Football Talk

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Ράνγκνικ έχει βελτιώσει τους αριθμούς στην ανασταλτική της λειτουργία, αλλά όχι τον τρόπο που… αμύνεται! (video)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Ράνγκνικ έχει βελτιώσει τους αριθμούς στην ανασταλτική της λειτουργία, αλλά όχι τον τρόπο που… αμύνεται! (video)
Μπορεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στον 4ο γύρο του FACupμε το 1-0 επί της Άστον Βίλα, όμως στην περίπτωσή της, το τελικό σκορ ουδεμία σχέση έχει με την εικόνα που παρήγαγε. Και αυτό διότι, στους «κόκκινους διαβόλους» συμβαίνει κάτι οξύμωρο. Έχουν βελτιώσει τους αριθμούς τους, αλλά έχουν αλλοιώσει την… εικόνα τους!

Μία σημαντική πρόκριση στον 4ο γύρο του FACupκατόρθωσε να πανηγυρίσει απέναντι στην Άστον Βίλα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία σκόραρε στο 8ο λεπτό με τον Σκοτ ΜακΤόμινεϊ και διατήρησε το 1-0 υπέρ της μέχρι τέλους!

Ωστόσο, το γεγονός πως δεν δέχθηκε και πάλι γκολ υπό τις οδηγίες του Ραλφ Ράνγκνικ, αν και είναι θετικό, αφήνει μία αρνητική χροιά στους φίλους των «κόκκινων διαβόλων». Όσο οξύμωρο και αν ακούγεται…

Γιατί αυτό; Διότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δέχθηκε αμέτρητες φάσεις χθες (10/1) από την Άστον Βίλα. Για την ακρίβεια, χρειάστηκε τέσσερις φορές την επέμβαση του Ντε Χέα, επτά φορές είδε την μπάλα να καταλήγει εκτός εστίας και δύο φορές παραβιάστηκε η εστία της, αλλά ο VARστέρησε από τον Στίβεν Τζέραρντ τους πανηγυρισμούς.

Δεν αμύνθηκε σωστά, αλλά ευνοήθηκε από την βοήθεια της τεχνολογίας και από την καλή αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται ο Νταβίδ Ντε Χέα. Πιθανώς, μία πιο ώριμη ομάδα από την Άστον Βίλα ή αν θέλετε μία πιο προσεκτική ομάδα στην τελική προσπάθεια, δεν θα αποκλειόταν από αυτή τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Όλντ Τράφορντ.

Θα μετουσίωσε σε γκολ κάποιο από τις 11 τελικές της προσπάθειες και θα έπαιρνε κάτι από τα έξι κόρνερ που σημείωσε συνολικά! Ουσιαστικά, θα έκανε ότι μπόρεσε πολύ πιο συνετά η Γουλβς, στο ίδιο γήπεδο, στην προηγούμενη αγωνιστική της PremierLeague.



Οι «λύκοι» επικράτησαν με 1-0, σε ένα ιστορικό «διπλό» μετά από 40 χρόνια, αλλά σημασία έχει ο… τρόπος. Είχαν πραγματοποιήσει 15 τελικές προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο! Έναν αριθμό ρεκόρ, ο οποίος δεν είχε επαναληφθεί από ομάδα που φιλοξενείται στο Θέατρο των Ονείρων, από το 2004!



Που καταλήγουμε λοιπόν; Στο γεγονός πως ναι μεν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε αυτό που ήθελε από την αναμέτρηση από την Άστον Βίλα, μετρώντας πλέον τέσσερα cleansheetστα επτά ματς του Ράνγκνικ, αλλά στο άμεσο μέλλον, αντίστοιχες εμφανίσεις δεν θα είναι αρκετές.

Ο Γερμανός έχει βελτιώσει την κυνικότητά της και τους αριθμούς της, αλλά όχι την εικόνα της. Το καμπανάκι χτυπάει από νωρίς βεβαίως και αυτό είναι το θετικό… Μην ξεχνάμε πως το πρωτάθλημα της PremierLeagueείναι… δίκαιο. Και δύσκολα θα ανταμείψει αυτό το αγωνιστικό πρόσωπο με μία θέση στο ChampionsLeague, υπό αυτές τις συνθήκες…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0