Football Talk

Serie A: Έσωσε το βαθμό για τη Λάτσιο ο Σάβιτς, διέσυρε τη Ρόμα η Μίλαν στο Σαν Σίρο! (video)

Serie A: Έσωσε το βαθμό για τη Λάτσιο ο Σάβιτς, διέσυρε τη Ρόμα η Μίλαν στο Σαν Σίρο! (video)
H 20η αγωνιστική της Serie A, είχε πολύ ενδιαφέρον με την Λάτσιο να έρχεται ισόπαλη εντός έδρας με τη Έμπολι και απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μιλίνκοβιτς Σάβιτς, ο οποίος σκόραρε και μοίρασε μια ασίστ. Η Μίλαν επικράτησε με 3-1 της Ρόμα, στο Τζουζέπε Μεάτσα, με τον Ράφαελ Λεάο να σφραγίζει τους τρεις βαθμούς για τους «ροσονέρι».

Με τον κορονοϊό να βρίσκεται σε έξαρση σε ολόκληρο τον πλανήτη, έτσι και στην Ιταλία δεν άφησε τα αθλητικά δρώμενα να διεξαχθούν φυσιολογικά με τέσσερα από τα δέκα ματς της 20ης αγωνιστικής στην Serie A να αναβάλλονται. Πιο συγκεκριμένα, Μπολόνια-Ίντερ, Αταλάντα-Τορίνο, Σαλερνιτάνα-Βενέτσια και Φιορεντίνα-Ουντινέζε ήταν οι τέσσερις αναμετρήσεις που αναβλήθηκαν και βρέθηκαν έρμαια στον Covid-19.

Η Σάμπντόρια υποδέχτηκε την Κάλιαρι και άνοιξαν την αυλαία της αγωνιστικής με τους φιλοξενούμενους να επιβάλλονται με 2-1. Μπορεί η Σαμπντόρια να σκόραρε πρώτη και να πήρε το προβάδισμα, όμως η Κάλιαρι σήκωσε τα μανίκια και με δυο γκολ μέσα σε 16 λεπτά (55’ και 61’) έκανε την απόλυτη ανατροπή και πήρε ένα σημαντικό τρίποντο μετά από 11 ολόκληρες αγωνιστικές μακριά από την νίκες. Ντεϊόλα και Παβολέτι πέτυχαν το γκολ της ισοφάρισης και της νίκης αντίστοιχα! Παρόλα αυτά, η Κάλιαρι, παραμένει στην δεύτερη θέση από το τέλος και τη ζώνη του υποβιβασμού! 

Λάτσιο και Έμπολι, αναμετρήθηκαν σε ένα μάτς… θανάτου στο στάδιο Ολίμπικο χαρίζοντας σκορ και θέαμα, σε μια φανταστική αναμέτρηση που τα είχε όλα! Ο Μπαϊράμι άνοιξε το σκορ για την φιλοξενούμενη Έμπολι στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης, ενώ στο 8’ ο Ζουρκόφσκι διαμόρφωσε το 2-0. Η Λάτσιο όμως δεν έσκυψε το κεφάλι και επέστρεψε άμεσα με απάντηση του Τσίρο Ιμόμπιλε μετά από μια σέντρα του Σάβιτς, με τον Ιταλό στράικερ να πιάνει περίτεχνα μια έξυπνη κεφαλιά αφήνοντας... στήλη άλατος τον αντίπαλο γκολκίπερ! Ο Φελίπε Άντερσον στο 29ο λεπτό έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Βικάριο και κατέληξε άουτ. Η Λάτσιο πίεσε πολύ τους φιλοξενούμενους αλλά δεν κατάφερε να μετουσιώσει κάποια φάση σε γκολ.
Ο Μιλίνκοβιτς Σάβιτς στο 66ο λεπτό, μετά από μια υποδειγματική μπαλιά του Φελίπε Άντερσον βρήκε το γκολ της ισοφάρισης και η Λάτσιο ξεκίνησε εκ νέου, με αλλεπάλληλες προσπάθειες να προηγηθεί στο σκορ και να «κλέψει» το τρίποντο μέσα από τα χέρια της Έμπολι. Η ομάδα της Έμπολι όμως δεν ήταν διατεθειμένη να παραδοθεί και στο 75’ με μια εξαιρετική ενέργεια από τα αριστερά του Μαρκίτσα, που «τρύπησε» την αντίπαλη άμυνα και μοίρασε στον ελεύθερο Ντι Φρανσέσκο ο οποίος έβαλε και πάλι τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ (3-2). Τρία λεπτά αργότερα ο Πάτρικ σκόραρε για το 3-3, αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης ακύρωσε το γκολ διότι ο Ισπανός αμυντικός χρησιμοποίησε αντικανονικά το χέρι του! Στο 86’ ο Ιμόμπιλε κέρδισε πέναλτι και ανέλαβε την εκτέλεση, χωρίς επιτυχία, καθώς ο Βικάριο είπε «όχι» στον Ιταλό σταρ! Στο 90+3’ ο Μιλίνκοβιτς Σάβιτς διαμόρφωσε το τελικό 3-3 και έβαλε… φαρδιά-πλατιά την υπογραφή τους στην αναμέτρηση.

