Football Talk

Τα 5+1 ματς της Premier League που έκαναν το 6-3 της Μάντσεστερ Σίτι, να φαίνεται… λίγο (video)

Τα 5+1 ματς της Premier League που έκαναν το 6-3 της Μάντσεστερ Σίτι, να φαίνεται… λίγο (video)

Το απίστευτο ματς της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στη Λέστερ, δίνει την κατάλληλη ασίστ στο BN Sports για να σας θυμίσει τα παιχνίδια της Premier League που… ξέφυγαν στο σύνολο των γκολ μέσα σε 90 λεπτά.

Το γκολ, καλώς ή κακώς, είναι ο βασικός λόγος που το ποδόσφαιρο είναι τόσο ελκυστικό. Η ένταση, το πάθος και ο τρόπος που νιώθεις όταν βλέπεις ένα τέρμα, είναι ιδιαίτερος. Πόσο μάλλον, όταν σε ένα παιχνίδι, τα γκολ έρχονται με το τσουβάλι, είτε για μία νίκη, είτε μία ισοπαλία. Το παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στη Λέστερ ήταν ένα τέτοιο.

Με την επιρροή της Boxing Day να εμφανίζεται, οι δύο ομάδες δημιούργησαν ένα απίθανο αποτέλεσμα, με το ευρύ 6-3 υπέρ των «πολιτών». Τα εννιά γκολ που επιτεύχθηκαν συνολικά, ήταν απλώς ακόμα ένα ματς στη τεράστια λίστα παρόμοια επίδοση. Ωστόσο, το BN Sports, έψαξε και βρήκε τα παιχνίδια που έχουν λήξει με παραπάνω σύνολο τερμάτων και σας τα παρουσιάζει.

Πόρτσμουθ – Ρέντινγκ 7-4 (2007)

Το παιχνίδι με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία της Premier League. Μπορεί η 8η αγωνιστικής της Premier League, τη σεζόν 2007/08, να είχε προσέξει κάποιος το παιχνίδι της Πόρτσμουθ με την Ρέντινγκ, αλλά όποιος το είδε, απλώς το απόλαυσε. Το «φτωχό» πρώτο 45λεπτο, με το σκορ στο 2-1, σίγουρα δεν έδειχνε τι θα γινόταν στο δεύτερο μέρος. Ένα καταιγισμός τερμάτων, με το σύνολό τους να φτάνει στα 11 (!) και τους γηπεδούχους, με πρωταγωνιστή των Μπεντζανί (χατ-τρικ), να κερδίζουν με το ευρύ 7-4 (!). Δεν είναι τυχαία, αυτό το ματς, γραμμένο με χρυσά γράμματα στην ιστορία.

Άρσεναλ – Νιούκαστλ 7-3 (2012)

Μέχρι το 73’, ήταν πραγματικό ντέρμπι. Η Άρσεναλ είδε την Νιούκαστλ να την δυσκολεύει αρκετά στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής για την Premier League, τη σεζόν 2012/13, όμως το σκορ μόνο αυτό δεν δείχνει. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ προηγήθηκε τρεις φορές (!) και οι «καρακάξες» έδωσαν ισάριθμες απαντήσεις μέχρι και το 73ο λεπτό, με το σκορ να έχει ανέβει στο 3-3. Οι Τέο Γουόλκοτ και Ολιβιέ Ζιρού ανέλαβαν δράση και με δύο γκολ ο καθένας, ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 7-3 (!), γράφοντας ιστορία.

Τότεναμ – Ρέντινγκ 6-4 (2007)

Ακόμα ένα ντέρμπι, με όλη την σημασία της λέξης. Η Ρέντινγκ έγινε ξανά «σάκος» του μποξ, όμως αυτή τη φορά, είχε ορθώσει το ανάστημά της μέσα στο Λονδίνο. Ακόμα ένα «φτωχό» πρώτο μέρος με μόλις δύο γκολ (1-1), έγινε πραγματικό ροντέο στο δεύτερο. Η Ρέντινγκ ανέτρεψε το 1-0 σε 2-1, ο Μπερμπάτοφ ισοφάρισε δύο φορές σε 2-2 και 3-3, φτάνοντας το χατ-τρικ και η Ρέντινγκ προηγήθηκε μέχρι το 74’, με 4-3. Από εκεί και πέρα, το χάος. Τα «σπιρούνια», σε λιγότερο από δέκα λεπτά, πέτυχαν τρία γκολ, και διαμόρφωσαν το τελικό 6-4, με τον Βούλγαρο, μετέπειτα φορ, του ΠΑΟΚ να κάνει καρέ τερμάτων.

Γουέστ Μπρομ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 5-5 (2013)

Η μέρα που ο Ρομέλου Λουκάκου έγινε νούμερο ένα σε συζητήσεις στο Νησί. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον δρόμο για ένα ακόμα πρωτάθλημα και με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να είναι έτοιμος να αποχωρήσει από τους πάγκους, η Γουέστ Μπρομ εξελίχθηκε σε έναν άξιο αντίπαλο. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καταιγιστικοί και στο ημίχρονο ήταν μπροστά στο σκορ με 3-1 ενώ μέχρι το 81’, είχαν ανοίξει την διαφορά στο 5-2. Όλα έδειχναν τελειωμένα μέχρι να αναλάβει ο Βέλγος φορ. Μέσα σε πέντε λεπτά, οι γηπεδούχοι πέτυχαν τρία γκολ (!), με δύο εξ αυτών του Λουκάκου, φέρνοντας τούμπα το ματς και διαμορφώνοντας το τελικό 5-5.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ 8-2 (2011)

Μία από τις πιο ντροπιάστηκες ήττες στην ιστορία της Άρσεναλ, ήταν αυτή του 2011, στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το σύνολο του Αρσέν Βενγκέρ αφέθηκε στις ορέξεις του Ρούνεϊ και της παρέας του και υπέστη μία από τις βαριές ήττες στο πρωτάθλημα. Η Άρσεναλ αντέδρασε δύο φορές αλλά απλά για να μειώσει. Οι «κόκκινοι διάβολοι» πήραν μία τεράστια νίκη με το τελικό 8-2, έδειξαν πως δεν αστειεύονται.

Τότεναμ – Γουιγκάν 9-1 (2009)

Το ματς του… Ντεφόε. Ένας πραγματικός «killer» που υπέγραψε ένα από τα μεγαλύτερα σκορ στην ιστορία του πρωταθλήματος. Ο Αμερικανός επιθετικός ξέσπασε πάνω στην Γουιγκάν και πέτυχε συνολικά πέντε γκολ (!) σε εκείνο ματς. Το πρώτο ημίχρονο έμεινε στο εύθραυστο 1-0 αλλά στην επανάληψη, ήρθε πραγματική καταιγίδα για τα «σπιρούνια». Το πόδι δεν σηκώθηκε από το γκάζι και η ομάδα του Ρέντκναπ έφτασε σε μία τεράστια νίκη με 9-1 (!), βάζοντας το σκορ στην ιστορία της Premier League.


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0