Football Talk

Αναζητείται… πάθος: Οι 4+1 ποδοσφαιριστές που «κρέμασαν» πρόωρα τα παπούτσια τους (video)

Αναζητείται… πάθος: Οι 4+1 ποδοσφαιριστές που «κρέμασαν» πρόωρα τα παπούτσια τους (video)

Ο Ντέιβι Πρέπερ αποφάσισε να «κρεμάσει» πρόωρα τα παπούτσια του γιατί… «ξενέρωσε» με το ποδόσφαιρο σε ηλικία μόλις 30 ετών. Το BN Sports έψαξε και βρήκε τους συναδέλφους του, που έβαλαν τέλος στην ποδοσφαιρική τους καριέρα, για τον ίδιο λόγο.

«Δεν νιώθω άνετα με την κουλτούρα του ποδοσφαίρου», ήταν η αιτιολόγηση στην ξαφνική απόφαση του Ντέιβις Πρέπερ να σταματήσει το ποδόσφαιρο παρά το συμβόλαιο που είχε με την Αϊντχόφενγια ακόμα 1,5 χρόνο. Ένα από τα πιο σπουδαία ταλέντα της Ολλανδίας είδε τα όρια να περνάνε τις γραμμές που έχει θέσει ο ίδιος και το ποδόσφαιρο αποτελεί για εκείνον, πλέον, μία απλή ανάμνηση.

Το BN Sports βρήκε ποδοσφαιριστές που ήταν καλά στην υγεία τους και αποφάσισαν δώσουν πρόωρο τέλος. Απώλεια στόχων, απογοήτευση και καταστάσεις που δεν επέτρεψαν σε επιτυχημένους αθλητές, να συνεχίσουν την τεράστια πορεία τους στους αγωνιστικούς χώρους.

Χιντεντόσι Νακάτα: Τον κέρδισε η… μόδα!

Ένας από τους πιο πετυχημένους Ιάπωνες του 21ου αιώνα. Ο Χιντεντόσι Νακάτα οδήγησε την Ιαπωνία για πρώτη φορά σε τελικά Μουντιάλ και ο ίδιος, κέρδισε μία μεταγραφή στην Ιταλία, το καλοκαίρι του 1998. Μάλιστα, η Περούτζια χρειάστηκε να βγάλει από τα ταμεία της το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της. Μέσα σε τρία χρόνια, η καριέρα του πήρε τρελές διαστάσεις. Τον Γενάρη του 2000 κόστισε 21 εκατ. ευρώ (!) στη Ρόμα και 1,5 χρόνο μετά, η Πάρμα διέθεσε 28,5 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του.

Έπαιξε ακόμα σε ΜπολόνιαΦιορεντίνα και Μπόλτον πριν έρθει το 2006 και πάρει την δύσκολη απόφαση να σταματήσει την καριέρα του. Ήταν μόλις 29 ετών όταν αντιλήφθηκε πως το ποδόσφαιρο δεν του ταιριάζει πια και πως ήταν η ώρα να ασχοληθεί με κάτι άλλο. Αυτό ήταν η μόδα. Συγκεκριμένα, αυτό το επάγγελμα τον έκανε να αφήσει πίσω του μία τεράστια πορεία στα ιταλικάγήπεδα και να αλλάξει σελίδα στη ζωή του.

Ντέβιντ Μπέντλι: Το «σπιρούνι» που… απογοητεύτηκε!

Θεωρήθηκε για πολλούς ως ο νέος Ντένις Μπέργκαμπ όταν ήταν ακόμα στις ακαδημίες της Άρσεναλ. Δυστυχώς, ποτέ δεν επαλήθευσε αυτή τη φήμη, καθώς δεν έπαιξε σχεδόν καθόλου στην πρώτη ομάδα. Αρχικά παραχώθηκε δανεικός στην Νόριτς και στη συνέχεια στη Μπλάκμπερν. Εκεί, έμελλε να φτιάξει και το όνομά του. Ο αγγλικός σύλλογος τον κράτησε για έξι μήνες και στη συνέχεια ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς των δύο εκατ. ευρώ.

Το καλοκαίρι του 2008 έκανε τη μεγαλύτερη μεταγραφή της καριέρας του με 22 εκατ. ευρώ στη Τότεναμ, όμως η συνέχεια, συνδυάστηκε με συνεχής δανεισμούς. Τελικά, στο 2013, αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του, σε ηλικία μόλις 29 ετών, αφού θεωρούσε πως το ποδόσφαιρο έχει υπερβολική επιρροή από το χρήμα και είναι… «ρομποτικό».

Έρικ Καντονά: Όταν ο «Βασιλιάς» απλά… ξενέρωσε!

Ο «Βασιλιάς Έρικ» μπορεί να έκανε τα γήπεδα να παραμιλούν με την ποιότητα αλλά και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, όμως είχε σύντομο φινάλε σε αυτά. Συγκεκριμένα, ο Γάλλος επιθετικός μπορεί να σάρωσε με τις Μαρσέιγ, Λιντς και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά το καλοκαίρι του 1997, αποφάσισε να δώσει τέλος την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Μαζί με την «βόμβα» της αποχώρησης, ο ίδιος τόνισε πως έχασε την διάθεσή του και το πάθος που είχε για το ποδόσφαιρο. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που ήθελε μόλις στα 31 του να «κρεμάσει» τα παπούτσια του, φορώντας τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Χάβι Πόβες: Ο επαναστάτης με τα ποδοσφαιρικά παπούτσια…

«Όσο περισσότερο γνωρίζεις το ποδόσφαιρο, τόσο περισσότερο συνειδητοποιείς πως όλα γίνονται για το χρήμα». Με αυτή τη δήλωση, ο Χάβι Πόβες πάγωσε όλη την Ισπανία καθώς ήταν μόλις 24 ετών όταν αποφάσισε να «κρεμάσει» τα παπούτσια του και να σταματήσει το ποδόσφαιρο πριν καν… αρχίσει. Ήταν από τα κορυφαία ταλέντα της χώρας, με παρουσία στις ακαδημίες των Ατλέτικο Μαδρίτης και Ράγιο Βαγιεκάνο.