Την ίδια ώρα με το Λάτσιο-Έμπολι, διεξήχθη και η αναμέτρηση ανάμεσα στη Σπέτσια και την Βερόνα, με τη δεύτερη να πετυχαίνει μια εύκολη νίκη… σε μισό ημίχρονο. Ο Καπράρι στο 59’ έκανε το 1-0, ενώ ο ίδιος 11 λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματα με ένα εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής και έδωσε ανάσα δύο γκολ για τους φιλοξενούμενους. Η Σπέτσια βρήκε ένα γκολ με τον Έρλιτς μετά από κορνερ, αλλά ήταν πολύ αργά για οποιαδήποτε ανατροπή του σκηνικού!

Η Σασουόλο υποδέχτηκε την Τζένοα στο Μαπέι, με την αναμέτρηση να μην αναδεικνύει κάποιο νικητή. Η Τζένοα βρήκε ένα γρήγορο γκολ με τον Ντέστρο στο 7ο λεπτό και το υπερασπίστηκε μέχρι το ημίχρονο, πηγαίνοντας στην ανάπαυλα με το σκορ να γέρνει προς το μέρος της. Ο Μπεράρντι στην επάνοδο των δύο ομάδων, σε μια αναταραχή της άμυνας των φιλοξενούμενων βρήκε την ευκαιρία, με τη μπάλα να τους στρώνεται και ισοφάρισε σε 1-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Η Μίλαν υποδέχτηκε την Ρόμα, στο Σαν Σίρο για την 20η αγωνιστική. Η αναμέτρηση ξεκίνησε πολύ δυναμικά, με μια αμφισβητούμενη φάση. Η Μίλαν κέρδισε πέναλτι νωρίς στην αναμέτρηση, με τον διαιτητή να καταλογίζει παράβαση πέναλτι κατά του Τόμι Έιμπραχαμ και το Ολιβιέ Ζιρού να εκτελεί από την άσπρη βούλα δίνοντας το προβάδισμα στους Μιλανέζους. Εννέα λεπτά αργότερα ο Ιμπάνιεζ έκανε ένα μοιραίο λάθος, γυρίζοντας αδύναμα την μπάλα στον Ρουί Πατρίσιο και τον Ζιρού να εκμεταλλεύεται αυτό το λάθος. Ο Γάλλος στράικερ πλάσαρε την εστία της Ρόμα, αλλά το κάθετο δοκάρι προστάτεψε το τέρμα. Ο Μεσσίας πήρε το ριμπάουντ και πλάσαρε όμορφα με τον τερματοφύλακα της Ρόμα να μην προλαβαίνει να γυρίσει στο τέρμα του και έτσι ο Βραζιλιάνος νεαρός έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους. Στο 40ο λεπτό, με την περιοχή του Μενιέ να είναι γεμάτη χάρη σε ένα κόρνερ, ο Πελεγκρίνι επιχείρησε ένα σουτ εκτός περιοχής και ο Έιμπραχαμ με ένα «τσίμπημα» στην μπάλα της άλλαξε πορεία και μείωσε το σκορ σε 2-1 πριν την αναπαυλα.

Στο 50ο λεπτό, η Μίλαν με τον Ζουνιόρ Μεσσίας επιχείρησε μια διείσδυση από τη δεξιά πτέρυγα, γέμισε στην περιοχή αλλά η άμυνα της Ρόμα απομάκρυνε τον κίνδυνο, ενώ ένα λεπτό αργότερα οι Μιλανέζοι έφτασαν κοντά στο τρίτο γκολ με ένα σουτ του Μπραχίμ Ντίαζ, αλλά η μπάλα τράνταξε το δοκάρι και έσωσε την εστία των Τζιαλορόσι. Ο Κάρσντορπ στο 75ο λεπτό, σε ένα απρόσεκτο μαρκάρισμα είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του Μουρίνιο με 10. Το φάουλ έγινε σε καλό σημείο και την εκτέλεση ανέλαβε ο Φλορένζι. Η εκτέλεση ήταν πολύ καλή, με τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Πατρίσιο, διαφυλάσσοντας για ακόμη μια φορά την εστία του Πορτογάλου. Στο 82’ ο Ράφαελ Λεάο σε μια αντεπίθεση βγήκε σε θέση τετ-α-τετ και πλάσαρε εύκολα, ματώνοντας τα αντίπαλα δίχτυα σημειώνοντας το τελικό 3-1. Στο 90+3’ ο Μαντσίνι υπέπεσε σε παράβαση πέναλτι και αποβλήθηκε. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, αλλά ο Ρουί Πατρίσιο απέτρεψε τον Σουηδό από να πετύχει το... κερασάκι στην τούρτα.

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0