Football Talk

Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ 1-0: Σε απόσταση αναπνοής από την εξάδα, με… υπογραφή Ριέρα!

Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ 1-0: Σε απόσταση αναπνοής από την εξάδα, με… υπογραφή Ριέρα!

Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε σπουδαία νίκη απέναντι στον ΟΦΗ με 1-0 (04/01) στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super League. «Χρυσός» σκόρερ ο Ριέρα που βρήκε δίχτυα στο 38ο λεπτό και έκρινε την αναμέτρηση, φέρνοντας τους Αρκάδες στο -2 από την εξάδα και υπέγραψε την πρώτη εκτός έδρας ήττα των Κρητικών!

«Άλμα» προς τα play-offs πραγματοποίησε ο Αστέρας Τρίπολης, αφού επικράτησε με 1-0 του ΟΦΗ (04/01) στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και μείωσε την απόστασή του από την πρώτη εξάδα της Super League, στους δύο βαθμούς!

Μεγάλος πρωταγωνιστής για το σύνολο του Μίλαν Ράσταβατς ήταν ο Ριέρα, που σκόραρε στο 38’ και χάρισε ένα σπουδαίο τρίποντο στην ομάδα του.


1ο ημίχρονο

Η αναμέτρηση ξεκίνησε νωχελικά και για τις δύο ομάδες, αφού χρειάστηκαν να περάσουν 23 λεπτά για να σημειωθεί κάτι αξιόλογο, με τους γηπεδούχους να καταγράφουν την πρώτη υποψία φάσης. Ο Κανελλόπουλος έκανε το γύρισμα, ο Σίτο έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα, και πάλι ο Αστέρας Τρίπολης, λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Μπαράλες απείλησε με κοντινή κεφαλιά, αλλά ο Βάτερμαν ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε με πολύ ωραία επέμβαση.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Αργεντίνος, το έπραξε ο Ριέρα στο 38’! Οι Αρκάδες έκλεψαν την μπάλα λίγο πίσω από τη μεσαία γραμμή, έβγαλαν γρήγορα την αντεπίθεση και ο Ριέρα μετουσίωσε σε γκολ, το πολύ ωραίο γύρισμα της μπάλας του Κάρμονα, γράφοντας το 1-0 για την ομάδα του.

Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, ο ΟΦΗ είχε μία καλή ευκαιρία για να απειλήσει, όταν ο Ναμπί βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Καστάνιος, αλλά το ανοιχτό κοντρόλ του τελευταίου έδωσε το δικαίωμα στον Παπαδόπουλο να βγει και να μαζέψει, προτού απειληθεί, διατηρώντας το 1-0 ως σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

2ο ημίχρονο

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε στα πρώτα λεπτά του δεύτερου 45λέπτου, με τον Σονί να απειλεί πρώτος, αλλά το σουτ του να μην είναι αρκετά καλό. Το ματς κυλούσε δίχως την μεγάλη ευκαιρία, έως το 62ο λεπτό, όταν ο Λάμπρου έκανε μία φοβερή ατομική προσπάθεια, σούταρε πέφτοντας, αλλά είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι, στερώντας το 1-1 από τον ΟΦΗ!

Ο Αστέρας Τρίπολης ισοφάρισε τις ευκαιρίες εννέα λεπτά αργότερα, όταν ο Άλβαρες έκανε τη σέντρα, βρήκε τον αμαρκάριστο Μπαράλες, ο οποίος από πολύ πλεονεκτική θέση αστόχησε, στέλνοντας με κεφαλιά την μπάλα άουτ!

Το σύνολο του Μίλαν Ράσταβατς συνέχισε να ψάχνει ένα δεύτερο γκολ για να «κλειδώσει» το ματς, αλλά δεν τα κατάφερε ούτε μέσω της προσπάθειας του Σονί στο 78’, την οποία απομάκρυνε ο Βάτερμαν.

Το 1-0 παρέμεινε ως τελικό σκορ της αναμέτρησης, φέρνοντας τους Αρκάδες σε απόσταση αναπνοής από τις θέσεις που οδηγούν στα play-offs της Super League, ενώ έδωσε «τέλος» στο φετινό αήττητο του ΟΦΗ, μακριά από την έδρα του.

Ο MVP
Ο Ριέρα που με το γκολ του χάρισε ένα σπουδαίο τρίποντο στην ομάδα του, τόσο βαθμολογικής, όσο και ψυχολογικής σημασίας. Εξαιρετικός ήταν επίσης ο Σονί, όντας μόνιμος «πονοκέφαλος» για την άμυνα των Κρητικών.

Η φάση του αγώνα
Το δοκάρι του Λάζαρου Λάμπρου στο 62ο λεπτό, που θα μπορούσε να είχε δώσει άλλη τροπή στην αναμέτρηση και να εξασφαλίσει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας στον ΟΦΗ.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Άλβαρες, Χριστόπουλος, Πίτσου, Μουνάφο (90' Ιγκλέσιας), Κανελλόπουλος (77' Βαγιέντε), Σίτο (67' Σεσκ), Ριέρα (67' Κόστα), Καπίγια (46' Σονί), Μπαράλες

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Βούρος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Ντε Γκουζμάν (86' Στάικος), Γκαγιέγος (64' Γρίβας), Ναμπί (58' Φαν Ντούινεν), Καμάου (46' Τσιλιανίδης), Καστάνιος (65' Νέιρα), Λάμπρου

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0