Football Talk

Ολυμπιακός: Τεράστιο πρόβλημα με το καλεντάρι

Ολυμπιακός: Τεράστιο πρόβλημα με το καλεντάρι

Η αναβολή του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης επιβαρύνει αφόρητα το «ερυθρόλευκο»  πρόγραμμα, ενώ ενδεχόμενη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, αλλά και στην επόμενη φάση του Europa League θα επηρεάσει  τόσο την διεξαγωγή του πρωταθλήματος, όσο και τον σχεδιασμό για τη νέα σεζόν.

Σχετικά Άρθρα

Γραφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Με άλυτο γρίφο μοιάζει για την Super league το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις αναβολές αγώνων λόγω κρουσμάτων στις ομάδες. Ειδικά στην περίπτωση του Ολυμπιακού η μοναδική περίπτωση να μην πάει περίπατο ο προγραμματισμός είναι οι «ερυθρόλευκοι» να αποκλειστούν τόσο από τον Παναιτωλικό στα προημιτελικά του Κυπέλλου, όσο και από την Αταλάντα στο Europa League. Και αυτό με την προϋπόθεση να μην υπάρξει άλλη αναβολή, κάτι που με τα τωρινή κατάσταση σε πολλές ομάδες, φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο.

Αναλυτικά, καλώς εχόντων των πραγμάτων ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει τον Γολγοθά με το εκτός ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό την ερχόμενη Κυριακή (16/01). Ακολουθεί στις 19/01 το πρώτο ματς με τον Παναιτωλικό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Στις 23/01 παίζει με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Φάληρο και τρεις μέρες μετά έχει την ρεβάνς με τον Παναιτωλικό. Το πρόγραμμα του Γενάρη κλείνει με την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στις 30 του μήνα.

Οι Πειραιώτες θα συνεχίσουν πιθανότατα χωρίς… ανάσα και τον Φλεβάρη καθώς παίζουν στις 2 με τον Παναιτωλικό για το πρωτάθλημα, στις 6 με τον Ιωνικό στη Νίκαια και στις 9 αν έχει αποκλείσει τον Παναιτωλικό, είναι  προγραμματισμένος ο πρώτος ημιτελικός του κυπέλλου με κάποιον εκ των ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ. Στις 13 υπάρχει το Ολυμπιακός –ΑΕΚ για το πρωτάθλημα και στις 17 το ματς με την Αταλάντα στο Μπέργκαμο. Στις 20 ο Ολυμπιακός θα πάει στον Βόλο και στις 24 έχει την ρεβάνς με την Αταλάντα. Ο Φλεβάρης κλείνει με το Ολυμπιακός –ΟΦΗ στις 27 του μήνα.

Τον Μάρτιο, οι Πειραιώτες θα έχουν την ρεβάνς για τα ημιτελικά του κυπέλλου στις 2 του μήνα και στις 6 το εκτός έδρας ματς με τον Άρη για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.  Αν η ομάδα του Μαρτίνς έχει προκριθεί επί της Αταλάντα θα πρέπει στις 10 του μήνα να παίξει τον πρώτο αγώνα για τους «16» του Europa League και τρεις μέρες μετά είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν τα play off της Super league, ενώ στις 17 θα έχει την ευρωπαϊκή ρεβάνς.

Όπως καταλάβατε, αν δεν ζαλιστήκατε μοναδική διαθέσιμη ημερομηνία για να παίξει ο Ολυμπιακός με τον Αστέρα είναι στις 10 Μαρτίου κι αυτή αν έχει αποκλειστεί με την Αταλάντα. Αν οι Πειραιώτες τα καταφέρουν απέναντι από την ομάδα του Μπέργκαμο τότε η Super league θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση και ίσως να κινδυνεύσει ακόμα και η διαδικασία των play off καθώς προφανώς δεν μπορεί να ξεκινήσει αν δεν έχουν παιχτεί όλα τα ματς της κανονικής διάρκειας.

Σύμφωνα με το καλεντάρι το πρωτάθλημα είναι να ολοκληρωθεί στις 15 Μάϊου και ο τελικός του κυπέλλου είναι προγραμματισμένος για τις 21 Μάϊου και για τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει το περιθώριο να χαθεί ούτε μια μέρα καθώς η προετοιμασία για τη νέα σεζόν θα ξεκινήσει στις αρχές Ιουνίου λόγω των προκριματικών του Champions League και μάλιστα στις πρώτες μέρες του Ιούνιο υπάρχουν και παιχνίδια Εθνικών ομάδων. Ο μόνος τρόπος για να βγει αυτό το πρόγραμμα θα είναι ο Ολυμπιακός είτε να μην πάει στον τελικό του κυπέλλου, είτε να μην πάρει το πρωτάθλημα, είτε να αποκλειστεί από την Αταλάντα. Αλλιώς το πρόγραμμα πολύ απλά δεν βγαίνει με τίποτα. Κι όλα αυτά χωρίς να προκύψει άλλη αναβολή, κάτι καθόλου βέβαιο με την κατάσταση που επικρατεί σε πολλές ομάδες.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0