιας και βρέθηκαν πίσω από τις Σριούσμπερι και Μόρκαμ αντίστοιχα. Οι «κόκκινοι» το έκαναν με ευκολότερο τρόπο, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Φαμπίνιο, ενώ το σύνολο του Κόντε δυσκολεύτηκε περισσότερο και χρειάστηκε τον Χάρι Κέιν για να φτάσει στο 3-1 και να σταματήσει το όνειρο της 16ης ομάδας της τρίτης τη τάξει κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Όσον αφορά την Τσέλσι; Ναι, οι «μπλε» πέρασαν από τον 3ο γύρο του FA Cup με το ευρύ 5-1 κόντρα στην Τσέστερφιλντ, αλλά όποιος παρακολούθησε το ματς, θα θυμάται περισσότερο τις αντιδράσεις στο γκολ των φιλοξενούμενων.

Εκεί που ο Ασάντε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έγινε ο… ήρωας των 6000 φίλων της ομάδας που ταξίδεψαν στο Στάμφορντ Μπριτζ και διαπίστωσαν στο 83ο λεπτό, τον λόγο της ρεαλιστικής υπόστασης του παλαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού.

Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιπες ομάδες της PremierLeagueέκαναν το χρέος τους. Η Κρίσταλ Πάλας προκρίθηκε με ανατροπή, η Γουέστ Χαμ απέκλεισε την Λιντς, η Νόριτς με τους Γιαννούλη και Τζόλη βασικούς προσπέρασε την Τσάρλτον, ενώ στην παράταση οδηγήθηκαν τα ματς των ΜπράιτονΈβερτον και Σαουθάμπτον, με την εμπειρία πάντως να διαδραματίζει κομβικό ρόλο.

Τέλος, μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, αλλά το πιο εντυπωσιακό ματς της φάσης που παρήλθε από πλευράς παραγωγικότητας, ήταν το Μπάρσλεϊ – Μπάροου! Είδαμε εννέα γκολ (5-4), ενώ το σκορ στο 72ο λεπτό ήταν… 1-1. Το ότι η Μπάροου σκόραρε μάλιστα τέσσερις φορές, ενώ υπολειπόταν της Μπάρσλεϊ μία κατηγορία και ενός παίκτη, μιας και έπαιζε με «10» το καθιστά ακόμη πιο εντυπωσιακό…

Αλλά αυτό είναι το FACup! Και αναμένουμε απλώς την έναρξη του 4ου γύρου του θεσμού. Εκεί όπου οι «μεγάλοι» θα θέλουν να συνεχίσουν και οι «μικροί» θα επιχειρήσουν να εκπροσωπήσουν το… είδος τους, δίνοντας «ζωή» στην διοργάνωση. Με ποιον τρόπο; Λατρεύοντας να «σοκάρουν» το αγγλικό ποδόσφαιρο!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0