Football Talk

Ο Θωμάς Μαύρος πρόσφερε κειμήλια της καριέρας του στο Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ!

Ο Θωμάς Μαύρος πρόσφερε κειμήλια της καριέρας του στο Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ!

Σε μία τεράστια κίνηση προχώρησε ο Θωμάς Μαύρος, καθώς δώρισε στην ΑΕΚ δύο πολύ συλλεκτικά αντικείμενα της καριέρας του, για την εξέλιξη του Μουσείου Ιστορίας της ΑΕΚ.

Μία από τις πιο εμβληματικές μορφές στην ιστορία της ΑΕΚ είναι αναμφίβολα ο Θωμάς Μαύρος. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μεγαλούργησε με την Ένωση και έχει μία ξεχωριστή θέση στο βιβλίο της ιστορίας.

Ο ίδιος, ωστόσο, δεν θα έλειπε από το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, ο παλαίμαχος άσος προχώρησε σε μία πολύ όμορφη κίνηση, καθώς έκανε δωρεά το «Ασημένιο Παπούτσι» του 1979, όταν είχε αναδειχθεί δεύτερος σκόρερ στην Ευρώπη αλλά και τη φανέλα του με τη Μικτή Κόσμου.

Συγκεκριμένα, είχε παίξει με αυτή, το 1984 και αποτελεί ένα πραγματικό κειμήλιο για τους «κιτρινόμαυρους». Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Όταν ο μεγάλος Θωμάς μπήκε και πάλι στον τόπο των θριάμβων του!

Εκεί όπου συμβολικά κάτω από τη φωτογραφία του σε έναν από τους τέσσερις πυλώνες του γηπέδου μας παρέδωσε για το Μουσείο της ΑΕΚ τα πιο σημαντικά ενθύμια μίας σπουδαίας καριέρας. Μία δωρεά που είχε γίνει εδώ και καιρό από τον κορυφαίο Έλληνα σκόρερ όλων των εποχών και ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες.

Ανάμεσά τους το ευρωπαϊκό ασημένιο παπούτσι του 1979 και η φανέλα με την οποία αγωνίστηκε με τη Μικτή Κόσμου 22 Ιουλίου του 1984.

«Όλα όσα κατακτήσαμε τα οφείλουμε στην ΑΕΚ και εκεί πρέπει να επιστρέψουν» ήταν η συγκλονιστική του ατάκα!»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0