Football Talk

Νιούκαστλ: Το αρνητικό ρεκόρ επιβεβαιώθηκε αλλά η καλύτερη, φετινή εμφάνισή της δεν… επιβραβεύτηκε!

Νιούκαστλ: Το αρνητικό ρεκόρ επιβεβαιώθηκε αλλά η καλύτερη, φετινή εμφάνισή της δεν… επιβραβεύτηκε!

Μπορεί η εμφάνιση της Νιούκαστλ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι δεδομένα η καλύτερη φετινή της, όμως για ακόμη μία φορά δεν είχε ρεαλιστικό βαθμολογικό αντίκτυπο. Παρέμεινε στην επικίνδυνη ζώνη και πλέον κατέχει και… επίσημα, το χειρότερο παθητικό τερμάτων σε ένα ημερολογιακό έτος.

Τι και αν η Νιούκαστλ παρατάχθηκε ακριβώς όπως έπρεπε στην αναμέτρηση της Boxing Day κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με σκοπό να αποσπάσει, έστω και ανέλπιστα τους τρεις βαθμούς της νίκης; Προηγήθηκε με τον Σεντ Μαξιμίν, πάλεψε, ισοφαρίστηκε αλλά και πάλι δεν… κέρδισε.

Ακόμη και αν άπαντες αντιλήφθηκαν πως μία τέτοιου είδους εμφάνιση από το σύνολο του Έντι Χάου πρέπει να αποτελέσει οδηγό για την συνέχεια. Ωστόσο, το τελικό 1-1 δεν δικαίωσε τις προσπάθειες της.

Το δοκάρι του 90ου λεπτού και η εντυπωσιακή επέμβαση του Ντε Χέα στο σουτ του Αλμιρόν αμέσως μετά, δεν επέτρεψαν στις «καρακάξες» να κατακτήσουν την δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα. Απεναντίας μάλιστα, ο βαθμός της ισοπαλίας θεωρήθηκε απλώς ένα… κανονικό αποτέλεσμα, που συνδυάζεται και πάλι με το αρνητικό ρεκόρ τερμάτων.

Περί τίνος πρόκειται; Επρόκειτο για την 41η εμφάνιση της Νιούκαστλ στην Premier League εντός του 2021! Καμία ομάδα δεν έχει δεχθεί περισσότερα τέρματα σε ένα ημερολογιακό έτος, με τον Έντισον Καβάνι να παραβιάζει την εστία του Ντρουμπάβκα για 80η φορά στην χρονιά που διανύουμε.

Εκεί «πονάει» η Νιούκαστλ, η οποία έχει διατηρήσει το «μηδέν» μόλις σε μία περίπτωση στην σεζόν 2021-22 και άλλες τρεις, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάιο! Πρακτικά μιλάμε για τέσσερα ματς στα 41, με 80 γκολ παθητικό, δηλαδή δύο ανά παιχνίδι…

Το ερώτημα είναι αν μία τέτοια ανασταλτική λειτουργία μπορεί με κάποιον τρόπο να «σώσει» την παρτίδα… Αν οι Σαουδάραβες μπουν στην εξίσωση, ενδέχεται. Σε διαφορετική περίπτωση, η Νιούκαστλ θα πρέπει να… αισθανθεί τυχερή, μιας και τώρα βρίσκεται στην 19η θέση με 11 βαθμούς και τέσσερα ματς περισσότερα από την 18η Μπέρνλι!

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0