Football Talk

FA Cup: Άνετη πρόκριση για τους βασικούς της Τσέλσι – χρειάστηκε την παράταση η Μπράιτον! (video)

FA Cup: Άνετη πρόκριση για τους βασικούς της Τσέλσι – χρειάστηκε την παράταση η Μπράιτον! (video)

Ιδανικά εκκίνησε τις υποχρεώσεις της στον 3ο γύρο του FA Cup η Τσέλσι, η οποία επικράτησε με 5-1 της Τσέστερφιλντ και προκρίθηκε στον 4ο με χαρακτηριστική ευκολία. Την ίδια ώρα, η Μπράιτον χρειάστηκε να παίξει 120 λεπτά για να συνεχίσει στον θεσμό, συναντώντας δυσκολίες με την ιδιαίτερα μαχητική Γουέστ Μπρομ. Την έσωσε και πάλι ο Μοπέ και οι «γλάροι» συνεχίζουν ακάθεκτοι την… ιδιαίτερη σεζόν τους!

Με χαρακτηριστική ευκολία κατόρθωσε να εξασφαλίσει την συνέχειά της στον 4ο γύρο του FA Cup η Τσέλσι, η οποία επικράτησε με 5-1 της αδύναμης Τσέστερφιλντ, έχοντας παραταχθεί μάλιστα με βασικούς ποδοσφαιριστές.

Ο Τόμας Τούχελ αντιμετώπισε σοβαρά την αναμέτρηση και δεν άφησε κανένα περιθώριο στην ομάδα της 5ης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου. Το σκορ άνοιξε στο 6’ ο Βέρνερ, ενώ στο 18ο  λεπτό ο Χάντσον Οντόι με εξαιρετικό πλασέ, σημείωσε το καλύτερο γκολ της βραδιάς.




Ωστόσο, ακόμη και αν η νίκη είχε «κλειδώσει», το γκολ στο 20ο λεπτό του Ρομέλου Λουκάκου είχε μία διαφορετική σημασία. Ο Βέλγος βρήκε δίχτυα, για πρώτη φορά μετά τις δηλώσεις του που συζητήθηκαν περί παραμονής ή όχι στο Λονδίνο, ενώ το 45άλεπτο έκλεισε με την κεφαλιά του Κρίστιενσεν, έπειτα από ασταθή επέμβαση του 33άχρονου Λόουτς.


Το σκορ πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις στο 55’ με πέναλτι του Ζίγιεχ, ενώ η Τσέστερφιλντ ολοκλήρωσε το ματς με μία τελική στον στόχο και 30% κατοχή μπάλας. Η προσπάθειά της αυτή ήταν και… χρυσή, μιας και στο 81’ ο Ασάντε «έγραψε» το 5-1 με τις αντιδράσεις των φίλων των φιλοξενούμενων να είναι εντυπωσιακές…

Λίγο νωρίτερα, η Μπράιτον, αν και δυσκολεύτηκε πολύ, πήρε την πρόκριση στον 3ο γύρο του FA Cup με αντίπαλο την Γουέστ Μπρομ. Έμεινε πίσω στο σκορ, ισοφάρισε στο 81’ με τον Μοντέρ, εκμεταλλευόμενη και το αριθμητικό πλεονέκτημα και εν τέλει, πανηγύρισε τη νίκη, χάρη στον συνήθη ύποπτο, Μοπέ στο 96’!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων:

Γουέστ Μπρομ – Μπράιτον 1-2 παρ. (47’ Ρόμπινσον – 81’ Μοντέρ, 98’ Μοπέ)

ΚΠΡ – Ρόδεραμ 0-0 παρ. /πεν. (8-7)

Μπάρνσλεϊ – Μπάροου 5-4 παρ. (23’ Άντερσεν, 42’ Γουίλιαμς, 83’ Κόουλ, 88', 102’ Μόρις – 61’ Μπανκς, 78’ Γκλένον, 86’ Τζόουνς, 90 Κάι)

Μπέρμιγχαμ – Πλίμουθ 0-0

Σουόνσι – Σαουθάμπτον 1-1 (77’ Πιρόε - 8΄Ρέντμοντ)

Τσέλσι – Τσέστερφιλντ 5-1 (6’ Βέρνερ, 18΄ Χάντσον Οντόι, 20’ Λουκάκου, 39’ Κριστιένσεν, 55’ Ζίγιεχ – 81’ Ασάντε)

Χαλ – Έβερτον 2-2 (1’ Σμιθ, 71’ Λόνγκμαν – 21’ Γκρέι, 31’ Γκόμες)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0