Football Talk

Η Ίντερ τα είχε… 104 μέσα στο 2021, «ξεσκονίζοντας» ρεκόρ μισού αιώνα! (video)

Η Ίντερ τα είχε… 104 μέσα στο 2021, «ξεσκονίζοντας» ρεκόρ μισού αιώνα! (video)

Ο Σιμόνε Ιντζάγκι παρέλαβε τα «ηνία» της Ίντερ από τον Αντόνιο Κόντε, αλλά οι «νερατζούρι» δεν άλλαξαν… συνήθειες! Έφτασαν τα 104 γκολ μέσα στο 2021, κάτι που έχουν καταφέρει μόνο τέσσερις -πλέον- ομάδες, με την τελευταία να εντοπίζεται 61 χρόνια πριν!

Σίγουρα υπάρχουν πολλοί λόγοι, ικανοί για να θέλει κανείς να ξεχάσει το 2021, όσο πιο γρήγορα γίνεται! Στην περίπτωση της Ίντερ, όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει!

Πέραν της κατάκτησης του πρωταθλήματος μετά από έντεκα χρόνια… ανομβρίας, οι «νερατζούρι» προσέφεραν γκολ και θέαμα, κάτι που αποδεικνύουν οι αριθμοί τους και δεν αφήνεται στην υποκειμενική κρίση των φιλάθλων.

Το 2021 «έκλεισε» για την Ίντερ με 104 γκολ στη Serie A, γεγονός που την έβαλε σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ, μόλις τεσσάρων -πλέον- συλλόγων, που έχουν κατορθώσει μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος, να πετύχουν τριψήφιο αριθμό τερμάτων στο ιταλικό πρωτάθλημα!

Εκτός από τις φορές που το έχει καταφέρει κάποια ομάδα, που είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, η μοναδικότητα του επιτεύγματος αποδεικνύεται και από το γεγονός πως είχε να συμβεί 61 χρόνια!

Η τελευταία που το είχε κατορθώσει ήταν η συμπολίτισσα, Μίλαν, που κατέχει και το σχετικό ρεκόρ με 120 γκολ! Μάλιστα, το 1949, δηλαδή έναν χρόνο πριν, είχε «σπάσει» ξανά το φράγμα των 100 γκολ, αφού σταμάτησε στα 105!

Πριν από τις υπερβάσεις της Μίλαν, κάτι ανάλογο είχε πετύχει και η Τορίνο, τόσο το 1948, όσο και το 1947, με 114 και 111 γκολ αντίστοιχα!


Το ποδόσφαιρο, έκτοτε, άλλαξε πολύ. Το θέαμα συχνά-πυκνά παραχωρεί τη θέση του στην τακτική και το γεγονός πως εν έτει 2021, «ξεσκόνισε» τέτοιου είδους ρεκόρ η Ίντερ, αποτελεί «παράσημο». Τόσο για τον Αντόνιο Κόντε, όσο και για τον διάδοχό του, Σιμόνε Ιντζάγκι. Αμφότεροι, όμως, είχαν στη διάθεσή τους μονάδες, στις οποίες οφείλουν πολλά!


Ο «αναντικατάστος» Λουκάκου, ο αντί-σταρ Τζέκο και η σταθερή αξία, του Λαουτάρο Μαρτίνες!

Μαζί με την Ίντερ, μέσα στο 2021 «αναγεννήθηκε» και ο Ρομέλου Λουκάκου, που πέτυχε 13 γκολ στη Serie A, μέχρι να επιστρέψει στην Τσέλσι, για κακή τύχη του Σιμόνε Ιντζάγκι. Παρόλα αυτά, λύση βρέθηκε!

Παρά τη δυσπιστία προς το πρόσωπό του, ο αντικαταστάτης του Βέλγου, Έντιν Τζέκο, φρόντισε να διαψεύσει όσους τον θεώρησαν ως… λίγο. Από την ημέρα απόκτησής του, έως το πέρας του 2021, συνδέθηκε οκτώ φορές με τα δίχτυα, αποδεικνύοντας πως ακόμη και στα 35 του χρόνια, είναι υπερπολύτιμος.

Ειδική μνεία, ωστόσο, επιβάλλεται να γίνει στον συνδετικό κρίκο των δύο προαναφερθέντων: τον Λαουτάρο Μαρτίνες!


Ο Αργεντινός σούπερ σταρ συνέχισε τη σεζόν από εκεί που την σταμάτησε και απέδειξε πως είτε με τον Λουκάκου, είτε με τον Τζέκο, παραμένει εξίσου πολύτιμος για την Ίντερ, αφού μέσα στο 2021 έφτασε τα 22 γκολ, έντεκα έχοντας τον Βέλγο ως παρτενέρ και ισάριθμα με τον Βόσνιο πλάι του.

Πλέον, μένει να φανεί αν αυτό το επικό comeback των «νερατζούρι» στη φετινή Serie A, θα έχει αίσιο τέλος. Αν συνεχίσει να σκοράρει με τους ίδιους ρυθμούς, πάντως, δύσκολα δεν θα «ράψει» ένα δεύτερο Σκουντέτο!

Inter, Lautaro su Instagram: 'Uniti per restare il più in alto possibile' |  Sky Sport

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0