Football Talk

Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός 0-0: Ο Βέρχουλστ τον «μπλόκαρε» στη Ριζούπολη! (video)

Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός 0-0: Ο Βέρχουλστ τον «μπλόκαρε» στη Ριζούπολη! (video)

Ο Ολυμπιακός «μπλόκαρε» πάνω στον 34χρονο πορτιέρο και έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα Σμύρνης, στο πρώτο παιχνίδι του 2022.

Με… γκέλα ξεκίνησε το 2022 για τον Ολυμπιακό, ο οποίος είδε τον 34χρονο Νταβίνο Βέρχουλστ να πιάνει τα… πάντα και να κρατάει το ματς στο λευκό 0-0. Έτσι, ο Απόλλων Σμύρνης των 15 απουσιών, σταματάει το σερί των 11 χρόνων όπου οι «ερυθρόλευκοι», ξεκινούσαν με το δεξί την χρονιά. Ντεμπούτο για τον Κώστα Μανωλά αλλά και τον Μάξι Λοβέρα.

1ο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε από το πρώτο λεπτό του αποδεκατισμένου Απόλλωνα Σμύρνης και τον έκλεισε στο δικό του μισό. Ο Μαντί Καμαρά ήταν αρκετά δραστήριος από τα πρώτα λεπτά, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να απειλήσουν είτε από τον άξονα, είτε από τα εξτρέμ. Στο 11ο λεπτό ήρθε και η πρώτη τελική του ματς. Ο Μαντί Καμαρά βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Βέρχουλστ έδειξε τα εξαιρετικά αντανακλαστικά του και κράτησε το μηδέν.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε υψηλές στροφές σε όλο το πρώτο μέρος και πάτησε ουκ ολίγες φορές στην αντίπαλη περιοχή, χωρίς να κάνει τελικές προσπάθειες. Ήταν φανερό πως οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν να πάνε στο ημίχρονο μπροστά στο σκορ. Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης έφτασε εξίσου κοντά στο να ανοίξει το σκορ.

Συγκεκριμένα, στο 31ο λεπτό, ο Έλληνας χαφ πάτησε περιοχή, έκανε εντυπωσιακή ντρίμπλα αλλά το σουτ εξουδετερώθηκε από τον Βέρχουλστ. Ο Μπουχαλάκης πήρε εκ νέου τη μπάλα αλλά το γύρισμα κατέληξε κόρνερ. Έτσι κύλησε και το υπόλοιπο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να μην έχει άλλη σημαντική ευκαιρία.

2ο ημίχρονο

Όπως και στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο, ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυναμικά και ανέβασε ακόμα περισσότερο την πίεση. Οι «ερυθρόλευκοι» πατούσαν εύκολα την αντίπαλη περίπτωση αλλά δεν μπορούσαν να τελειώσουν σωστά τη φάση. Τόσο ο Τικίνιο όσο και ο Μπουχαλάκης βρέθηκαν σε καλή θέση βολής αλλά δεν μπορούσαν να εκτελέσουν τον Βέλγο πορτιέρο.

Η πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους, ήρθε με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Ο Ματιέ Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ, ο Τικίνιο έπιασε την καρφωτή κεφαλιά αλλά ο Βέρχουλστ ήταν ξανά εκεί για να αποκρούσει εντυπωσιακά και να κρατήσει το 0-0.

Ο Βέλγος ήταν ξανά εκεί, στο 62ο λεπτό, όταν ο Μάριος Βρουσάι κουβάλησε τη μπάλα από τα αριστερά, την έφερε στο δεξί και με δυνατό σουτ, ανάγκασε τον έμπειρο πορτιέρο να αποκρούσει δύσκολα. Στο ριμπάουντ, ο Ρέαμπτσιουκ απλά έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του. 

Ο πορτιέρο του Απόλλωνα είχε εξελιχθεί σε εφιάλτη για τον Ολυμπιακό, με τα σουτ να σταματάνε όλα στον έμπειρο άσο. Το 0-0 έμενε μέχρι και τα τελευταία λεπτά και οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να αφήσουν βαθμούς στη Ριζούπολη. Στο 73ο λεπτό χάθηκε και η μεγαλύτερη φάση του Ολυμπιακού. Ο Βαλμπουενά βρήκε με σέντρα τον Ελ Αραμπί ο οποίος βρέθηκε σε θέση για σίγουρο γκολ αλλά η μπάλα πήγε πάνω από τα δοκάρια.

Ο Μάριος Βρουσάι ήταν ο επόμενος που νίκησε ο Βέρχουλστ. Ο Έλληνας άσος έκανε και πάλι το σουτ εκτός περιοχής αλλά ο Βέλγος ήταν ξανά παρών με εντυπωσιακό τρόπο. Το σκορ έμενε έτσι μέχρι και τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, με τον Ολυμπιακό να γεμίζει με άγχος όλο και περισσότερο.

Τελικά, δεν άλλαξε τίποτα μέχρι το τέλος, με τον Ολυμπιακό να μένει στο 0-0 με τον Απόλλωνα Σμύρνης και να βλέπει την ΑΕΚ να μειώνει την διαφορά στο -9.

MVPΝτάβινο Βέρχουλστ. Ο Βέλγος πορτιέρο ήταν απλά εντυπωσιακός. Μπορεί να ήταν μόλις το 3οματς του φέτος αλλά θύμισε τον άσο που όλοι ξέραμε. Με πάνω από δέκα αποκρούσεις και οι περισσότερες από αυτές, καίριες, ο Βέλγος έκανε απίστευτο ματς και δικαίως, είναι ο MVP του αγώνα.

Φάση του Αγώνα: Αυτή του 73ο λεπτού. Αναμφίβολα η μεγαλύτερη φάση του Ολυμπιακού. Από αυτές που δεν χάνονται. Ο Ματιέ Βαλμπουενά έκανε τη σέντρα, ο Ελ Αραμπί βρέθηκε φάτσα με τον Βέρχουλστ αλλά η προβολή πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Απόλλων Σμύρνης (Λ. Βελέντζας): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Γιακιμόφσκι, Μπαξεβανίδης, Βιτλής, Κραγιόπουλος, Φατιόν, Γιαννιώτας (80' Γιαννάκη), Φαν Λα Πάρα (90'+5' Ντάουντα), Ιωαννίδης (87' Δούμας), Σίγκνεβιτς.

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Βάτσλικ, Καρμπόβνικ (85' Λοβέρα), Μπα, Παπαδόπουλος (85' Μανωλάς), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, (90'+2' Σουρλής) Μαντί Καμαρά (46' Τικίνιο), Μασούρας (57' Βαλμπουενά), Βρουσάι, Ελ Αραμπί.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0