Football Talk

Dream… teen: Το πλάνο του Τσάβι για το «αύριο» της Μπαρτσελόνα (video)

Dream… teen: Το πλάνο του Τσάβι για το «αύριο» της Μπαρτσελόνα (video)

Η Μπαρτσελόνα πάει από το κακό στο χειρότερο όμως δείχνει πως μετά από αρκετό καιρό, έχει ένα σταθερό πλάνο για την επόμενη μέρα. Το BN Sports σας αναλύει την Dream Teen του Τσάβι.

Ο Φεράν Τόρες είναι η πρώτη κίνηση της εποχής Τσάβι για την ενίσχυση του ρόστερ και η απόκτησή του, δίνει σημεία ελπίδας στο στρατόπεδο των «μπλαουγκράνα». Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός είναι ακόμα ένας ποδοσφαιριστής προστίθεται στο σύνολο του νεαρού προπονητή και δεν έχει πατήσει καν τα 23 του χρόνια. Δείγμα, του πλάνου που είναι έτοιμη να ακολουθήσει στο μέλλον.

Η Dream… Teen είναι ένας διαφορετικός τρόπος με τον οποίο η Μπαρτσελόνα θα προσπαθήσει να ανέβει ξανά στην κορυφή. Με απόλυτη εμπιστοσύνη στα δικά της παιδιά, για ακόμη μία φορά και την εισαγωγή ακόμα περισσότερο ταλέντων, ο Τσάβι θέλει να αλλάξει τον κλασσικό δρόμο που έχουν πάρει Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν και να σχεδιάσει μία δική του, καινοτόμα, ιδέα.

Η ενεργοποίηση της Λα Μασία…

Για μία εποχή ήταν η μεγαλύτερη ακαδημία του κόσμου. Μεγάλα ονόματα όπως ο Τσάβι, ο Ινιέστα, ο Μπούσκετς αλλά και ο Λιονέλ Μέσι, έχουν αποφοιτήσει από εκεί και έχουν κάνει τεράστια καριέρα με την Μπαρτσελόνα. Η επιστροφή του πρώτου στον πάγκο της ομάδας, έφερε νέα ενεργοποίηση της ακαδημίας. Συγκεκριμένα, όλο και περισσότεροι νεαροί κάνουν την εμφάνισή τους στην πρώτη ομάδα και κάνουν άπαντες να παραμιλούν.

Ήδη, στο βασικό σχήμα έχουν κουμπώσει οι Αραούχο, Μινγκέθα, Γκάβι, Νίκο Γκονζάλεζ, Ανσού Φάτι και Ίλιας Ακμομάχ. Από εκεί και πέρα, ο Τσάβι δεν σταματάει εκεί καθώς δοκιμάζει όλο και περισσότερους νεαρούς ποδοσφαιριστών των «σπλάχνων» για την καλύτερη ενίσχυση του ρόστερ με το χαμηλότερα, δυνατό, ποσό που θα πρέπει να διαθέσει η ομάδα.

Χτυπάει στα wonderkids…

Φυσικά, μία Λα Μασία δεν φέρνει την άνοιξη και ο Τσάβι επιβάλλεται να κοιτάξει και την ευρωπαϊκή αγορά με άλλο μάτι. Ουσιαστικά, να αφήσει τα μεγάλα ονόματα στην άκρη και να αποφύγει τα υπέρογκα ποσά. Συγκεκριμένα, ο Πέδρι έχει βγει «λύρα χρυσό» από πέρσι, όπως και η επιστροφή του Έρικ Γκαρθία που ενεργοποιήθηκε ξανά από τον Τσάβι. Βέβαια, δεν είναι πάντα… φθηνές οι επιλογές.

Συγκεκριμένα, η περίπτωση του Φεράν Τόρες σίγουρα δεν είναι οικονομική, καθώς θα κοστίσει συνολικά 55 εκατ. ευρώ από τη Μάντσεστερ Σίτι. Ωστόσο, μιλάμε για μία περίπτωση που μπορεί να αναβαθμίσει κατακόρυφα την επιθετική γραμμή, στην οποία η Μπαρτσελόνα έχει τεράστιο θέμα. Η μεταγραφική λίστα των «μπλαουγκράνα» είναι ιδιαίτερα γεμάτη με νέα παιδιά και σίγουρα, κάποια από αυτά θα καταλήξουν στο ρόστερ.

Πολύ ταλέντο αλλά όχι… απειρία!

Αυτό που θέλει κάπως να… αποφύγει ο Τσάβι, είναι να φτιάξει ένα σύνολο που δεν θα θυμίζει Πόρτο ή Άγιαξ. Δηλαδή μία ομάδα που θα έχει πολύ ταλέντο αλλά απειρία και μέτρια αποτελέσματα σε «μεγάλους» αγώνες. Η Μπαρτσελόνα θέλει να επιστρέψει στον πρωταθλητισμό και αυτή τη φορά, χωρίς τον Λιονέλ Μέσι. Για να συμβεί, χρειάζεται εμπειρία για να συνδυαστεί με το ταλέντο της ομάδας.

Η μεταγραφή του Ντάνι Άλβες δηλώνει πολλά. Μπορεί να είναι 38 ετών αλλά έχει αρκετά να δώσει στους νεότερους ποδοσφαιριστές, ειδικά της θέσης τους. Η παρουσία των Σέρχιο Μπούσκετς, Ζεράρ Πικέ και Ζόρντι Άλμπα είναι εξίσου αρκετή για να δώσουν το κάτι παραπάνω τα «πιτσιρίκια». Από την άλλη, ποδοσφαιριστές όπως ο Ντεπάι, ο Ντε Γιονγκ και Ντεστ είναι κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές που δεν «έπιασαν» είναι πιθανό να αποχωρήσουν για να φέρουν χρήματα στο ταμείο.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0