Football Talk

Αμφισβητώντας ανοιχτά τον προπονητή: Από τον Ζλάταν στον Ριβάλντο και από τον Ρόι Κιν στον Σεφτσένκο και στον Λουκάκου!

Αμφισβητώντας ανοιχτά τον προπονητή: Από τον Ζλάταν στον Ριβάλντο και από τον Ρόι Κιν στον Σεφτσένκο και στον Λουκάκου!
Ο Ρομέλου Λουκάκου αμφισβήτησε δημόσια τον προπονητή του στην Τσέλσι και με αφορμή τον Βέλγο σταρ το BN Sports θυμίζει αντίστοιχες περιπτώσεις από τον ελλαδικό και διεθνές χώρο όπου ποδοσφαιριστές και προπονητές βρέθηκαν απέναντι παρά το γεγονός πως βρίσκονταν στην ίδια ομάδα.

Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης

Είναι η μοίρα του προπονητή να κρίνεται από τα αποτελέσματα και το έργο του. Βέβαια, υπάρχουν περιπτώσεις που η τύχη  του δεν θα κριθεί από την εικόνα που θα παρουσιάσει η ομάδα μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, αλλά από τις σχέσεις του με τα μεγάλα αστέρια της ομάδας και το αν έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα καλό κλίμα μέσα στα αποδυτήρια.

Κανένας προπονητής στον κόσμο δεν μπορεί να έχει τον πρώτο λόγο στα αποδυτήρια, αν δεν τον περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη η διοίκηση και αν δεν το δείχνει με κάθε τρόπο αυτό, αν δεν στέλνει το μήνυμα στους παίκτες ότι αφεντικό των αποδυτηρίων είναι ο κόουτς. Όταν βέβαια μιλάμε για προσωπικότητες με μεγάλο εγώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ένας προπονητής ή ποδοσφαιριστής αμφισβητεί την δουλειά του άλλου.

Με αφορμή τις δηλώσεις του Ρομελου Λουκάκου ο οποίος τα «έχωσε» στον Τούχελ αφήνοντας ανοικτή την πόρτα για μια πιθανή έξοδο από την Τσέλσι, το BN Sports ανατρέχει σε ανάλογες περιπτώσεις που παίκτης ήρθε σε αντίθεση με τον προπονητή του προκαλώντας είτε αλλαγή προσώπου στην άκρη του πάγκου, είτε την καρατόμηση του ίδιου του πρωταγωνιστή.

zlatan-pep.jpg

Γκουαρντιόλα – Ιμπραΐμοβιτς

Όταν η Μπαρτσελόνα έφερνε στο «Καμπ Νου» τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς από την Ίντερ όλοι έκαναν λόγο για μια Dream Team που θα τα σαρώνει όλα στο διάβα της. Ειδικά οι περισσότεροι περίμεναν να δουν το δίδυμο Μέσι – Ζλάταν να σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο. Ότι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο και ο Σουηδός σούπερ σταρ αποχώρησε από την Βαρκελώνη μετά από μόλις ένα χρόνο παρουσίας με προορισμό το Μιλάνο και την Μίλαν. Ο «Ίμπρα» δεν έδεσε ποτέ στην Βαρκελώνη και αιτία ήταν οι κάκιστες σχέσεις του με τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο Καταλανός τεχνικός δεν τον πίστεψε ποτέ τουλάχιστον γι αυτό που είχε στο μυαλό του στην Μπαρτσελόνα με αποτέλεσμα να εισηγηθεί την απομάκρυνσή του. Παρά το γεγονός πως έχουν περάσει έντεκα χρόνια τα συναισθήματα του Σουηδού δεν έχουν αλλάξει, όπως φαίνεται και από την βιογραφία του: «Ο Γκουαρντιόλα με κοιτούσε και εκεί το ‘έχασα’. Σκέφτηκα: «Αυτός είναι ο εχθρός σου, ξύνει την καράφλα του» και του φώναξα: «Δεν έχεις καν τα @ρχ… Να πας στο διάολο!». Περίμενα πως θα μου απαντούσε, αλλά είναι μια ψόφια κότα», ανέφερε ο Ιμπρα μεταξύ των άλλων.