Εκείνη την περίοδο βρισκόταν στην Σπόρτινγκ Χιχόν, στην οποία είχε υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο και ήταν έτοιμος να σαρώσει με την πρώτη ομάδα. Ο ίδιος, είδε την ενέργεια του ως… επαναστατική καθώς θεωρούσε πως είναι ανεπίτρεπτο να παίρνει τόσα χρήματα και άλλοι συνάνθρωποί του να πεινούν.

javi-poves-1a81efb9-cb8d-41ac-8ef6-ae55188cc32-resize-750.jpeg

Δημήτρης Μελιόπουλος: Το ταλέντο που συγκίνησε την Ελλάδα!

Τον Οκτώβρη του 2019 όλη η Ελλάδα «πάγωσε» στο άκουσμα της είδησης, πως ο Δημήτρης Μελιόπουλος σταματάει το ποδόσφαιρο στα 19 του χρόνια (!). Ο Έλληνας αμυντικός μέσος ήταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ξάνθης σε εκείνη τη φουρνιά τον Γενάρη του 2019, αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ ως μία επένδυση για το μέλλον. Ωστόσο, δεν έφυγε ποτέ από τη Ξάνθη, καθώς παρέμεινε δανεικός εκεί.

Με 28 συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία, ο ταλαντούχος άσος πήρε αυτή τη δύσκολη απόφαση και σταμάτησε πρόωρα την καριέρα του. Φυσικά, τα λόγια του έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και σήκωσε αρκετή κουβέντα για την διαχείριση των Ελλήνων ποδοσφαιριστών, ειδικά σε αυτές τις ηλικίες. Αναλυτικά είχε γράψει:

«Δεν έκανα ποτέ μου κάτι για τα λεφτά, τα πεκούνια. Αλίμονο. Θα πρέπει να μην ζω αν το κάνω αυτό. Γιατί τίποτα δεν μπορεί να αγοράσει την προσπάθεια, την θέληση για τα όνειρα και τα όνειρα τα ίδια.

Τίποτα δεν μπορεί να αγοράσει τέτοιες αξίες. Τώρα αν οι άνθρωποι είναι ηλίθιοι και δεν μπορούν να το λάβουν αυτό δεν φταίω εγώ. Δεν έπαιξα ποτέ ποδόσφαιρο επειδή έχει χρήμα και δόξα (όπως κάνουν οι σημερινοί "ποδοσφαιριστές").

Το ότι παράτησα το ποδόσφαιρο, μιας και το έκανα επαγγελματικά και αυτή μου η απόφαση ήταν λιγάκι απότομη, δεν έχει να κάνει με τίποτε άλλο πέρα από την προσωπική μου απόφαση και την προσωπική μου κρίση. Όσο για τα λεφτά, προς Χριστού, δεν λέω πως δεν είναι χρήσιμα. Σαφώς και είναι εν έτη 2019 και αν μου τα χαρίσουν σαφώς και θα τα πάρω, και θα τα χρησιμοποιήσω για να διευκολύνω κάποιες ανάγκες μου. Είναι απλό! Δεν τίθεται θέμα. Λέω για τα χρήματα γιατί μου είπαν αρκετοί, με κακό συμφερτικό σκοπό, που να τους πάρει ο διάολος, να συνεχίσω για τα λεφτά, για τις ευκολίες και για όλα τα συναφή.

Όχι.

Δεν θα κάνω τίποτα με αυτόν τον σκοπό και για αυτόν τον σκοπό. Γιατί, όπως είπα, τίποτα δεν μπορεί να αγοράσει την προσωπικότητά μου, τα όνειρά μου, τις αρχές μου, την ανθρώπινή μου υπόσταση.

Η απόφασή μου ήταν αυτή και την έπραξα, Γιατί τα όνειρά μου δεν είναι αυτά.

Αν έχω κάτι τελευταίο να πω, δική μου γνώμη, είναι προς τους νέους, τους συνομήλικούς μου ή τους μικρότερους ή και τους πολύ μικρούς, να παρατήσουν το ποδόσφαιρο και όλους αυτούς τους, απλά, ηλίθιους και να πάρουν στα σοβαρά την καλλιέργεια, τα γράμματα, την μόρφωση, το πνεύμα, την επιστήμη, την τέχνη, την μουσική, την ποίηση, τον εγκέφαλο, και γενικά το πάνω κεφάλι και ό,τι έχει να κάνει με αυτό και μόνον και να αφήσουν τις φλυαρίες.

Τα είπα δημόσια εδώ μήπως και μπορέσω και πείσω κανέναν νέο [Δεν πρόκειται το ξέρω να σταματήσει το ποδόσφαιρο. 

Αυτά από μένα.

Συγνώμη για όποιον δυσαρεστώ»

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0