Football Talk

ΑΕΚ: Οι αλλαγές που θέλει να φέρει ο Γιαννίκης και ο… φόβος του

ΑΕΚ: Οι αλλαγές που θέλει να φέρει ο Γιαννίκης και ο… φόβος του
Μετά το ματς με την Κηφισιά στην Καισαριανή ο Αργύρης Γιαννίκης προανήγγειλε κάποιες αλλαγές στην ΑΕΚ – Ποιες όμως μπορεί να είναι αυτές και τι μπορεί να τις πάει πίσω.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Λίγες ημέρες πριν φύγει το 2021 η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα από τον ΟΦΗ μέσα στο ΟΑΚΑ, ενώ στον τελευταίο αγώνα της ήρθε ισοπαλία με την Κηφισιά στο Κύπελλο, που δεν στοίχισε φυσικά. Μετά το τέλος του συγκεκριμένου αγώνα στην Καισαριανή ο Αργύρης Γιαννίκης είχε πει στην Cosmote TV: «Έχουμε μία πλήρη εικόνα δυο μήνες τώρα. Θα συνεχίσουμε την εξέλιξη που έχουμε. Ίσως υπάρξουν και κάποιες αλλαγές. Είναι νωρίς ακόμα για μεταγραφικά. Όταν έρθει η ώρα θα ανακοινωθούν. Αλλαγές μπορεί να υπάρξουν και στον αγωνιστικό τρόπο του παιχνιδιού μας. Να βελτιωθούμε και να έχουμε διάρκεια».

Προανήγγειλε αλλαγές ο προπονητής. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι αυτές οι αλλαγές θα έχουν να κάνουν 100% με το ρόστερ. Η ΑΕΚ, φυσικά, δεδομένα θέλει μεταγραφική ενίσχυση και μέσα στον Γενάρη σκοπεύει να αποκτήσει τουλάχιστον έναν κεντρικό χαφ. Αυτή είναι η προτεραιότητά της. Παρεμπιπτόντως να τονιστεί για τα μεταγραφικά πως αυτή τη στιγμή (Κυριακή 9/1) δεν υπάρχει κάτι πολύ προχωρημένο. Γίνονται επαφές και συζητήσεις, όμως δεν έχουν προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό που να… φαίνεται μεταγραφή τα επόμενα 24ώρα.

Οι αλλαγές λοιπόν, μπορεί να αφορούν την καθημερινότητα και τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Πλέον ο Γιαννίκης και οι συνεργάτες του έχουν μία ξεκάθαρη εικόνα για το ρόστερ, τόσο σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, όσο και σε θέμα χαρακτήρα των παικτών. Τους έμαθαν. Ξέρουν τα θετικά και τα αρνητικά τους. Βέβαια αυτό αφορά την προσθαφαίρεση του ρόστερ σε βάθος χρόνου. Για την ώρα αυτό που θέλει να αλλάξει και να πετύχει ο Γιαννίκης είναι να αποκτήσει η ομάδα στο παιχνίδι της διάρκεια και αγωνιστική ένταση. Για να συμβεί αυτό, πέρα από δουλειά στο τακτικό κομμάτι, επιβάλλεται να υπάρχει και καλή φυσική κατάσταση. Το πρόγραμμα στις προπονήσεις μεταβάλλεται ανάλογα με την παρακολούθηση της φυσικής κατάστασης των ποδοσφαιριστών. Μέχρι τα πλέι οφ ο προπονητής θέλει να δημιουργήσει μία ομάδα που να έχει ανεβάσει τα στάνταρ πίεσής της στον αντίπαλο και να κυριαρχεί στο μεγαλύτερο διάστημα των αγώνων. Έχει δρόμο μπροστά του για να το πετύχει… Χρειάζεται χρόνος και πολλή δουλειά. Στη Λαμία για παράδειγμα η ΑΕΚ έβγαλε αυτό το αγωνιστικό πρόσωπο που θέλει ο Γιαννίκης περίπου 20 στο πρώτο ημίχρονο και άλλα 10 στο δεύτερο. Επιθυμεί περισσότερη διάρκεια υψηλού επιπέδου ο προπονητής. Η μεταγραφή στα χαφ που αναμένεται να έρθει σίγουρα θα τον βοηθήσει. Όμως πρέπει να δουλευτεί και το σύνολο σε τακτικό και φυσικό επίπεδο.

Το σύστημα και οι αλλαγές θέσεων

Επιπλέον, ο Έλληνας τεχνικός θέλει να αρχίσει να βάζει κι άλλα πράγματα στην ομάδα. «Πατάει» στο 4-2-3-1, όμως επιθυμεί να έχει και ως εναλλακτική το 4-3-3. Συν τοις άλλοις έχουμε δει να δοκιμάζει και κάποιους παίκτες σε άλλες θέσεις. Τον Λιβάι Γκαρσία τον είδαμε αριστερό εξτρέμ στα τελευταία ματς. Τον Γέβτιτς τον δοκίμασε και δεξιά. Τον Χατζισαφί ως εσωτερικό αριστερό κεντρικό χαφ στη Λαμία, όσο διάστημα αγωνίστηκε. Τον Άμραμπατ στην κορυφή της επίθεση. Θα δούμε κι άλλα…

Ο φόβος του προπονητή

Ο Γιαννίκης ήλπιζε μέσα στη διακοπή να δουλέψει κάποια πράγματα έξτρα. Το έκανε, όχι όμως στο βαθμό που θα ήθελε. Υπήρξαν απουσίες από τις προπονήσεις τόσο λόγο κορωνοϊού, όσο και τραυματισμών. Και παίκτες βασικοί μάλιστα, όπως ο Τσούμπερ, ο Αραούχο, ο Μισελέν. Ο φόβος όλων των προπονητών και φυσικά και του Γιαννίκη είναι εκτός απ’ τους τραυματισμούς και ο κορωνοϊός, ο οποίος αφήνει εκτός μάχης ποδοσφαιριστές για αρκετές ημέρες και όταν επιστρέφουν θέλουν χρόνο να επανέλθουν στα αγωνιστικά στάνταρ τους. Έτσι χάνεται χρόνος από τις προπονήσεις να δουλευτούν πράγματα. Εν κατακλείδι αν η ΑΕΚ καταφέρει να μη τη χτυπήσει ο κορωνοϊός και έρθει όσο γίνεται πιο σύντομα η μεταγραφή του κεντρικού χαφ που θα ανεβάσει επίπεδο, ο Γιαννίκης είναι πεπεισμένος ότι η ομάδα θα παρουσιάζεται συνεχώς καλύτερη στα επόμενα ματς και πολύ δυνατή στα πλέι οφ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0