Football Talk

Ο Απόλλων Σμύρνης έδειξε πόσο λείπουν στον Ολυμπιακό οι παίκτες που πήγαν στο Κόπα Άφρικα! (video)

Ο Απόλλων Σμύρνης έδειξε πόσο λείπουν στον Ολυμπιακό οι παίκτες που πήγαν στο Κόπα Άφρικα! (video)

Ο Ολυμπιακός «κόλλησε» στη Ριζούπολη και έδειξε πόσο πολύ του λείπουν οι ποδοσφαιριστές που έφυγαν για τις υποχρεώσεις του Κόπα Άφρικα.

Και έτσι, τόσο απλά, έπειτα από 11 σερί χρόνια με μόνο νίκες στην αρχή του έτους, ο Ολυμπιακός «στραβοπάτησε» πάνω στον, με 15 απουσίες, Απόλλωνα Σμύρνης. Ο εκπληκτικός Βέρχουλστ και η ψυχή όσων έπαιξαν ήταν αρκετά για να σταματήσουν τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι έκαναν… δώρο στην ΑΕΚ να μειώσει στο -9 από την κορυφή.

Η ισοπαλία με 0-0 δεν αφήνει περιθώρια δικαιολογίας σε κανέναν στον Ολυμπιακό. Από την πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Όμως, ήταν μία μεγάλη απόδειξη, του πόσο έχει επηρεάσει το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς, η απουσία των ποδοσφαιριστών που έχουν φύγει για το Κόπα Άφρικα.

Να θυμίσουμε, πως έχουν αποχωρήσει συνολικά πέντε ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού για την διοργάνωση στην Αφρική, που ξεκινάει στις 9 Ιανουαρίου. Βέβαια, οι δύο από αυτούς είναι βασικοί και αναντικατάστατοι, ο ένας παίζει και δεν παίζει και οι άλλοι δύο είναι μεταξύ πάγκου και (σιγά-σιγά) εξέδρας. Και πάλι, όμως, δεν έχει σημασία.

Το «διαμάντι» του δεν τον κάνει να λάμπει…

Ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε αρκετά το καλοκαίρι και έριξε αρκετά εκατομμύρια για να πρωταγωνιστήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Σίγουρα, κανείς δεν περίμενε πως θα του «έβγαινε» ο Αγκιμπού Καμαρά. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός, στην παρθενική σεζόν σε επαγγελματικό επίπεδο, τα πάει παραπάνω από περίφημα.

Έτσι, δικαίως ο Πέδρο Μαρτίνς έχτισε το παιχνίδι του Ολυμπιακού γύρω του. Βέβαια, κανείς δεν λογάριαζε χωρίς τη Γουϊνέα, καθώς άλλον Καμαρά περίμεναν όλοι να πάρει (Μαντί) και άλλον πήρε (Αγκιμπού). Ο νεαρός άσος είχε άμεση σχέση με το παιχνίδι του Ολυμπιακού και στο πρώτο ματς που έλειψε, φάνηκε η διαφορά.

Φυσικά, δεν είναι δικαιολογία απέναντι σε μία ομάδα με 15 απουσίες που είναι στις τελευταίες θέσεις του πίνακα, να πρέπει να υπάρξουν όλα τα μεγάλα όπλα για να την λυγίσει ο πρωτοπόρος στην βαθμολογία αλλά δεν παύει να είναι μία περίπτωση που θα άλλαζε αρκετά το ματς.

Ο Γκάρι, αυτή τη φορά, έλειπε…

Ο Μάριος Βρουσάι έδειξε διάθεση, πάλεψε και έκανε την διαφορά. Ο Γιώργος Μασούρας από την άλλη κινήθηκε σε «ρηχά νερά», ενώ ο Ματιέ Βαλμπουενά, δεν μπορούσε να κάνει περισσότερα. Ο Μάξι Λοβέρα επίσης είχε την διάθεση αλλά χρειάζεται αγωνιστικό ρυθμό, όπως έχει παραδεχθεί και ο Μαρτίνς. Άρα, καταλήγουμε πως ο Ολυμπιακός είχε ανάγκη από έναν εξτρέμ, δεδομένου πως ο Ρόνι Λόπες έμεινε εκτός και ο Ονιεκούρου είναι στο Κόπα Άφρικα.

Και εδώ, έγινε αντιληπτό πως έλειπε πραγματικά, ο Γκάρι Ροντρίγκες. Ο έμπειρος εξτρέμ είναι ο άνθρωπος που μπορεί να κάνει άνω-κάτω την αντίπαλη άμυνα και να σπείρει τον πανικό, ειδικά ως αλλαγή. Σε αυτό το παιχνίδι έλειψε πολύ. Ειδικά ως προς την φρεσκάδα. Την στιγμή που ο Πέδρο Μαρτίνς έψαχνε αλλαγές για να χτυπήσει την κούραση του Απόλλωνα, δεν είχε τους κατάλληλους.

Η περίπτωση του Σισέ, ο Ονιεκούρου και ο Κούντε…

Αμυντικά, ο Ολυμπιακός δεν κινδύνεψε και λογικό. Ο Απόλλων Σμύρνης προτίμησε να κρατήσει σταθερή την αμυντική λειτουργία παρά να χτυπήσει μπροστά. Οπότε το ζευγάρι του Μπα με τον Αβράαμ και η είσοδος του Μανωλά, ήταν αρκετά για εκείνο το σημείο. Με λίγα λόγια, δεν έλειψε ούτε ο Σωκράτης, ούτε και ο Σισέ που είναι στο Κόπα Άφρικα.

Ο Σενεγαλέζος, όμως, έλειψε από την επίθεση. Ο άνθρωπος που ξελασπώνει τον Ολυμπιακό στην επιθετική λειτουργία από στημένες φάσεις, είναι ο Παπέ Αμπού Σισέ. Ο υψηλόσωμος στόπερ το έδειξε στην Κρήτη, πως είναι ένα παραπάνω όπλο στις επιθετικές προσπάθειες από φάουλ και κόρνερ. Οι καίριες εκτελέσεις του Βαλμπουενά, έψαχναν έναν Σισέ χωρίς να καταφέρουν να τον… βρουν.

Οπότε, και αυτή η απώλεια, είναι αρκετά βασική σε όλα τα σημεία του Ολυμπιακού. Αντίθετα, σαν να μην έφυγε ποτέ, είναι και ο Χένρι Ονιεκούρου. Ο έμπειρος άσος κλήθηκε εσπευσμένα από τη Νιγηρία για το Κόπα Άφρικα αλλά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, είναι σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα. Γενικά, ο Αφρικανός εξτρέμ έχει απογοητεύσει με τον ελληνικό σύλλογο και η προσφορά του είναι κάτι λιγότερο από μηδαμινή

Οπότε, στην ισοπαλία της Ριζούπολης, είτε ήταν (δεν μπορείς να ξέρεις βέβαια), είτε δεν ήταν, δεν θα άλλαζε πολλά στην εικόνα. Και εδώ έρχεται ο Κούντε. Ακόμα μία ιδιαίτερη περίπτωση που μπορεί να μην έχει προσφέρει όσα περίμενε ο Μαρτίνς, αλλά σε αυτό το παιχνίδι όπου Καμαρά και Μπουχαλάκης ήταν σε κακό φεγγάρι, ίσως να είχε την ευκαιρία του να κάνει την διαφορά.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0