Football Talk

Η Ευρώπη που «πλησιάζει», οι απολαυστικοί Παλάσιος - Αϊτόρ και ένας Παναθηναϊκός που... γουστάρεις να τον βλέπεις!

Η Ευρώπη που «πλησιάζει», οι απολαυστικοί Παλάσιος - Αϊτόρ και ένας Παναθηναϊκός που... γουστάρεις να τον βλέπεις!
Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Άρη με 2-0 στη Λεωφόρο, πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης και το BN Sports καταγράφει γιατί η συγκεκριμένη επικράτηση ισοδυναμεί με μισή... πρόκριση στην Ευρώπη για το τριφύλλι!
Γράφει ο Κυριάκος Δημητρόπουλος

Δύο στόχοι ήταν εξαρχής οι ρεαλιστικοί για τον Παναθηναϊκό της φετινής σεζόν. Το Κύπελλο Ελλάδας και ο τερματισμός στις θέσεις που δίνουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο.
 
Τίποτα περισσότερο μα και τίποτα λιγότερο για το τριφύλλι, που δεν είναι ακόμα έτοιμο να κάνει πρωταθλητισμό. Ακόμα...
 
Ο Παναθηναϊκός γνώριζε επίσης πως εκτός από τους ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα έχει να κοντραριστεί για τις ευρωπαϊκές θέσεις πολύ δυνατά με τον εξαιρετικό τα τελευταία χρόνια Άρη!

Η ήττα με 1-0 στο Κλεάνθης Βικελίδης ενόχλησε, όταν οι κίτρινοι του -6 προσπέρασαν στην βαθμολογία στα μέσα Νοεμβρίου πόνεσε ακόμα περισσότερο, ωστόσο πλέον το τριφύλλι έχει το πάνω χέρι πραγματοποιώντας έναν τρομερό 1,5 μήνα!
 

Οι απουσίες δεν τον εμπόδισαν

 

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήξερε πως δεν θα έχει στον αγώνα της Λεωφόρου τους Καρλίτος, Μαουρίσιο, Πέρεθ και Χατζηγιοβάνη. Τίποτα, όμως, δεν τον πτόησε ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα.
 
Δεν υποτίμησε τον Άρη των πολλών απουσιών και με κυριαρχική εμφάνιση τον υπέταξε με 2-0. Και όχι μόνο εδραιώνεται στην 4άδα όπου δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο (έχοντας και ματς λιγότερο), αλλά σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους κίτρινους του Άκη Μάντζιου έχει και τη διαφορά τερμάτων υπέρ του (2-1).
 
Εκ των πραγμάτων η νίκη αυτή για τον Παναθηναϊκό ισοδυναμεί με μισή... έξοδο στον Ευρώπη. Αλλά δεν είναι μόνο οι τρεις βαθμοί που κατακτήθηκαν, είναι η γενικότερα πολύ βελτιωμένη εικόνα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός.

Γουστάρεις να τον βλέπεις και αν συνεχίσει το ίδιο, τότε μπορεί να κάνει όνειρα και για Κύπελλο και για Ευρώπη ξανά. Άλλωστε και στον ιστορικό θεσμό, η κληρωτίδα του χαμογέλασε με την Αναγέννηση Καρδίτσας και ο δρόμος είναι... ορθάνοιχτος.
 

Όλα τα λεφτά οι Παλάσιος και Αϊτόρ


Σε μεγάλα κέφια είχε για μια ακόμη αναμέτρηση τα δύο του εξτρέμ ο Παναθηναϊκός, με τον Αϊτόρ να έχει συμμετοχή στο πρώτο τέρμα που σκόραρε ο Παλάσιος και οι ρόλοι να αντιστρέφονται στο δεύτερο. 
 
Ο μεν Ισπανός ήταν ενδεχομένως ένα... κλικ ανώτερος, έχοντας δοκάρι και όντας ο πιο επικίνδυνος και δημιουργικός ποδοσφαιριστής του γηπέδου, με τον Αργεντινό να δημιουργεί εξίσου ρήγματα στην άμυνα του Άρη
 
Και βεβαίως δεν μπορούμε να μην πούμε και για τον Χουάνκαρ, ο οποίος είναι σταθερά από τους διακριθέντες και έχει ενεργό ρόλο στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του, όντας… ασταμάτητος και παίζοντας όλη την πλευρά!
 
Τέλος, ο Βιγιαφάνιες ήταν ξανά όλο το... μυαλό στο κέντρο και έπαιξε και για τον Μαουρίσιο και για τον Ρούμπεν, που απουσίαζαν. Βοήθησε πάρα πολύ ανασταλτικά, αλλά και με την μπάλα στα πόδια έκανε πολύ ωραία και ουσιαστικά πράγματα βοηθώντας στην δημιουργία. 
 
Πλέον, το μυαλό είναι αποκλειστικά στραμμένο στην αναμέτρηση της Κυριακής (5/1) με τον Βόλο εκτός έδρας, μια ομάδα που την αντιμετώπισε και πριν λίγες εβδομάδες το τριφύλλι και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να την υποτιμήσει...

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0