Football Talk

Λαμία - ΑΕΚ 0-2: Ποδαρικό στο 2022 με το... αριστερό του Γκαρσία και «κερασάκι» από τον Άμραμπατ! (video)

Λαμία - ΑΕΚ 0-2: Ποδαρικό στο 2022 με το... αριστερό του Γκαρσία και «κερασάκι» από τον Άμραμπατ! (video)
Η ΑΕΚ έφυγε με ένα σημαντικό «διπλό» από τη Λαμία, επικρατώντας με 2-0 (05/01) της τοπικής ομάδας, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super League. Ο Λιβάι Γκαρσία άνοιξε τον δρόμο για την «Ένωση» με έναν «κεραυνό» στο 29ο λεπτό, με τον Άμραμπατ να «κλειδώνει» στο 83' τη νίκη της ομάδας του απέναντι στους Φθιωτούς και τις... απουσίες!
Η αποστολή ειδικών συνθηκών της ΑΕΚ στη Λαμία στέφθηκε με επιτυχία, έστω κι αν χρειάστηκε να περάσει «διά πυρός και σιδήρου».

Η «Ένωση» επικράτησε με 2-0 (05/01) της ομάδας του Μιχάλη Γρηγορίου, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λιβάι Γκαρσία, που «έστρωσε» το έδαφος για τη νίκη της ομάδας του, με ένα υπέροχο, μονοκόμματο σουτ στο 29 λεπτό! Ο Άμραμπατ έδωσε «τέλος» στη... σεμνή τελετή στο 83', οριστικοποιώντας την επιστροφή των «κιτρινόμαυρων» στα θετικά αποτελέσματα.

Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης ξεκίνησε η αναμέτρηση, με τις δύο ομάδες να κρατούν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των προσφάτως εκπλιπόντων, Στέλιου Σεραφείδη και Κώστα Γενεράκη.



1ο ημίχρονο
Με την έναρξη της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι έδειξαν διάθεση να μην κλειστούν στα «καρέ» τους. Αντιθέτως, απείλησαν πρώτοι, μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Νούνιες σούταρε εκτός περιοχής και ανάγκασε τον Τσιντώτα σε εντυπωσιακή επέμβαση!


Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε δέκα λεπτά αργότερα, όταν ο Άμραμπατ έκανε μία πολύ έξυπνη σέντρα από τα δεξιά, προς την μικρή περιοχή του Σαράνοφ, αλλά ο Γκαρσία που ακολούθησε τη φάση και σούταρε, είδε την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της Λαμίας


Ό,τι δεν κατάφερε στο 12ο λεπτό, ωστόσο, το έπραξε στο 29ο! Ο Πέτρος Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και η άμυνα της Λαμίας δεν κατάφερε να απομακρύνει εγκαίρως. Η μπάλα παρέμεινε «ζωντανή» και στρώθηκε στον Λιβάι Γκαρσία, που με εξαιρετικό, μονοκόμματο σουτ, την έστειλε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει, Σαράνοφ, γράφοντας το 1-0 για την ΑΕΚ!


Στο 35' η «Ένωση» λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά της, όταν ο Άμραμπατ βρήκε τον ελεύθερο χώρο εκτός περιοχής, σούταρε, αλλά είδε την μπάλα να περνά ξυστά από το δεξί δοκάρι του Σαράνοφ.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου μέρους, αντί να αποκτήσει μεγαλύτερο προβάδισμα, λίγο έλειψε να ισοφαριστεί. Ο Σαραμαντάς έκανε τη σέντρα, αλλά η άμυνα της ΑΕΚ απομάκρυνε σε κόρνερ. Από την εκτέλεσή του επωφελήθηκε ο Τζανδάρης, ο οποίος σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε πάνω στον Ελευθεριάδη, διατηρώντας το 1-0 ως σκορ του πρώτου ημιχρόνου.



2ο ημίχρονο
Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε νωχελικά, σε σχέση με το πρώτο, αφού χρειάστηκε να περάσουν 18 λεπτά για να σημειωθεί κάτι αξιόλογο. Η πρώτη σημαντική ευκαιρία άνηκε στην ΑΕΚ, αφού ο Άμραμπατ μπήκε στην περιοχή στο 63ο λεπτό, αλλά προτίμησε να τελειώσει τη φάση μόνος του, παρά να «σπάσει» την μπάλα στον Μάνταλο, με τον Σαράνοφ να απομακρύνει σε κόρνερ.

Οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν να πιέζουν και στο αμέσως επόμενο λεπτό, μετά από ωραία ατομική ενέργεια, ο Μάνταλος βρήκε τον χώρο, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά μέτρα πάνω από την εστία της Λαμίας

Στο 67' ήταν η σειρά της Λαμίας να απειλήσει και το έκανε σπαταλώντας μία τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Αραμπούλι βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τσιντώτα.


Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου είχε ακόμα μία πολύ καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 76', όταν μετά από φάσης διαρκείας ο Ταϊρόν σούταρε, με τον Τσιντώτα εξουδευτερωμένο, αλλά δεν κατάφερε να βρει εστία, σπαταλώντας την τελευταία προσπάθεια της Λαμίας, να πάρει κάτι από ματς.

Εν τέλει, ο Άμραμπατ έβαλε το «κερασάκι» στην... τούρτα στο 83ο λεπτό, όταν επωφελήθηκε από την απόκρουση του Σαράνοφ στο σουτ του Γέβτιτς και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.



Ο MVP
Ο Λιβάι Γκαρσία που με τον «κεραυνό» του στο 29ο λεπτό, έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» της άμυνας της Λαμίας και άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη.


Η φάση του αγώνα
Η χαμένη ευκαιρία της Λαμίας στο 76ο λεπτό με τον Ταϊρόν, που θα μπορούσε να είχε δώσει άλλη τροπή στην αναμέτρη και να χαρίσει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας στους Φθιωτούς.


Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Σκόνδρας, Τζανετόπουλος, Γκόλεμιτς, Σαραμαντάς, Τζανδάρης (63' Ταϊρόν), Μπεχαράνο, Ελευθεριδάδης, Νούνιες (82' Τσούκαλος), Ρόμανιτς, Αραμπούλι (82' Καραμάνος)

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Σβάρνας, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι (77' Σάκχοφ), Λε Ταλέκ (71' Σιμόες), Άμραμπατ, Μάνταλος (87' Χατζισαφί), Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (71' Γέβτιτς)


Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0