Football Talk

Γουέστ Χαμ και Μπράιτον εξελίσσονται σε «παράγοντες» της Premier League, βοηθώντας τη… Μάντσεστερ Σίτι! (video)

Γουέστ Χαμ και Μπράιτον εξελίσσονται σε «παράγοντες» της Premier League, βοηθώντας τη… Μάντσεστερ Σίτι! (video)
Μπορεί μέχρι πρότινος να θεωρούσαμε πως μόνο η Γουέστ Χαμ μπορεί να «κόψει» και το έχει… κάνει, βαθμούς από τους διεκδικητές του τίτλου, όμως πλέον προστέθηκε ακόμη μία ομάδα σε αυτή την κατηγορία. Ο λόγος για την Μπράιτον του Γκρέιαμ Πότερ, η οποία δεν έχασε σε Λονδίνο και Λίβερπουλ και έχει συμβάλλει στο +8 που αντικρίζει κανείς μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου της κατάταξης.

Είναι σχεδόν δεδομένο πως σε κάθε σεζόν, κάποιες ομάδες που δεν θα διεκδικήσουν με μεγάλες αξιώσεις την θέση τους στην Ευρώπη, θα «πληγώσουν» ορισμένους από τους μεγάλους. Ωστόσο, η διαφορά των τριών πρώτων στην PremierLeagueμε τους υπολοίπους είναι… χαοτική.

Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ και Τσέλσι, μπορούν όλες και για διαφορετικούς λόγους να φτάσουν στην κατάκτηση του τίτλου, με αποτέλεσμα να μοιάζει δύσκολο να μπορέσει κάποιος από τους… άλλους, να αποτελέσει «παράγοντα» του πρωταθλήματος.

Φτάνοντας όμως «άτυπα» στο τέλος του πρώτου γύρου της PremierLeague, μπορούμε να θεωρήσουμε πως μέχρι στιγμής η Γουέστ Χαμ και η Μπράιτον, σε συνδυασμό και με την εικόνα της Μάντσεστερ Σίτι, είναι οι βασικοί λόγοι που οι «πολίτες» του Πεπ Γκουαρδιόλα έχουν ξεφύγει οκτώ βαθμούς από τους διώκτες τους.


Την αρχή έκαναν τα «σφυριά». Πρώτα «έσπασαν» το αήττητο 34ων αγωνιστικών της Λίβερπουλ, με τη νίκη τους με 3-2 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου και εν συνεχεία μπόρεσαν να κάνουν ακριβώς το ίδιο και με την ομάδα του Τόμας Τούχελ, προβαίνοντας και σε ανατροπή του αποτελέσματος.

Από εκεί και έπειτα, ξεκίνησε η «κατηφόρα» της Τσέλσι, η οποία έφτασε στο σημείο να μετρά τρεις νίκες στα εννέα πιο πρόσφατα ματς της, με αποτέλεσμα να «κολλήσει» στους 42 βαθμούς, κάνοντας Πρωτοχρονιά μακριά από την κορυφή.

Την ίδια ώρα, κάτι ανάλογο πραγματοποίησε και η Μπράιτον, αλλά πολύ πιο ανέλπιστα. Μετέβη πρώτα στο Άνφιλντ, για να συναντήσει την Λίβερπουλ που είχε πετύχει πέντε γκολ στο Όλντ Τράφορντ! Είχε επικρατήσει με 5-0, είχε σε τρομακτική κατάσταση τον Σαλάχ και με την έναρξη του ματς κόντρα στους «γλάρους» σκόραρε δις.

Όλα έδειχναν… συντριβή για την Μπράιτον, αλλά οι ποδοσφαιριστές της είχαν διαφορετική άποψη. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν, ο Τροσάρντ ισοφάρισε και το τελικό 2-2, σηματοδότησε μία τεράστια επιτυχία για το σύνολο του Πότερ και ένα γερό «χαστούκι» στους «κόκκινους» του Κλοπ, που δεν «σκότωσαν» την αντίπαλό τους, όταν είχαν το πλεονέκτημα, ως όφειλαν.

Η εξαιρετική πορεία της Μπράιτον όμως, δεν περιορίζεται εκεί, καθώς αισίως ταξίδεψε και στο Στάμφορντ Μπριτζ, όπου και πάλι βρέθηκε πίσω στο σκορ, χάρη στο 2ο συνεχόμενο γκολ του Ρομέλου Λουκάκου, μετά την επιστροφή του.

Και πάλι όμως… δεν επηρεάστηκε. Το εύθραυστο 1-0 παρέμενε, η Μπράιτον άρχιζε να το πιστεύει και εν τέλει ο Ντάνι Γουέλμπεκ σημείωσε το δεύτερο γκολ της καριέρας του απέναντι στην Τσέλσι, «γράφοντας» το 1-1 στο 91’.



Επρόκειτο για τον 7ο βαθμό που αποσπά η Μπράιτον σε καθυστερήσεις κάποια αναμέτρησης, με καμία ομάδα να μην έχει κάνει κάτι ανάλογο, σε ολόκληρη την σεζόν.

Κάπως έτσι, θεωρούμε πως τόσο η Γουέστ Χαμ, που διεκδικεί την Ευρώπη, όσο και η Μπράιτον, εξελίσσονται σε παράγοντες του πρωταθλήματος. Η Σίτι οφείλει το +8 στις δικές της εμφανίσεις, αλλά ένας συνδυασμός αποτελεσμάτων πάντα βοηθάει…

Αυτό επί της ουσίας διαδραμάτισαν τα «σφυριά» και οι «γλάροι», όπου αμφότεροι απέναντι στους «πολίτες» ηττήθηκαν με 2-1 και 1-4 αντίστοιχα!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0