Football Talk

Από τον Γκλεν Τζόνσον στον Ρομπίνιο μέχρι τον Νέβες και τον Τρίπιερ: Τα πρώτα μπαμ των μεγαλοϊδιοκτητών στην Αγγλία

Από τον Γκλεν Τζόνσον στον Ρομπίνιο μέχρι τον Νέβες και τον Τρίπιερ: Τα πρώτα μπαμ των μεγαλοϊδιοκτητών στην Αγγλία
Ο Κίριαν Τρίπιερ είναι η πρώτη μεταγραφή στην εποχή των Σαουδαράβων και το BN Sports γράφει για τις αντίστοιχες πρώτες μεγάλες μεταγραφές που έγιναν στην Αγγλία από τους νεόπλουτους ιδιοκτήτες ομάδων. 
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης

Η πρώτη μεγάλη μεταγραφή της Νιούκαστλ στη νέα εποχή των Σαουδαράβων είναι γεγονός. Οι «καρακάξες» φέρνουν πίσω στο Νησί τον Κίεραν Τρίπιερ από την Ατλέτικο Μαδρίτης έναντι 14,5 εκατομμυρίων ευρώ συν τα μπόνους.

Η απόκτηση του 31χρονου διεθνή Άγγλου άσου θα είναι η πρώτη από τις πολλές που ετοιμάζει το fund του πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν με στόχο όχι μόνο να βγάλουν τη Νιούκαστλ από την δύσκολη θέση, αλλά να την φέρουν και στην κορυφή του αγγλικού πρωταθλήματος.

Οι ιδιοκτήτες της Νιούκαστλ δεν είναι οι πρώτοι που δείχνουν τα δόντια τους από νωρίς στο μεταγραφικό παζάρι, αφού είναι σύνηθες φαινόμενο σε ανάλογες περιπτώσεις νέοι ιδιοκτήτες ομάδων στην Αγγλία με την έλευση τους να κάνουν και μια κίνηση που αφήνει με ανοικτό το στόμα τους οπαδούς τους.

Ίδιες ανάλογες κινήσεις είχαν κάνει και στο παρελθόν μεγάλοι μεγιστάνες όπως ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς όταν ανέλαβε την Τσέλσι ή ο Σεΐχης Μανσούρ όταν από την πλευρά του αγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών της Μάντσεστερ Σίτι. Μεγιστάνες όμως υπάρχουν όμως όχι μόνο στις κορυφαίες ομάδες, αλλά και σε άλλες όπως η Γουλβς και η Έβερτον οι οποίες επίσης βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να βρίσκονται στα χέρια ανθρώπων που δεν είναι φειδωλοί όταν έρχεται η ώρα να ξοδέψουν χρήματα.

Με αφορμή την μεταγραφή του Τρίπιερ το BN Sports καταγράφει τις αντίστοιχες πρώτες μεταγραφές των μεγιστάνων των αγγλικών ομάδων.

Τσέλσι - Γκλεν Τζόνσον (2003)

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ταράζει τα λιμνάζοντα νερά του αγγλικού ποδοσφαίρου όταν τον Ιούνιο του 2003 αποκτά από τον Κεν Μπέιτς την Τσέλσι. Αμέσως αρχίζει να βάζει μπρος την δημιουργία της ομάδας που θα τα σαρώσει όλα τα επόμενα χρόνια. Πρώτη δουλειά η μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας κι ένα μήνα αργότερα ανακοινώνει την πρώτη του μεταγραφή ο οποίος δεν είναι άλλος από τον διεθνή Άγγλο δεξί μπακ, Γκλεν Τζόνσον από την Γουέστ Χαμ. Τα «σφυριά» στο τέλος της σεζόν που μόλις είχε ολοκληρωθεί είχαν υποβιβαστεί και ο Αμπράμοβιτς χωρίς να το σκεφτεί έναντι 6 εκατ. λιρών έφερε στο δυτικό Λονδίνο τον 19χρονο τότε άσο.

Μάντσεστερ Σίτι - Ρομπίνιο (2008)

Την πρώτη Σεπτεμβρίου του 2008 ανακοινώνεται πως ο Σεΐχης Μανσούρ συμφώνησε με τον πρώην πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης Θακσιν Σιναβάτρα για την αγορά της Μάντσεστερ Σίτι με το deal να ολοκληρώνεται στις 23 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους. Η μεταβίβαση των μετοχών της Σίτι συνδυάζεται και με μεταγραφή δείγμα των φιλοδοξιών και των διαθέσεων του Μανσούρ. Έτσι, την τελευταίασ ημέρα των μεταγραφών ανακοινώνεται η απόκτηση του Ρομπίνιο από την Ρεάλ Μαδρίτης έναντι του ποσού των 32,5 εκατ. λιρών κλέβοντας τον παίκτη από την Τσέλσι η οποία επίσης είχε δείξει ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

robinhoo.jpg

Έβερτον - Μπολάσι (2016)

Τον Φεβρουάριο του 2016 ο Βρετανοιρανός επιχειρηματίας, Φαρχάντ Μοσίρι αποφασίζει να αποχωρήσει από την Άρσεναλ στην οποία κατείχε ποσοστό και παραχωρεί τις μετοχές του στον Αλισέρ Ουσμάνοφ. Στις 27 του ίδιου μήνα ανακοινώνεται πως ο Μοσίρι μπαίνει στην Έβερτον αποκτώντας το 49,9% των μετοχών. Για να στείλει μήνυμα για τις φιλοδοξίες του αποφασίζει άμεσα να κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι εκείνο το καλοκαίρι και βγάζει από τα ταμεία του ένα ποσό που άγγιζε τα 30 εκατ. ευρώ (28,9 συγκεκριμένα) για να φέρει από την Κρίσταλ Πάλας τον Κογκολέζο εξτρέμ Γιανίκ Μπολάσι, ο οποίος όμως απέτυχε να δικαιολογήσει τα λεφτά που δόθηκαν για την απόκτηση του.

Γουλβς - Ρούμπεν Νέβες (2017)

Το Ιούλιο του 2916 ο κινεζικός επενδυτικός όμιλος Fosun International με την βοήθεια και του γνωστού Πορτογάλου ατζέντη, Ζόρζε Μέντες, κάνει δικιά της Γουλβς βάζοντας στόχο την επιστροφή των «λύκων» στην Premier League. Η πρώτη χρονιά είναι κυρίως αναγνωριστική, αλλά την επόμενη χρονιά η νέα ιδιοκτησία δείχνει τα δόντια της αφού παρότι αγωνιζόταν στην Championship δίνει το ποσό των 18 εκατ. ευρώ στην Πόρτο για την απόκτηση του next big thing των «δράκων» και της Πορτογαλίας, τον Ρούμπεν Νέβες, ποσό ρεκόρ τόσο για την Γουλβς όσο και για την κατηγορία. Και η μεταγραφή αυτή συνδυάστηκε με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια.

neves.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0