Football Talk

Πρόωρο διαζύγιο υπ' ευθύνη του Ζεσούς ή απλώς η Μπενφίκα αναζητά μια αλλαγή;

Πρόωρο διαζύγιο υπ' ευθύνη του Ζεσούς ή απλώς η Μπενφίκα αναζητά μια αλλαγή;
Η δεύτερη θητεία του Ζορζέ Ζεσούς στην Μπένφικα έληξε άδοξα και το γεγονός πως δεν αφήνει πίσω του «καμμένη γη», δείχνει πως η Μπενφίκα απλώς θέλει να γυρίσει σελίδα. Έστω κι αν βραχυπρόθεσμα θα τις κοστίσει.
Ζόρζε Ζεσούς τέλος ξανά για την Μπενφίκα. Μόλις ενάμιση χρόνο μετά την επαναπρόσληψή του, αποχωρίστηκε τους «αετούς», μετά από μία σαφώς πιο σύντομη από την πρώτη, αλλά και λιγότερο επιτυχημένη θητεία.
 
Η πρόκριση στους «16» του Champions League πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Το κακό κλίμα στα αποδυτήρια, αλλά και το -4 από την κορυφή, οδήγησε σε έναν πρόωρο διαζύγιο, έστω κι αν ήρθε κοινή συναινέσει εν τέλει. 
 
Οι ισορροπίες στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, καθώς φαίνεται, αλλάζουν. Όσον αφορά την Μπενφίκα, όμως, προς το μέρος της;

Όποιος περίμενε πως πέντε χρόνια μετά, ο Ζόρζε Ζεσούς θα επανέφερε άμεσα την Μπενφίκα στα επίπεδα που την άφησε, μάλλον εθελοτυφλούσε. Η «χρυσή» φουρνιά των τεσσάρων σερί πρωταθλημάτων δεν είναι πια στη Λισαβόνα ή όσα μέλη παραμένουν... αετοί, έχουν μεγαλώσει.

Κάτι ανάλογο συνέβη και στην Πόρτο, ενώ αντιθέτως, η Σπόρτινγκ βιώνει τις καλύτερές της μέρες την τελευταία δεκαετία, αφού αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Πορτογαλίας πέρυσι, μετά από 19 χρόνια, είναι πρώτη στη βαθμολογία της Primeira Liga, ενώ θα δώσει το παρών στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης μετά από 13 χρόνια!
 
Το ποδόσφαιρο γενικότερα και οι καλές φουρνιές, ειδικότερα, είναι... ρόδα και γυρίζουν. Εφόσον οι ιθύνοντες της Μπενφίκα κρίνουν πως ο σύλλογος χρειάζεται ολική αναδόμηση, καλώς έπραξαν και διέκοψαν τη συνεργασία τους με τον Ζόρζε Ζεσούς, αν και μάλλον του χρέωσαν περισσότερο το περσινό -9 από την πρωταθλήτρια Σπόρτινγκ. Αλλά αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι από το παζλ που καλούνται να συμπληρώσουν. 
 
Το «έργο» του Νέλσον Βερίσιμο δεν θα είναι εύκολο, για όσο κληθεί να αναλάβει τα «ηνία» της ομάδας, έστω κι αν δεν παραλαμβάνει «καμμένη γη», αφού η Μπενφίκα είναι στο -4 από την κορυφή στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, στους «16» του Champions League, όπου το εμπόδιο του Άγιαξ είναι μεν σοβαρό, αλλά όχι δυσθεώρητο, ενώ διαθέτει με διαφορά την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος!

Εικόνα 

Εντός των συνόρων, όμως, η αλλαγή αυτή αλλάζει τις ισορροπίες. Πόρτο και Σπόρτινγκ Λισαβόνας, με τους Κονσεϊσάο και Αμορίμ να παραμένουν στον πάγκο τους αντίστοιχα και με ένα βαθμολογικό προβάδισμα σημαντικό, σαφώς έχουν τον πρώτο λόγο. 
 
Πόσο μάλλον οι «δράκοι», που έχουν δείξει τρομακτική συνέπεια στα μετόπισθεν, έχοντας την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος και θα είναι απαλλαγμένοι, άθελά τους, από το... βάρος του Champions League
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0