Football Talk

FA Cup: Γύρισαν το ματς και προκρίθηκαν Λίβερπουλ και Τότεναμ – «καθάρισαν» Γουλβς και Γουέστ Χαμ! (video)

FA Cup: Γύρισαν το ματς και προκρίθηκαν Λίβερπουλ και Τότεναμ – «καθάρισαν» Γουλβς και Γουέστ Χαμ! (video)
Μπορεί η Τότεναμ να δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα για 70 λεπτά απέναντι στην Μόρκαμπ της LeagueOne, όμως η κατάσταση ανατράπηκε στο τελευταίο εικοσάλεπτο (3-1). Ο Γουίνκς ισοφάρισε και εν συνεχεία Μόουρα και Κέιν έδιωξαν το άγχος από την ομάδα του Αντόνιο Κόντε. Την ίδια ώρα, σοβαρότερη αποδείχθηκε η Λίβερπουλ που αν και έμεινε επίσης πίσω στο σκορ, επικράτησε με 4-1 της Σριούσμπερι με ισάριθμους διαφορετικούς σκόρερ.

Μία μίξη της βασικής ομάδας της Λίβερπουλ με μερικούς νεότερους ποδοσφαιριστές, έκανε την εμφάνισή της στο Άνφιλντ απέναντι στην Σριούσμπερι που αγωνίζεται στην LeagueOne και παρά το γεγονός πως έμεινε πίσω στο σκορ, κατόρθωσε να ανατρέψει την κατάσταση (4-1).

Πιθανώς και με την… αύρα του Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος επέστρεψε στον πάγκο μετά την περιπέτειά του με τον Covid-19. Το σκορ άνοιξε στο 27΄ ο Ούντο, έπειτα από κακή ανασταλτική λειτουργία και λάθος τοποθέτηση του Κονατέ, αλλά η επιστροφή της Λίβερπουλ στο ματς ήταν άμεση.



Επτά λεπτά αργότερα ισοφάρισε με τον Γκόρντον και εν συνεχεία προέβη σε ανατροπή με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φαμπίνιο που κέρδισε ο Φαν Ντάικ. Το τελικό σκορ διαμόρφωσαν ο Φιρμίνο στο 78’ και ο Φαμπίνιο στο 93’, με την Λίβερπουλ να συνεχίζει ακάθεκτη στον επόμενο γύρο.







Την ίδια ώρα, κάτι ανάλογο, πραγματοποίησε και η Τότεναμ, με μεγαλύτερη σαφώς δυσκολία απέναντι στην Μόρκαμπ. Έμεινε πίσω στο σκορ στο 33’, χάρη σε τέρμα του Άντονι Ο΄ Κόνορ και δυσκολεύτηκε μέχρι και το 70ο λεπτό, με τον Γουίνκς να ισοφαρίζει με εξαιρετικό φάουλ.

Εν συνεχεία ο Μόουρα έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ, για να έρθει ο Χάρι Κέιν από τον πάγκο και να «κλειδώσει» την πρόκριση, πραγματοποιώντας το 3-1.



Τέλος, η Νόριτς, η οποία αγωνίστηκε με βασικούς τους Τζόλη και Γιαννούλη αλλά ο Σμιθ τους αντικατέστησε στο ημίχρονο, δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα στην έδρα της Τσάρλτον, αλλά πήρε την πρόκριση με γκολ του Ρασίκα στο 81ο λεπτό της συνάντησης.

Αντιθέτως, Γουέστ Χαμ και Γουλβς ήταν σοβαρές απέναντι σε Λιντς και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, διατήρησαν το «μηδέν» στην εστία τους και εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στον 4ο γύρο! Σκόραρε για τους «λύκους»» ο Ποντένσε, που αναδείχθηκε και κορυφαίος του ματς απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Όλντ Τράφορντ!



Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων:

Λούτον – Χάροουγκεϊτ 4-0 (19’ Αντεμπάγιο, 50’ Ζερόμ, 83’ Νέισμιθ, 88’ Μπέρι)

Γουέστ Χαμ – Λιντς 2-0 (34’ Λαντσίνι, 93' Μπόουεν)

Γουλβς – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 3-0 (14’ Ποντένσε, 72’ Σεμέντο, 80’ Ποντένσε)

Κάρντιφ – Πρέστον 1-1 (42’ Ντέιβις – 53’ Τζόνσον πεν.) ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Λίβερπουλ – Σριούσμπερι 4-1 (34’ Γκόρντον, 44’, 93’ πεν. Φαμπίνιο, 78’ Φιρμίνο – 27’ Ούντο)

Στόουκ – Λέιτον Όριεντ 2-0 (43’ Ινς, 89’ Χάμελ)

Τότεναμ – Μόρκαμπ 3-1 ( 74’ Γουίνκς, 85’ Μόουρα, 88’ Κέιν -  33’ Ο’ Κόνορ)

Τσάρλτον – Νόριτς 0-1 (81’ Ρασίκα)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0