Football Talk

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι 1-2: Ανατροπή… τίτλου για τους «πολίτες» με διαμαρτυρίες και παράπονα από τους «κανονιέρηδες»! (video)

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι 1-2: Ανατροπή… τίτλου για τους «πολίτες» με διαμαρτυρίες και παράπονα από τους «κανονιέρηδες»! (video)

Μία τεράστια νίκη αναλογικά με την εξέλιξη της αναμέτρησης, κατάφερε να πανηγυρίσει η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία είδε την Άρσεναλ να προηγείται αλλά έφερε «τούμπα» το ματς (1-2), σε συνδυασμό με το πέναλτι, την κόκκινη κάρτα και το γκολ στο 94’ που την ευνόησαν στο δεύτερο μέρος.

Επρόκειτο για το πρώτο ματς του 2022 στην Premier League. Του πιο απρόβλεπτου πρωταθλήματος του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, με την Άρσεναλ να φιλοξενεί τη Μάντσεστερ Σίτι στο Έμιρεϊτς, με βασικό της στόχο να διατηρήσει αλώβητη την έδρα της, μιας και δεν είχε ηττηθεί από τις 28 Αυγούστου.

Δεν υπήρχε βεβαίως πιο δύσκολος αντίπαλος να αντιμετωπίσει από τον… Πεπ Γκουαρδιόλα. Τον άνθρωπο που οδήγησε την Σίτι στο κλείσιμο του 2021 με 10/10 νίκες σε επίπεδο πρωταθλήματος, ούσα στην πρώτη θέση και στο +8 από την δεύτερη Τσέλσι.

Οι «γαλάζιοι» μετρούσαν εννέα νίκες επί των «κανονιέρηδων» στην Premier League. Καμία ομάδα δεν τους είχε κερδίσει συνεχόμενα τόσες φορές. Το σερί συνεχίστηκε. Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 2-1 σε ένα επειδοδιακό ματς που τα είχε... όλα.

Το ματς ξεκίνησε με την Σίτι να έχει τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας και την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα να αναμένει να βρει χώρους. Στο 10’ ήρθε η πρώτη προειδοποίηση όταν ο Μαρτίν Έντεγκααρντ βγήκε σε τετ-α-τετ από πλάγια θέση, ανακόπηκε από τον Άλισον και ο VAR έδειξε… παίζεται.

Οι διαμαρτυρίες ήταν έντονες αλλά… όχι τόσο ώστε να χαλάσουν το μυαλό της Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» άρχισαν να πατούν καλύτερα στο γήπεδο, δεν δέχονταν φάσεις και στο 31’ βρήκαν ένα γκολ, με τον άνθρωπο που πριν από τρία χρόνια, τέτοια ημέρα έκανε το ντεμπούτο του μαζί τους!


Ο λόγος βεβαίως για τον Μπουκάγιο Σάκα. Η αντεπίθεση ήταν εξαιρετική, ο Κίραν Τίρνι του πέρασε κάθετα την μπάλα και ο νεαρός με ένα πλασέ με τη «μία», έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει, Έντερσον, που παρέμεινε στα 11 clean sheet.

Άπαντες ανέμεναν την αντίδραση της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά ουδείς την είδε μέχρι και το πέρας των πρώτων 45. Η Άρσεναλ απώλεσε ακόμη δύο σημαντικές ευκαιρίες στην κόντρα επίθεση με τελικό αποδέκτη τον Γκάμπριελ Μαρτινέλι, ενώ η ομάδα του Πεπ ολοκλήρωσε το ημίχρονο με 0 εντός εστίας τελικές, 68% κατοχή μπάλας και δύο φάσεις στην… δική της εστία.


Έμοιαζε δεδομένο πως η ανάπαυλα θα την βοηθούσε να «αναπνεύσει» και να βρει σφυγμό. Όχι όμως με τον τρόπο που συνέβη… Ο Στιούαρτ Άτγουελ έδειξε πέναλτι στο 55΄ σε μαρκάρισμα του Τσάκα πάνω στον Μπερνάρντο Σίλβα και ο Ρίγιαντ Μάχρεζ σημάδεψε σωστά για το 1-1.




Ακολούθησε τεράστια ευκαιρία της Άρσεναλ για το 2-1, με τον Λαπόρτ να πάει να βάλει ένα απίστευτο αυτογκόλ και τον Άκε να σώζει, ενώ δευτερόλεπτα μετά ο Γκάμπριελ Μανγκαλάες αντίκρισε και δεύτερη κίτρινη κάρτα σε 120’’ με άμεση συνέπεια να αφήσει την ομάδα του με 10.


Οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων ήταν πολλές αλλά όφειλαν να καταφέρουν να μην ηττηθούν από τους «πολίτες», έστω και κάτω από δύσκολες συνθήκες.  Οι «γαλάζιοι» του Μάντσεστερ δεν είχαν τρόπο να βρουν γκολ ανατροπής, η Άρσεναλ δεν είχε πλέον αντοχές να ψάξει την έκπληξη στις αντεπιθέσεις κι ενώ όλα έδειχναν ότι 1-1 θα έμενε μέχρι τέλους, ήρθε η ανατροπή! 

Στις καθυστερήσεις, από γέμισμα που έγινε από δεξιά προς την περιοχή του Ράμσντεϊλ, ο Ρόδρι ευνοήθηκε από την κόντρα και νίκησε τον πορτιέρo των Λονδρέζων για το τελικό 2-1 που διαμορφώθηκε μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα. 

Άρσεναλ ( Άλμπερτ Στουίβενμπεργκ): Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Τίρνεϊ, Πάρτεϊ, Τζάκα, Σάκα (84' Ελνένι), Έντεγκααρντ (63' Χόλντινγκ), Μαρτινέλι, Λακαζέτ (71' Σμιθ Ρόου)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Κανσέλο, Ντίας, Λαπόρτ, Ακέ, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Σίλβα, Μαχρέζ, Ζεσούς (62' Γκιντογκάν), Στέρλινγκ


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0