Football Talk

Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Νιούκαστλ, Νόριτς: Η απίστευτη σύμπτωση ανάμεσα στους πρωτοπόρους και τους «ουραγούς» της Premier League!

Μάντσεστερ  Σίτι, Λίβερπουλ, Νιούκαστλ, Νόριτς: Η απίστευτη σύμπτωση ανάμεσα στους πρωτοπόρους και τους «ουραγούς» της Premier League!

Είναι δυνατό να υπάρχει κάποιο κοινό ετούτη την ώρα ανάμεσα στις δύο πρωτοπόρες ομάδες της Premier League και στις δύο που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα; Και όμως, για τη Μάντσεστερ Σίτι, την Λίβερπουλ, τη Νιούκαστλ και τη Νόριτς, αυτό είναι εφικτό!

Μπορεί η Λίβερπουλ να αναμένει σε λίγη ώρα από τώρα το σφύριγμα της έναρξης της αναμέτρησής της για την 20η αγωνιστική της Premier League, όπου θα συναντήσει την Λέστερ, όμως προς το παρόν οι ομοιότητές της με τη Μάντσεστερ Σίτι είναι πολλές, παρά το γεγονός πως σε κάποια στατιστικά στοιχεία είναι εκ διαμέτρου αντίθετες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι αμυντικές επιδόσεις. Οι «πολίτες» διαθέτουν την καλύτερη ανασταλτική λειτουργία του πρωταθλήματος με 12 γκολ παθητικό, ενώ οι «κόκκινοι» έχουν δεχθεί τρία περισσότερα. Επί της ουσίας, αυτός είναι και ο λόγος που ο Έντερσον είναι και ο μοναδικός τερματοφύλακας της Premier League με διψήφιο αριθμό clean sheet.

Ποια είναι όμως η ομοιότητά τους; Ο αριθμός των γκολ που έχουν πετύχει! Ο λόγος για 100 γκολ αθροιστικά, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα και του Γιούργκεν Κλοπ να έχουν πετύχει από 50 γκολ η κάθε μία…

Μοιάζει εντυπωσιακό αλλά είναι πραγματικότητα, με την Σίτι βεβαίως να κατέχει και το απόλυτο ρεκόρ σε ένα ημερολογιακό έτος, με 112 τέρματα σε 41 έως τώρα αναμετρήσεις.

Προχωρώντας όμως την κουβέντα μας, κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τις Νιούκαστλ και Νόριτς. Τις δύο τελευταίες ομάδες δηλαδή στον βαθμολογικό πίνακα, με τις «καρακάξες» να μετρούν μία νίκη, τα «καναρίνια» δύο, αλλά αμφότερες να φιγουράρουν στην 19η και την 20η θέση της Premier League με έναν βαθμό διαφορά.

Ποιο είναι το δικό τους κοινό; Πως έχουν δεχθεί μαζί 84 γκολ! Από 44 η κάθε ομάδα, με τη Νιούκαστλ του Έντι Χάου να έχει δει την εστία της να παραβιάζεται συνολικά 80 φορές εντός του 2021…

Που καταλήγουμε λοιπόν; Στο γεγονός πως οι δύο πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα έχουν πετύχει ακριβώς τα ίδια γκολ, με την Λίβερπουλ να έχει όμως ματς λιγότερο, ενώ κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το παθητικό τερμάτων των Νιούκαστλ και Νόριτς!

Αναφερθήκαμε συνολικά σε 188 γκολ! Ένα λιγότερο δηλαδή από όσα έχουν βάλει η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι, υπό τις οδηγίες του Τόμας Τούχελ (σε πρωτάθλημα και Champions League), μέσα στην χρονιά!

Δημήτρης Μανάκος

 www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0