Football Talk

Οι πωλήσεις του Ολυμπιακού τη τελευταία 5ετία που καθηλώνουν την Ευρώπη: Ο Τσιμίκας, ο Σα και οι υπόλοιποι (video)

Οι πωλήσεις του Ολυμπιακού τη τελευταία 5ετία που καθηλώνουν την Ευρώπη: Ο Τσιμίκας, ο Σα και οι υπόλοιποι (video)

Στον Ολυμπιακό έπεισαν, αγωνίστηκαν και όπως ήταν φυσικό, κέρδισαν το επόμενο βήμα. Ωστόσο, πόσο δύσκολο είναι να μείνουν στην ίδια γραμμή επιτυχίας; Το BN Sports σας θυμίζει πέντε ποδοσφαιριστές της 5ετίας που άφησαν τον Πειραιά και παρέμειναν σε υψηλές πτήσεις.

Ο Ολυμπιακός έχει πάει το θέμα των πωλήσεων σε άλλο επίπεδο. Το τμήμα έχει βοηθήσει την ομάδα του Πειραιά να αγοράζει σε καλή τιμή και να πουλάει σε μεγάλα ποσά. Βέβαια, το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι και ο καλύτερος κριτής για να καταλάβει ο επόμενος σύλλογος, αν τα λεφτά που δίνει στον Ολυμπιακό «αξίζουν» για τον ποδοσφαιριστή.

Ωστόσο, πάντα και παντού υπάρχει το ρίσκο. Την τελευταία 5ετία, γίνεται όλο και πιο συχνό φαινόμενο, οι ποδοσφαιριστές που φεύγουν από τον Ολυμπιακό, να πετυχαίνουν με τον καλύτερο τρόπο στην επόμενη ομάδα. Ότι επίπεδο και αν βρίσκεται. Το BN Sports σας σκιαγραφεί τι πέτυχαν πέντε ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, μετά την αποχώρησή τους.

Κώστας Τσιμίκας (Λίβερπουλ)

Το καλοκαίρι του 2020, η Λίβερπουλ ξεχωρίζει την περίπτωση του Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος έχει διανύσει δύο εξαιρετικές σεζόν με τον Ολυμπιακό. Το ποσό που προσφέρουν οι «κόκκινοι» αγγίζει τα 13 εκατ. ευρώ και ο ελληνικός σύλλογος αφήνει τον διεθνή μπακ να ανοίξει τα «φτερά» του. Η προσαρμογή ήταν δύσκολη, ειδικά τον πρώτο χρόνο, λόγω των τραυματισμών, όμως φέτος, βλέπουμε έναν άλλο Τσιμίκα. Δύο ασίστ σε 15 συμμετοχές, την ίδια στιγμή που κοντράρει στα ίσια τον Ρόμπερτσον για τη θέση του βασικού.

Ζοσέ Σα (Γουλβς)

Κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, απλώς μας επιβεβαίωσε όλους. Ο Ζοσέ Σα είναι για πολλούς στη Premier League, η κορυφαία μεταγραφή του περασμένο καλοκαιριού. Ο Πορτογάλος πορτιέρο πέρασε τρία εξαιρετικά χρόνια στον Ολυμπιακό και το καλοκαίρι που μας πέρασε, είδε τη Γουλβς να βγάζει οκτώ εκατ. ευρώ από τα ταμεία της. Το αποτέλεσμα είναι ολοφάνερο. Σε 19 ματς, έχει οκτώ «καθαρές» εστίες ενώ έχει δεχθεί μόλις 14 γκολ. Μάλιστα, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους».

Ντάνιελ Ποντένσε (Γουλβς)

Ακόμα ένας ποδοσφαιριστής που απολαμβάνει η Γουλβς. Τον Γενάρη του 2020, τα «μαγικά» του Ντάνιελ Ποντένσε με τον Ολυμπιακό επί 1,5 χρόνο, εκτόξευσαν την αξία του στα 20 εκατ. ευρώ και οι «λύκοι», δεν δίστασαν να τα δώσουν για να τον αγοράσουν. Από τότε, έχει απολογισμό έξι γκολ και επτά ασίστ σε 53 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και είναι από τους ποδοσφαιριστές που εμπιστεύεται ο Μπρούνο Λάγκε.

Δημήτρης Νικολάου (Έμπολι)

Όπως και ο Τσιμίκας, ο Δημήτρης Νικολάου προέρχεται από τα σπλάχνα του Ολυμπιακού. Ο Έλληνας στόπερ, τον Γενάρη του 2019 αποφασίστηκε να παραχωρηθεί δανεικός στην Έμπολι ώστε να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Εν τέλει, αυτός ο δανεισμός εξελίχθηκε σε… γάμο, αφού ο ιταλικός σύλλογος ξετρελάθηκε και τον αγόρασε έναντι τέσσερα εκατ. ευρώ. Το περασμένο καλοκαίρι, με την Έμπολι να έχει υποβιβαστεί, ο Νικολάου πήρε μεταγραφή έναντι 3 εκατ. ευρώ στη Σπέτσια. Συνολικά έχει 71 συμμετοχές και με τις δύο ομάδες ενώ ήταν στα ραντάρ της Νάπολι.

Ούρος Τζούρτζεβιτς (Σπόρτινγκ Χιχόν)

Ίσως μία… έκπληξη για τον Ολυμπιακό η εξέλιξη του ποδοσφαιριστή. Ο Ούρος Τζούρτζεβιτς μπορεί να είχε αποκτηθεί από την Παρτιζάν ως μία επένδυση, όμως εν τέλει απογοήτευσε και έφυγε το καλοκαίρι του 2018 για τα ίδια λεφτά (2,5 εκατ. ευρώ) για την Σπόρτινγκ Χιχόν. Ποιος θα το περίμενε πως ο Μαυροβούνιος φορ θα γινόταν το πιο «βαρύ» όπλο της La Liga 2. Έχει ματώσει τα αντίπαλα δίχτυα 47 φορές (!) σε 136 συμμετοχές.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0