ferguson-keane_1.jpg


Σερ Άλεξ Φέργκιουσον – Κιν

Για σχεδόν 30 χρόνια (27 για την ακρίβεια) ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήταν το απόλυτο αφεντικό στο «Ολντ Τράφορντ». Άλλωστε είναι ο άνθρωπος που έβαλε τις βάσεις για την σπουδαία Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τον τεράστιο αυτό κολοσσό. Στα χρόνια της παραμονής του στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων» ο λόγος του ήταν νόμος και δεν ήταν λίγες οι φορές που ακόμα και τοτέμ της Γιουνάιτεντ, όπως ο αρχηγός της ομάδας, Ρόι Κιν. Ο Ιρλανδός μέσος στο επίσημο τηλεοπτικό δίκτυο του συλλόγου κατέκρινε ορισμένους από τους συμπαίκτες του, ενώ τα έχωσε και στον προπονητή του ότι μεταφέρει τα προσωπικά του στην ομάδα. Όπως ήταν λογικό για έναν άνθρωπο που είχε μάθει να έχει τον απόλυτο έλεγχο, το να τον αμφισβητήσει κάποιος ανοικτά σήμαινε πως πλέον δεν είχε καμία θέση στην ομάδα. Και ο Φέργκιουσον στο βιβλίο του είχε αποκαλύψει τους λόγους που έβαλε τέλος στην σχέση Κιν-Γιουνάιτεντ. «Του είπα ότι αυτό που έκανες στη συνέντευξη είναι ντροπή, είναι γελοίο. Το να κριτικάρεις τους συμπαίκτες του και να θες να βγει στον ¨αέρα¨. Το πιο σκληρό μέρος του σώματος του Ρόι είναι η γλώσσα του. Έχει την πιο βάναυση γλώσσα που μπορείς να φανταστείς. Μετά από την αρχική συζήτηση, είχα τελειώσει μαζί του. Δεν υπήρχε περίπτωση να θέλω κι άλλον πόλεμο μαζί του ή να εμπλακώ μαζί του ξανά. Ήταν ξεκάθαρο σε μένα ότι έπρεπε να εκτονωθεί η κρίση».

mour-seva.jpg

Μουρίνιο – Σεφτσένκο

Ο Αντρέι Σεφτσένκο ήταν η μεγάλη καψούρα του Ρόμαν Αμπράμοβιτς και προσπαθούσε χρόνια να τον φέρει στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Τελικά όταν τα κατάφερε ο Ουκρανός αστέρας της Μίλαν δεν βρισκόταν και στην καλύτερη κατάσταση, ενώ ποτέ δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ζοσέ Μουρίνιο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών να είναι κάκιστες και οι καυγάδες συνεχείς. Μάλιστα, σε ένα από αυτά υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας ένα 6χρονο αγόρι ο οποίος ήταν προσκαλεσμένος στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για να συναντήσει τα είδωλά του. Όταν πήγε να συναντήσει τον Μουρίνιο βρήκε κλειστή την πόρτα περιμένοντας από έξω. Στη συνέχεια μέσα από το γραφείο ακούγονταν φωνές. Ήταν ο Πορτογάλος με τον Σεφτσένκο με τους δύο άνδρες για άλλη μια φορά να τσακώνονται. Η συνέχεια ήταν γνωστή με τον Μουρίνιο να βλέπει την πόρτα της εξόδου από τους «μπλε» του Λονδίνου.

