Football Talk

Αν δεν μπορέσει η Μάντσεστερ Σίτι του 2021 να κερδίσει το Champions League, τότε ποια… εκδοχή της θα το καταφέρει;

Αν δεν μπορέσει η Μάντσεστερ Σίτι του 2021 να κερδίσει το Champions League, τότε ποια… εκδοχή της θα το καταφέρει;
Αν πρέπει να ξεχωρίσουμε μόνο μία αγγλική ομάδα, η οποία «έκλεψε» τις εντυπώσεις στο 2021, τότε αυτή φοράει σίγουρα γαλάζια και καθοδηγείται από τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Μιλάμε βεβαίως για τη Μάντσεστερ Σίτι, που «έσπασε» τα κοντέρ, κατέκτησε την PremierLeague, βρίσκεται στο +8 στη νέα σεζόν αλλά έχασε το... ChampionsLeague.

Σε αυτή την συζήτηση, δεν θα κάνουμε λόγο για μία σεζόν μεμονωμένα, αλλά για ένα ολόκληρο ημερολογιακό έτος. Και συγκεκριμένα, αυτό που σε λίγες παρέρχεται και ανέδειξε κάθε αρετή της Μάντσεστερ Σίτι.

Της ομάδας που «έσπασε» τα κοντέρ, ξεπέρασε κάθε προσδοκία και πολύ λογικά αναδείχθηκε πρωταθλήτρια της PremierLeague, χάρη σε ένα σερί που ξεκίνησε πέρυσι τέτοια εποχή και είχε ως αποτέλεσμα το… 13/13.

Η Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα παρήγαγε το απόλυτο ποδόσφαιρο σε κάθε «τρίτο» του γηπέδου. Σκόραρε περισσότερο από κάθε άλλη αγγλική ομάδα, δέχθηκε τα λιγότερα γκολ από οποιονδήποτε, κατέγραψε τις περισσότερες νίκες και εν τέλει ανέβηκε στην κορυφή για 3η φορά την τελευταία τετραετία.

Αναφερόμαστε άλλωστε σε 36 νίκες σε ένα ολόκληρο ημερολογιακό έτος, με συγκομιδή βαθμών τους 110, την ώρα που οι «πολίτες» χρειάζονταν μόλις έναν βαθμό ακόμη, προκειμένου να ισοφαρίσουν την Γουλβς του 1960!

Παράλληλα, σκόραρε 113 γκολ, πράγμα που μεταφράζεται σε περίπου τρία γκολ ανά παιχνίδι, ενώ και η άμυνά της ήταν εντυπωσιακή, καθώς ακόμη και στην τρέχουσα σεζόν, έχει δεχθεί τα λιγότερα τέρματα από όλες.

Μετρά τα περισσότερα cleansheet (11), ούσα η μοναδική ομάδα με διψήφιο αριθμό απαραβίαστης εστίας στην PremierLeague! Για την ιστορία, απλώς να αναφέρουμε πως σε όλα βασικός, ήταν ο Έντερσον, με τον Άαρον Ράμσντεϊλ να ακολουθεί με λιγότερα ματς στο ενεργητικό του με την Άρσεναλ.

Επιπλέον, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα υπέστη με διαφορά τις λιγότερες ήττες στο 2021. Μιλάμε μόλις για έξι, με το εκπληκτικό σερί των 13 ματς να σταματά από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Έτιχαντ, στο 2-0 του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, στην έδρα που κέρδισε μόνο τότε στην θητεία του στο Μάντσεστερ.

Ωστόσο, δεν σταματάμε εδώ, αν αναλογιστεί κανείς πως έχουμε και την φετινή σεζόν. Τα πεπραγμένα της Σίτι άλλωστε δεν περιορίζονται στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, αλλά και στην πιο παραγωγική επίθεση.

Ο λόγος για… 51 γκολ, έναντι των 50 της Λίβερπουλ! Ποια μπορεί να συγκριθεί μαζί της; Πιθανώς καμία και παρά το γεγονός πως η σεζόν ξεκίνησε με δύο 0-0, πράγμα που είχε συμβεί μόλις για μία φορά ακόμη με τον Πεπ Γκουαρδιόλα στο «τιμόνι» της.

Και φτάνουμε στο τέλος… Ποιο είναι αυτό; Στο +8 την δεδομένη χρονική στιγμή στην Premier League, από την Τσέλσι και την Λίβερπουλ και στις 15 επιτυχίες σε ισάριθμες περιπτώσεις, όταν οι «γαλάζιοι» βρέθηκαν μπροστά στο σκορ.


Μοναδικό μελανό σημείο για το 2021 για αυτούς, ήταν ο χαμένος τελικός του ChampionsLeague,  μιας και το χαμένο CommunityShield, δεν μπαίνει καν στην εξίσωση. Το βράδυ του Μαΐου, όπου οι «μπλε» της Τσέλσι επικράτησαν με 1-0 και όλοι στο Μάντσεστερ θα ήθελαν να δουν το σουτ του τελευταίου λεπτού, να πηγαίνει μερικά εκατοστά πιο χαμηλά…

Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο, το οποίο έχει αποδείξει πως καμία «πρωτάρα» αγγλική ομάδα στον τελικό, δεν είναι εν τέλει η θριαμβεύτρια. Και για να μην το έκανε ούτε αυτή η Μάντσεστερ Σίτι, μάλλον η ιστορία έχει… δίκιο.

Παρά ταύτα, μοιάζει μαθηματικά βέβαια η κατάκτηση του ChampionsLeagueαπό την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Είτε αναφερόμαστε στην φετινή σεζόν, είτε σε αυτές που θα ακολουθήσουν.

Τα ρεκόρ μιλάνε από μόνα τους, η «μηχανή» της Μάντσεστερ Σίτι δεν… παλιώνει ποτέ και η καλύτερη ομάδα της PremierLeagueγια το 2021, φοράει σίγουρα γαλάζια…


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0