Football Talk

La Liga: Δύο εισιτήρια με… προορισμό το Champions League, «ανοιχτά» τόσο για την 11η Εσπανιόλ, όσο και για την 3η Μπέτις!

La Liga: Δύο εισιτήρια με… προορισμό το Champions League, «ανοιχτά» τόσο για την 11η Εσπανιόλ, όσο και για την 3η Μπέτις!
Η φετινή La Liga μπορεί να έχει εξελιχθεί σε «κούρσα» τίτλου για δύο, αλλά τα ισάριθμα εισιτήρια που απομένουν με προορισμό τα αστέρια του Champions League, αναζητούν κάτοχο, με την 11η ομάδα της βαθμολογίας να «κοντράρει» στα ίσα την 3η!

Ούτε το πέρας 19 αγωνιστικών στάθηκε ικανό υποδείξει τις τέσσερις ομάδες που θα έχουν τον πρώτο λόγο για πρόκριση στο Champions League. Ναι, το πρωτάθλημα βρίσκεται μόλις στα μισά της διαδρομής, αλλά πέρυσι στην ίδια περίοδο, η τέταρτη Σεβίλλη ήταν στο +13 από την 11η Χετάφε και το +3 από την πέμπτη Βιγιαρεάλ.

Φέτος; Η 3η στη βαθμολογία, Μπέτις, απέχει μόλις επτά βαθμούς από την 11η Εσπανιόλ, πέντε από την 8η Βαλένθια και τρεις από την έκτη Ράγιο Βαγιεκάνο!

Προφανώς, υπάρχουν σαφή αίτια που οδήγησαν στη διαμορφωθείσα κατάσταση. Πρώτο και κύριο; Η αστάθεια της Μπαρτσελόνα!

la-liga-βαθμολογια.jpg

Οι «μπλαουγκράνα» ήταν δεδομένο πως έχουν μπροστά τους έναν «Γολγοθά» για να ανέβουν. Η αποχώρηση του Μέσι, η μετά τον Κούμαν εποχή και ένας Τσάβι που προσπαθεί να μαζέψει λάθη πολλών ετών, εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου.

Το γεγονός πως μετά από 19 αγωνιστικές έχουν συλλέξει 31 βαθμούς, σημαίνει πως φεύγουν με 1.6 βαθμούς από κάθε ματς. Η τελευταία σεζόν στην οποία είχαν συγκομιδή μικρότερη των δύο βαθμών ανά παιχνίδι, εντοπίζεται στην αγωνιστική περίοδο 2003-04, που ήταν στο 1.4! Άλλωστε, με την τότε σεζόν, δεν τη συνδέει μόνο η πορεία της στη La Liga...


Όπως γίνεται αντιληπτό, η αγωνιστική πτώση της Μπαρτσελόνα, άφησε ένα «κενό», το οποίο δεν αποκλείεται να καλυφθεί από κάποια ομάδα που δεν θα περνούσε ούτε σαν ιδέα από τον νου μας, κάποια χρόνια πριν.  

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην περίπτωση της Ατλέτικο Μαδρίτης, που από πρωταθλήτρια Ισπανίας κατά την περασμένη σεζόν, φέτος παρουσιάζει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο, ισοφαρίζοντας αρνητικά ρεκόρ που τα είχε κλείσει στο… ντουλάπι στην εποχή Σιμεόνε.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος και η κάτοχος του Europa League, Βιγιαρεάλ. Ο πρώτος της γύρος υπήρξε επιεικώς μέτριος, για τα δεδομένα του ρόστερ της, αλλά παρόλα αυτά, έχει άλλες 19 αγωνιστικές μπροστά της, για να… επανορθώσει. Άλλωστε, με την έλευση του νέου χρόνου, έκανε το πρώτο βήμα.

Εν κατακλείδι, όταν τρεις από τις παραδοσιακές δυνάμεις ενός πρωταθλήματος βρίσκονται σε κακό φεγγάρι, προφανώς, οι ισορροπίες αλλάζουν, αλλά αυτό δεν αναιρεί, την υπέρβαση που πραγματοποιούν ομάδες όπως η Ράγιο Βαγιεκάνο, η Μπέτις ή η Ρεάλ Σοσιεδάδ!

Σε κάθε περίπτωση, ο πρώτος γύρος της La Liga δείχνει πως ο δρόμος για τον τίτλο μπορεί να μην μένει «ανοιχτός» για όλους, αλλά τα εισιτήρια για το Champions League, το κάνουν. Αν μάλιστα το «ντεφορμάρισμα» των Μπαρτσελόνα, Βιγιαρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης συνεχιστεί, ας μην προκαλέσει έκπληξη η παρουσία ενός ασυνήθη υπόπτου στην πρώτη τετράδα του ισπανικού πρωταθλήματος.

Είτε αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στην 3η θέση (Μπέτις), είτε στην 11η (Εσπανιόλ).

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0