ribo-bajevic.jpg

Ριβάλντο – Μπάγεβιτς

Οι συγκρούσεις μεταξύ αστεριών και προπονητών είναι κι ελληνικό φαινόμενο. Κανείς δεν έχει ξεχάσει την σχέση μεταξύ του Ριβάλντο και του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός ποτέ δεν τα πήγαινε καλά με τις βεντέτες και όλοι θυμούνται την πρώτη του μεγάλη κόντρα με τον Ζλάτκο Ζάχοβιτς ο οποίος αντέδρασε κατά του προπονητή του όταν τον έκανε αλλαγή κόντρα στον ΠΑΟΚ. Με τον Ρίμπο το κλίμα στράβωσε από την αρχή. Τον Αύγουστο του 2004 κατά τη διάρκεια ενός φιλικού στην Κύπρο, η τριάδα Ριβάλντο – Ζιοβάνι - Καστίγιο αργούν στην συγκέντρωση της ομάδας προκαλώντας τον εκνευρισμό του Μπάγεβιτς και το πρώτο επεισόδιο μεταξύ τους είναι γεγονός. Ο Βραζιλιάνος αστέρας περιμένει ένα στραβό αποτέλεσμα και μετά από ένα ντέρμπι με την ΑΕΚ τα «χώνει» στον προπονητή του. «Ετσι όπως παίζουμε, ούτε πέμπτοι δεν θα τερματίσουμε. Θέλω να παίζω 90 λεπτά, δεν μου αρέσει να γίνομαι αλλαγή». Ο Ολυμπιακός κατακτά το νταμπλ, αλλά ο Ριβάλντο συνεχίζει. «Υπάρχει ανάγκη αναζήτησης προπονητή με ευρωπαϊκή νοοτροπία», ρίχνοντας και άλλο λάδι στην φωτιά με τον Μπάγεβιτς λίγο αργότερα να δηλώνει την παραίτησή του.

ȅӓKύɊǭӕ͔ͅŕ· ԕЏՠԏՠБϐύǔǠԏՠЁϊ ‹Mԁ͠ɂɔӠʁɠԏՠЁɊԇ ÉّÏՠԆBŋˁ ōϘʼn ԏՠŐMKǐԉʏՠБϊщ́ԉʏՠCٍCHAMPIONS LEAGUE ̅ ԏ͠CɁή

Ίβιτς – Τζαβέλλας

Τον Μάρτιο του 2016 ο Βλάνταν Ίβιτς αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ. Ο Γιώργος Τζαβέλλας ήταν βασικός και αναντικατάστατος από την πρώτη στιγμή, αρχηγός της ομάδας και τίποτα δεν έδειχνε ότι κάτι αρνητικό υπάρχει ανάμεσα τους. Σε ένα ματς κόντρα στην Φιορεντίνα ο έμπειρος αμυντικός απουσιάζει με την ΠΑΕ να κάνει λόγο για ξαφνική ίωση. Τα σύννεφα στις σχέσεις των δυο ανδρών άρχισαν με το τέλος του αγώνα με τον Πανιώνιο. Για εκείνο το ματς ο Σέρβος τεχνικός είχε φωτογραφίσει τον παίκτη του για περίεργη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια του αγώνα όπως και σε αυτό με τον Ατρόμητο όπου έγινε και το μεγάλο ξέσπασμα. Ο Ίβιτς εισηγείται το τέλος από την Α’ ομάδα και μετά από απόφαση του Ιβάν Σαββίδη ο Γιώργος Τζαβέλλας ενημερώνεται ότι θα προπονείται με την β´ ομάδα για παραβίαση εσωτερικού κανονισμού σε θέματα πειθαρχίας. Ουσιαστικά το τέλος της σχέσης του διεθνή αμυντικού με τον Δικέφαλο του Βορρά είχε τελειώσει.

1975-3-KAMPAN.PAO 8

Δομάζος – Αντωνιάδης – Γκόρσκι

Σεζόν 1977-78 κι ένα δημοσίευμα στην Αθλητική Ηχώ κάνει λόγο για ξενύχτι του Δομάζου με τον Αντωνιάδη και τον Τζόρτζεβιτς. Ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν έφορος στην ομάδα κάνει μήνυση στην εφημερίδα βάζοντας μάλιστα μάρτυρες τους παίκτες που ανέφερε το δημοσίευμα. Η δίκη ορίζεται για Τρίτη, ενώ μια ημέρα μετά ακολουθούσε το ματς με την Μπριζ για το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Εξαιτίας της δίκης οι παίκτες αργούνε να πάνε στο ξενοδοχείο. Αυτό προκαλεί την οργή του Κάζιμιερζ Γκόρσκι ο οποίος αποφασίζει να τους αφήσει εκτός βασικής ενδεκάδας. Ο κόσμος κατά τη διάρκεια του αγώνα φώναζε πάνω από τον πάγκο να μπουν μέσα τόσο ο Δομάζος όσο και ο Αντωνιάδης, με τον αρχηγό του «τριφυλλιού» να αρνείται να μπει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα έξω από τα αποδυτήρια της ομάδας να τοιχοκολληθεί χαρτί που έλεγε πως Δομάζος, Αντωνιάδης και Τζόρτζεβιτς δεν επιτρέπεται να μπουν μέσα.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0