Football Talk

Παναθηναϊκός: Το στραβοπάτημα στο Βόλο, η... αχίλλειος πτέρνα και οι «γυμνές» θέσεις που πρέπει να καλυφθούν άμεσα!

Παναθηναϊκός: Το στραβοπάτημα στο Βόλο, η... αχίλλειος πτέρνα και οι «γυμνές» θέσεις που πρέπει να καλυφθούν άμεσα!

Το νικηφόρο σερί του Παναθηναϊκού σταμάτησε στον Βόλο και το BN Sports καταγράφει το πως ακόμη και μια ήττα μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερες μέρες, αρκεί να μπορείς να εντοπίσεις και να διορθώσεις τα κακώς κείμενα.

Γράφει ο Κυριάκος Δημητρόπουλος

Καμία ομάδα ανταγωνιστική και με την ιστορία και το μέγεθος του Παναθηναϊκού δεν μπορεί να μην πικραθεί από μια ήττα. Αυτό είναι πρακτικά αδύνατον.

Αυτό, όμως, που μπορεί να συμβεί είναι μια ήττα να ξυπνήσει τον εγωισμό, να δώσει την αφορμή για να διορθωθούν τα (όποια) κακώς κείμενα υπάρχουν και συνεπώς η ομάδα να οδηγηθεί σε καλύτερές μέρες.

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει πολύ χειρότερα παιχνίδια από αυτά με τον Βόλο, που δεν τα έχει χάσει! Το τριφύλλι «πάτησε» τον αντίπαλο του στο πρώτο μέρος, ωστόσο, από ένα δικό του λάθος του έδωσε την ευκαιρία να προηγηθεί. Και ο Βόλος, ίσως η ομάδα έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, φυσικά και θα το εκμεταλλευόταν στο έπακρο.

Η... γύμνια αριστερά έβγαζε μάτια

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό πως ο Χουάνκαρ θα απουσίαζε από την αποστολή για την αναμέτρηση του Πανθεσσαλικού, άπαντες ένιωσαν έναν... κόμπο στο στομάχι. Και αυτό γιατί, ο Ισπανός αριστερός μπακ διανύει μια εξαιρετικά φορμαρισμένη περίοδο και είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές «κλειδιά» των πράσινων στη προσπάθεια που κάνουν να κατακτήσουν του Κύπελλο Ελλάδας και να βγουν στην Ευρώπη.

Ο Γιοβάνοβιτς έκανε το δικό του... τρικ και για να καλύψει το κενό του Χουάνκαρ, τοποθέτησε τον Κότσιρα δεξιά και τον εξίσου φορμαρισμένο Σάντσες αριστερά. Το... πείραμα, όμως, απέτυχε. Η αποβολή του Αργεντινού και νωρίτερα η κάκιστη εκτίμηση της φάσης του Έλληνα δεξιού μπακ είχαν ήδη βάλει το τριφύλλι σε τρομερά δύσκολη θέση.

Όταν δεν βάζεις και την μπάλα μέσα...

Όταν, λοιπόν, έχεις να αντιμετωπίσεις τόσα μαζεμένα προβλήματα από το ξεκίνημα και δεν έχεις φροντίσει να σκοράρεις μετά από τόσες ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται, δεν μπορεί να σου φταίει κανείς άλλος εκτός από τον εαυτό σου. Ναι, ανύπαρκτη η αποβολή του Σάντσες, ναι υπήρχαν απουσίες, τραυματισμοί και ανέτοιμοι ποδοσφαιριστές όπως οι Πέρεθ και Χατζηγιοβάνης, ωστόσο όταν είσαι Παναθηναϊκός οφείλεις να παλεύεις μέχρι το 90'!

Το ζήτημα για τους πράσινους είναι να μάθουν πολλά από αυτή την ήττα και σε καμία περίπτωση να μην τους πάρει από κάτω. Αρχικά, φάνηκε για μια ακόμη φορά με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως το ρόστερ «φωνάζει» για άμεση και ποιοτική ενίσχυση, σε θέσεις που δεν αποκτήθηκαν οι ποδοσφαιριστές που έπρεπε το καλοκαίρι.

Είναι πολύ κρίμα μια ομάδα που έχει στόχους να διεκδικήσει να μην έχει βάθος σε σημαντικές θέσεις όπως αυτές της άμυνας και της επίθεσης. Αριστερό μπακ κανονικό είναι απαραίτητο, φορ με διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνα που διαθέτουν οι υπάρχοντες επιθετικοί του ρόστερ επίσης και βεβαίως ένας ποδοσφαιριστής στον άξονα!

Μηδέν πρόοδος στα εκτός έδρας ματς και νέο αρνητικό ρεκόρ

Η αχίλλειος πτέρνα του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα είναι τα εκτός έδρας παιχνίδια. Με εξαίρεση το ματς με τη Λαμία στο... ουδέτερο Πανθεσσαλικό, όπου το τριφύλλι πήρε το «διπλό» κατά τα άλλα η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν λέει να αλλάξει τη... συνήθεια της ήττας μακριά από τη Λεωφόρο.

Κι όμως το ρεκόρ είναι 1-1-5, δηλαδή στις 6 φορές που έχει πάει να παίξει σε έδρα αντιπάλου, πήρε μία ισοπαλία στο Καραϊσκάκης και έχασε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια. Για να βρούμε την τελευταία ανάλογα αρνητική επίδοση θα πρέπει να ανατρέξουμε στο μακρινό 1987-88. Ο Παναθηναϊκός εκείνη τη σεζόν είχε χάσει μέχρι τη 16η αγωνιστική από Απόλλωνα Καλαμαριάς (1η, 1-0 εκτός), Πανσερραϊκό (3η, 1-0 εκτός), Άρη (9η, 2-0 εκτός), ΟΦΗ (11η, 5-2 εντός), ΑΕΛ (12η, 2-1 εκτός) και Λεβαδειακό (16η, 2-1 εκτός).  

Το τρένο με τους στόχους της φετινής σεζόν βρίσκεται ακόμα στις ράγες και τρέχει με σταθερή ταχύτητα. Αν, όμως, τα κακώς κείμενα δεν διορθωθούν τότε κινδυνεύει βάσιμα με εκτροχιασμό.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0