Football Talk

Πλατινί: «Δεν έκανα τίποτα λάθος, στο τέλος θα νικήσω»

Πλατινί: «Δεν έκανα τίποτα λάθος, στο τέλος θα νικήσω»
Ο πρώην πρόεδρος της UEFAΜισέλ Πλατινί μίλησε για της κατηγορίες για κατάχρηση 2 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.
«Ακόμα παλεύω, δεν θα το αφήσω και στο τέλος θα νικήσω». Πεπεισμένος για την αθωότητά του, ο Μισέλ Πλατινί παραχώρησε συνέντευξη στο Europe 1, η οποία θα μεταδοθεί ολόκληρη την Παρασκευή (7/1) και στην οποία επιστρέφει στα νομικά του προβλήματα. Στις αρχές Νοεμβρίου, ο πρώην πρόεδρος της UEFA οδηγήθηκε στο δικαστήριο με την κατηγορία της «απάτης», μαζί με το πρώην «αφεντικό» της FIFA, Σεπ Μπλάτερ.

Μετά από έξι χρόνια έρευνας, Πλατινί και Μπλάτερ κατηγορούνται «ότι κανόνισαν παράνομα πληρωμή 2 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων από τη FIFA», ή 1,8 εκατομμυρίων ευρώ, «υπέρ του Μισέλ Πλατινί», σύμφωνα με τη συνομοσπονδιακή εισαγγελία. Η απλή απάτη τιμωρείται με φυλάκιση πέντε ετών «ή οικονομική ποινή», σύμφωνα με την ελβετική νομοθεσία.

«Δεν έκανα τίποτα κακό», υπερασπίζεται τον εαυτό του ο 66χρονος παλαίμαχος Γάλλος διεθνής. «Με απέλυσαν για να μη γίνω πρόεδρος της FIFA. Επινοήσαμε καθυστερήσεις μισθών κι ένα ψεύτικο πράγμα, τη διαφθορά. Είναι απίστευτο πόσα έχουν πέσει στο κεφάλι μου».

Πάντως, δεν είναι τόσο η κύρωση αλλά κυρίως ο χειρισμός της κατηγορίας του που προβληματίζει τον Πλατινί. «Είναι η κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης γύρω από αυτό που πονάει», εξηγεί ο πρώην αρχηγός και προπονητής της γαλλικής Εθνικής ομάδας, ο οποίος δεν κατέχει πλέον επίσημο ρόλο στο ποδόσφαιρο. 

www.bnsports.gr 


 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0