Football Talk

Άρσεναλ: Στο ίδιο έργο θεατές μετά από τέσσερα χρόνια οι Λονδρέζοι που… ανέδειξαν τις αδυναμίες τους! (video)

Άρσεναλ: Στο ίδιο έργο θεατές μετά από τέσσερα χρόνια οι Λονδρέζοι που… ανέδειξαν τις αδυναμίες τους! (video)

Έναν οδυνηρό και… απρόσμενο αποκλεισμό γνώρισε η Άρσεναλ στο Σίτι Γκράουντ με αντίπαλο τη Νότιγχαμ Φόρεστ, στον 3ο γύρο του FA Cup, με τους «κανονιέρηδες» να είναι στο ίδιο έργο θεατές. Τι 2018, τι 2022 για την Άρσεναλ που δεν συνεχίζει στο Κύπελλο για 2η φορά τα τελευταία 26 χρόνια, επειδή έτυχε και πάλι να συναντήσει τη Νότιγχαμ!

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο φαίνεται πως έχει ξεκινήσει το 2022 για την Άρσεναλ, με τους «κανονιέρηδες» να βιώνουν μία… ιδιαίτερη ήττα από τη Μάντσεστερ Σίτι, στο πρώτο ματς της νέας χρονιάς στην Premier League με 2-1 σε «νεκρό χρόνο» και εν συνεχεία να αποκλείονται από τον 3ο γύρο του FA Cup, πράγμα σπάνιο για τους ίδιους.

Για την ακρίβεια, είναι μόλις η δεύτερη φορά τα τελευταία 26 χρόνια που οι Λονδρέζοι μένουν εκτός συνέχειας από τόσο νωρίς από τον θεσμό, με κοινό παρανομαστή πως και οι δύο περιπτώσεις είχαν ως αντίπαλο τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Η πρώτη έλαβε χώρα το 2018 και σηματοδότησε την πρώτη φορά που ο Αρσέν Βενγκέρ δεν εξασφάλιζε την πρόκρισή του για τον 4ο γύρο, στο διάστημα παρουσίας του στο Βόρειο Λονδίνο.

Το τελικό 4-2 ήρθε πιο εύκολα από ό,τι φαίνεται και βασικός στόχος της Άρσεναλ, ήταν η ιστορία να μην επαναληφθεί την επόμενη φορά που θα καλούνταν να κάνει το ίδιο δρομολόγιο.

Εν τέλει, οι «κανονιέρηδες» ήταν στο ίδιο έργο θεατές και αποδείχθηκαν ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Ηττήθηκαν με 1-0, δεν έβγαλαν αντίδραση μετά το γκολ του 83ου λεπτού και ανέδειξαν τις αδυναμίες τους.

Δεν πραγματοποίησαν ούτε μία εντός εστίας τελική προσπάθεια, για δεύτερη φορά στην ίδια σεζόν, μετά το ματς του Σεπτεμβρίου με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι και στην μεγαλύτερή τους στιγμή στο παιχνίδι, δεν κατάφεραν να στείλουν καν την μπάλα προς την εστία, με τον Λακαζέτ να βρίσκεται ένα «κλικ» πιο πίσω.

Άμεση συνέπεια της έλλειψης παραγωγικότητας και του τελικού 1-0 για τους γηπεδούχους; Ένας απροσδόκητος αποκλεισμός για τον Μικέλ Αρτέτα, από την ίδια ομάδα, στην ίδια φάση του ίδιου θεσμού και στο ίδιο γήπεδο. Σαν να μην πέρασε μία ημέρα επί της ουσίας, με την Άρσεναλ να μην συνεχίζει στο FA Cup και να στρέφει την προσοχή της στην Premier League και το Λιγκ Καπ!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0