Football Talk

Παναθηναϊκός: Το αήττητο... ποδαρικό στη Λεωφόρο, η νίκη μονόδρομος κόντρα στον Άρη και η δυνατότητα του να λέει «όχι» σε προτάσεις!

Παναθηναϊκός: Το αήττητο... ποδαρικό στη Λεωφόρο, η νίκη μονόδρομος κόντρα στον Άρη και η δυνατότητα του να λέει «όχι» σε προτάσεις!
Ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με τον Άρη (5/1, 21.30) σε ένα κρίσιμο ματς για την 16η αγωνιστική της Super League και το BN Sports γράφει για το τριφύλλι που κάνει ποδαρικό με το... δεξί στη Λεωφόρο, ενώ καταγράφει και ένα χρήσιμο συμπέρασμα για την υπόθεση Μαουρίσιο.
Σχετικά Άρθρα
Γράφει ο Κυριάκος Δημητρόπουλος

Μέσα σε ένα αγωνιστικό πλαίσιο διαταραγμένο σε όλα τα σπορ, λόγω των πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού που ταλαιπωρούν όλες τις ομάδες, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Άρη στη Λεωφόρο (5/1, 21.30) στο σπουδαιότερο παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής.
 
Οι «πράσινοι» που... έκλεισαν το 2021 με χαμόγελα, θέλουν να συνεχίσουν σε νικηφόρα μονοπάτια, και τι καλύτερο από το να το κάνουν απέναντι σε έναν βασικό τους αντιπάλο για την έξοδο στην Ευρώπη, τον Άρη, ο οποίος μάλιστα κατεβαίνει στο Απόστολος Νικολαΐδης αρκετά ταλαιπωρημένος και με πολλές απουσίες.
 
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όμως, θα παρατάξει και εκείνος την ομάδα του με απουσίες αφού συνολικά έχει να διαχειριστεί 5 κρούσματα κορωνοϊού. Ως προς την ενδεκάδα, λοιπόν, που αναμένεται να παρατάξει ο Σέρβος προπονητής, ο Μπρινιόλι θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, με τον Σάντσες στο δεξί άκρος της άμυνας και τον Χουάνκαρ στο αριστερό. Βέλεθ και Σένκεφελντ θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τους Αλεξανδρόπουλο, Λούντκβιστ και Βιγιαφάνιες να παίζουν στον άξονα. Αϊτόρ αριστερά, Παλάσιος δεξιά και Μακέντα στην κορυφή της επίθεσης για το τριφύλλι που με νίκη εδραιώνεται στις ευρωπαϊκές θέσεις!
 
Πιθανή ενδεκάδα: Μπρινιόλι, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελτν, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος, Λούντκβιστ, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Παλάσιος, Μακέντα.
 

Γούρι του η Λεωφόρος!

 

Ένα από τα θετικά στα οποία μπορεί να ελπίζει ο Παναθηναϊκός είναι η εξαιρετική παράδοση που παρουσιάζει στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
 
Το «τριφύλλι» όταν κάνει ποδαρικό στην έδρα του δεν... χάνει, αφού σε 12 αγώνες μετά την επιστροφή του το 2000 στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός μετράει 11 νίκες και μία ισοπαλία.
 
Συνολικά, οι νικητήριοι αγώνες του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο τον μήνα Γενάρη από το 2000:
 
3 Γενάρη 2001: Παναθηναϊκός-Ιωνικός 4-1
 
13 Γενάρη 2002: Παναθηναϊκός-Αιγάλεω 2-1
 
12 Γενάρη 2003: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 3-2
 
18 Γενάρη 2004: Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 1-0
 
16 Γενάρη 2005: Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 5-1
 
6 Γενάρη 2008: Παναθηναϊκός-Καλαμαφιά 1-0
 
11 Γενάρη 2014: Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 1-0
 
11 Γενάρη 2015: Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 5-0
 
 4 Γενάρη 2016: Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 4-2
 
 9 Γενάρη 2017: Παναθηναϊκός-Κέρκυρα 1-0
 
 7 Γενάρη 2018: Παναθηναϊκός-Πλατανιάς 2-0
 
 3 Γενάρη 2021: Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 0-0
 
 

Το δίδαγμα με Μαουρίσιο

 
Και κάτι τελευταίο... εξωαγωνιστικό. Τις τελευταίες ημέρες ανακυκλώθηκε έντονα τι ενδιαφέρον της Αλ Αχλί για τον Μαουρίσιο, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το προσεχές καλοκαίρι.
 
Ο εκπρόσωπος του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή (ο οποίος είναι ιδιαίτερα δύσκολος στο κομμάτι της επικοινωνίας) μετέφερε στη διοίκηση του Παναθηναϊκού πως ο πελάτης του έχει μεγάλη πρόταση από το Κατάρ, με τους Άραβες να θέλουν να τον αποκτήσουν όμως άνευ αντιτίμου. 
 
Αυτό φυσικά, ούτε καν μπήκε στη διαδικασία να το συζητήσει ο Παναθηναϊκός και ξεκαθάρισε πως από τη μια ο παίκτης υπολογίζεται κανονικά και από την άλλη δεν πρόκειται να παραχωρηθεί χωρίς να υπάρχει χρηματικό αντίτιμο. Το δίδαγμα από την συγκεκριμένη υπόθεση και τη διαχείριση της είναι ότι ο Παναθηναϊκός μαθαίνει πλέον να λέει «όχι».
 
Οι πράσινοι φαίνεται πως αφήνουν οριστικά πίσω τους τις εποχές που δεν είχαν καμία ισχύ στις διαπραγματεύσεις, με αποτέλεσμα ποδοσφαιριστές, μάνατζερ και ενδιαφερόμενες ομάδες να τους κάνουν άνω κάτω!
 
Ο Παναθηναϊκός μπορεί να χτίσει πάνω στην συγκεκριμένη νοοτροπία, καθώς αν συμβεί αυτό θα ξανακερδίσει την διαπραγματευτική του ισχύ που τόσα χρόνια είχε χάσει και συνεπώς θα πετυχαίνει πολύ καλύτερα deals με τους ποδοσφαιριστές είτε αυτά αφορούν, μεταγραφή είτε πώληση είτε ανανέωση συμβολαίου.
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0