Football Talk

Βόλος - Παναθηναϊκός 3-1: Προδομένο από την άμυνά του το «Τριφύλλι», παραδόθηκε στο... σόου του Φαν Βέερτ! (video)

Βόλος - Παναθηναϊκός 3-1: Προδομένο από την άμυνά του το «Τριφύλλι», παραδόθηκε στο... σόου του Φαν Βέερτ! (video)
Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον Βόλο με 3-1 (09/01) στο Πανθεσσαλικό, με τον Τομ Φαν Βέερτ να «τιμωρεί» κάθε λάθος της άμυνας των «πρασίνων», σκοράροντας δις και να στερεί την τρίτη θέση από το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς! Έντονα παράπονα από τους ανθρώπους του «Τριφυλλιού», που τελείωσε την αναμέτρηση με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Σάντσες στο 45'!
Τα αμυντικά λάθη και η κυνικότητα του Φαν Βέερτ στοίχισαν στον Παναθηναϊκό, που αποχώρησε ηττημένος από τον Πανθεσσαλικό, με 3-1 από τον Βόλο (09/01). Το «άλμα» στην τριάδα της Super League δεν έγινε για το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, το οποίο έχει σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία, λόγω της αποβολής του Σάντσες, στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτο ημιχρόνου. 

Απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Τομ Φαν Βέερτ, που με την επιθετική του οξυδέρκεια έκρινε το ματς, εκμεταλλευόμενος κάθε λάθος της πράσινης άμυνας. Ο Παλάσιος φάνηκε να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα από την «άσπρη βούλα» στο 90+2', μετά από πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, αλλά εν τέλει το έπραξε ο Όρος στο 90+5', στέλνοντας την μπάλα στην άδεια εστία του Μπρινιόλι που είχε προωθηθεί.


1ο ημίχρονο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να δείχνει διάθεση να κρατήσει τα «ηνία» της αναμέτρησης στα... πόδια του. Μόλις στο 8ο λεπτό, ο Παλάσιος έκανε τη σέντρα-σουτ, ο Κότνικ ακούμπησε την μπάλα όσο χρειαζόταν για να κατάληξει στο δοκάρι και όχι στα δίχτυα του, διατηρώντας την εστία του ανέπαφη. 


Ο ρυθμός του αγώνα παρέμεινε υψηλός στο πρώτο τέταρτο, με τον Παναθηναϊκό να έχει τον έλεγχο και να επιτίθεται κυρίως από την αριστερή πλευρά. Στο 19' μετά από όμορφη ενέργεια του Αϊτόρ, οι «πράσινοι» είχαν μία νέα καλή στιγμή, αλλά ο Κότνικ απομάκρυνε το σουτ του Ισπανού μεσοεπιθετικού σε κόρνερ.


Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε και νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Σάντσες έκανε τη σέντρα, ο Μακέντα έστρωσε την μπάλα με το κορμί του στον Αϊτόρ, αλλά το σουτ του τελευταίου κατέληξε λίγο άουτ.

Εν τέλει, ό,τι δεν κατάφερε ο Παναθηναϊκός στις προαναφερθείσες ευκαιρίες, το έπραξε ο Βόλος στο 34ο λεπτό, μετά από ολέθριο λάθος του Κώτσιρα! Ο δεξιός μπακ των «πρασίνων» πιέστηκε και γύρισε την μπάλα απρόσεκτα προς τον Μπρινιόλι. Ο Φαν Βέερτ ακολούθησε πανέξπυνα τη φάση, πέρασε τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων και με πλασέ από αρκετά πλάγια θέση, έγραψε το 1-0 για την ομάδα του!


Ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να απαντήσει άμεσα, φέρνοντας το ματς στα ίσια, αλλά στο 36' χάθηκε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία. Ο πολύ δραστήριος στο πρώτο μέρος, Αϊτόρ, έκανε τη σέντρα, ο Κότνικ υπέπεσε σε τραγικό λάθος, αλλά για καλή του τύχη, ο Μακέντα δεν κατάφερε να σκοράρει και να γράψει το 1-1.

