Football Talk

Νιούκαστλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1: Ο… El Matador Καβάνι μπήκε αλλαγή, σκόραρε και έσωσε τον βαθμό για τους «κόκκινους διαβόλους»! (video)

Νιούκαστλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1: Ο… El Matador Καβάνι μπήκε αλλαγή, σκόραρε και έσωσε τον βαθμό για τους «κόκκινους διαβόλους»! (video)
Να ‘ναι καλά ο Καβάνι! Ο Ουρουγουανός στράικερ σκόραρε στο 71’ και έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-1), η οποία τα βρήκε σκούρα απέναντι στην γηπεδούχο Νιούκαστλ, σε ματς για την 19η αγωνιστική της Premier League. 

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν… ανύπαρκτη στο πρώτο μέρος, βρέθηκε να χάνει με 1-0, ωστόσο κατάφερε έστω και την ύστατη ώρα να σώσει τον βαθμό της ισοπαλίας στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Νιούκαστλ, με το ματς να λήγει στο 1-1.

Στην 7η θέση η ομάδα του Ράνγκνικ με 28 βαθμούς, στην 19η εκείνη του Χάου με 11.

Ο αγώνας

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 7’! O Φρέιζερ έκλεψε τη μπάλα από τον και τροφοδότησε τον Σεν Μαξιμέν, με τον Γάλλο να ελίσσεται στη μεγάλη περιοχή και με άπιαστο δεξί σουτ να στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του εμβρόντητου Ντε Χέα για το 1-0!

Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχτηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο τρίτο ματς του Ραλφ Ράνγκνικ στον πάγκο, μετά το 1-0 επί της Πάλας και της Νόριτς στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια με τον Γερμανό στον πάγκο της.

Η δεύτερη καλή στιγμή για το πρώτο 45λεπτο άνηκε εκ νέου στις «καρακάξες». Ο Σέλβεϊ έκλεψε τη μπάλα λίγο πίσω από τη σέντρα και επιτέθηκε κατά μέτωπο, με τον Άγγλο αμυντικό μέσο να εξαπολύει ένα δυνατό σουτ με το δεξί έξω από την περιοχή και να υποχρεώνει τον Ντε Χέα να αποκρούσει εντυπωσιακά με τις γροθιές του.

Άξιο αναφοράς είναι πως μέχρι και τη λήξη του α’ ημιχρόνου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να κάνει τον Ντουμπράβκα να νιώσει απειλή, με το 1-0 να παραμένει ως λήξη. Επιπλέον, στο 45+6’ ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Χάου, Κάλουμ Γουίλσον τραυματίστηκε και έδωσε τη θέση του στον Μέρφι.

Ο Καβάνι έσωσε τον βαθμό!

Με το «καλημέρα» του δεύτερου μέρους ο Ράνγκνικ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο δύο επιθετικούς, τους Σάντσο και Καβάνι, αφήνοντας στον πάγκο έναν μέσο (Φρεντ) και έναν επιθετικό (Γκρίνγουντ), πηγαίνοντας έτσι για... φουλ επίθεση!

Μάλιστα, οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν και τις πρώτες τους καλές στιγμές. Αρχικά, στο 49’ το μακρινό σουτ του Ράσφορντ το απέκρουσε σε κόρνερ με γροθιές ο Ντουμπράβκα, ενώ το σουτ του Καβάνι μέσα από την μεγάλη περιοχή έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Η πίεση της Γιουνάιτεντ, όσο περνούσε η ώρα, γινόταν ολοένα και πιο έντονη με το γκολ της ισοφάρισης τελικώς να έρχεται στο 71’. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο γύρισε υπέροχα στο ύψος του πέναλτι, ο Ουρουγουανός στράικερ δεν τα κατάφερε με την πρώτη, όμως στην επαναφορά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, το οποίο έμεινε ως και το τέλος.

Νιούκαστλ (Έντι Χάου): Ντουμπράφκα, Μανκίγιο, Σερ, Λασέλς, Κραφτ, Φρέιζερ (74’ Αλμιρόν), Σέλβεϊ, Λόνγκσταφ, Σεν-Μαξιμέν (83' Γκέιλ), Γουίλσον (45+6’ Μέρφι), Ζοέλιντον.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ραλφ Ράνγκνικ): Ντε Χέα, Τέλες, Βαράν, Μαγκουάιρ, Ντάλοτ, Φρεντ (46’ Σάντσο), ΜακΤόμινεϊ (78’ Μάτιτς), Φερνάντες, Γκρίνγουντ (46’ Καβάνι), Ράσφορντ, Ρονάλντο.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0