Με το πρώτο μέρος να πλησιάζει προς το τέλος του, τα πράγματα έγιναν ακόμα δυσκολότερα για τους φιλοξενούμενος, αφού ο Σάντσεθ αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα, για άτσαλο μαρκάρισμο πάνω στον Μπαριέντος, αλλάζοντας τις ισορροπίες του αγώνα. Η απόφαση «σήκωσε» θύελλα αντιδράσεων στο πράσινο στρατόπεδο, όσον αφορά την ορθότητά της, αλλά ίσχυσε κανονικά. 



2ο ημίχρονο

Με δέκα παίκτες, πλέον, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να βρει χώρους στις αντεπιθέσεις για να απειλήσει. Αντιθέτως, ο Βόλος ήταν αυτός που έφτασε πιο κοντά στο να πετύχει γκολ, όταν στο 60ο λεπτό ο Μπρινιόλι έκανε το λάθος, ο Φαν Βέερτ έκλεψε, αλλά ήταν σε πλάγια θέση και δεν κατάφερε να απειλήσει. 

Τρία λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι, όταν ο Ρεγκατέν εκτέλεσε το φάουλ από τα 22 μέτρα περίπου, αλλά ο γκολκίπερ του «Τριφυλλιού» απομάκρυνε σε κόρνερ. 

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του δευτέρου μέρους χάθηκε στο 72ο λεπτό και άνηκε και πάλι στον Βόλο. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τσοκάνης έπιασε την κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Μπρινιόλι δεν άφησε τον Γκιουλέν να σκοράρει!


Εν τέλει, η πολιορκία των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν και πάλι ο Φαν Βέερτ εκμεταλλεύθηκε ιδανικά, μία ακόμα αμυντική αδράνεια της «πράσινης» άμυνας. Ο Μπαρτόλο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ολλανδός φορ «τσίμπησε» την μπάλα προ της άμυνας του Παναθηναϊκού και του Μπρινιόλι, για να γράψει το 2-0 για τον Βόλο και να πετύχει το δεύτερο τέρμα του στην αναμέτρηση!



Στα εναπομείναντα λεπτά, αν και φαινόταν πως δεν θα άλλαζε κάτι ουσιαστικό στην αναμέτρηση, ακολούθησαν δύο γκολ. Ο Παλάσιος κέρδισε το πέναλτι στις καθυστερήσεις, το μετουσίωσε σε γκολ, αλλά απλώς φάνηκε να διαμορφώνει το τελικό σκορ της αναμέτρησης στο 2-1.



Εν τέλει, αυτό το έπραξε ο Όρος, στο πέμπτο λεπτό του έξτρα χρόνου, όταν ακόμα και ο Μπρινιόλι είχε προωθηθεί. Λίγα μέτρα κάτω από τη σέντρα, δεν είχε πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ανυπεράσπιστης εστίας και να «κλειδώσει» με σκορ 3-1, μία πάρα πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα της Μαγνησίας, σε ένα παιχνίδι που απέκτησε και... τρίτο ημίχρονο!


Ο MVP

Αδιαμφισβήτητα ο Τομ Φαν Βέερτ. Η επιθετική του οξυδέρκεια και τα κυνικά τελειώματά του, έκριναν την αναμέτρηση και έφεραν ένα πολύ σημαντικό -βαθμολογικά και ψυχολογικά- τρίποντο, για τον Βόλο.


Η φάση του αγώνα

Η κόκκινη κάρτα του Σάντσεθ, που άλλαξε τις ισορροπίες και ανέβασε τον βαθμό δυσκολίας στο εγχείρημα του Παναθηναϊκού να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0.


Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Πουρίτα (54' Μπαρτόλο), Γκιουλέν, Ρομέρο, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος (68' Σοάρες), Ρεγκατέν (84' Τερεζίου), Ορόζ, Φερνάντες, Φαν Βέερτ

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος, Λούντκβιστ (46' Χατζηθεοδωρίδης), Βιγιαφάνιες (84' Πέρεθ), Αϊτόρ (69' Ματέους Βιτάλ), Παλάσιος, Μακέντα (69' Ιωαννίδης)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0