Football Talk

Μπράιτον – Μπρέντφορντ 2-0: «Γλάροι» για… φίλημα, μετά από τρεις μήνες! (video)

Μπράιτον – Μπρέντφορντ 2-0: «Γλάροι» για… φίλημα, μετά από τρεις μήνες! (video)

Αρνητικό σερί τριών μηνών χωρίς νίκη ήταν και… πάει! Η Μπράιτον επικράτησε με 2-0 της Μπρέντφορντ (26/12), έχοντας τον Τροσάρ σε μεγάλα «κέφια», εξασφαλίζοντας τρίποντο στην Premier League, μετά από τρεις μήνες... ανομβρίας!

Από τις 19 Σεπτεμβρίου και το 2-1 επί της Λέστερ είχε να «γευτεί» τη χαρά της νίκης η Μπράιτον και απέναντι στην Μπρέντφορντ, λίγες μέρες πριν αλλάξει ο χρόνος, αποφάσισε να «σπάσει» το αρνητικό σερί.

Οι «γλάροι» ήταν αυτοί που εν τέλει «τσίμπησαν» τις... μέλισσες και με τα γκολ των Τροσάρ (34’) και Μοπέ (42’) επικράτησαν με 2-0 και ανέβηκαν στην 9η θέση της βαθμολογίας!


Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την Μπράιτον, αφού μόλις στο 18ο λεπτό έφτασε πολύ κοντά στο 1-0! Ο Νταν Μπερν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Μπρέντφορντ.

Εννέα λεπτά αργότερα, οι «γλάροι» σπατάλησαν ακόμα μία καλή ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, αλλά ο Μουέπου που έγινε αποδέκτης μίας εξαιρετικής μπαλιάς του Μοπέ, δεν κατάφερε να βρει την εστία, με την μπάλα να περνά ξυστά από το δεξί δοκάρι.

Εν τέλει, ό,τι δεν κατάφερε στις δύο προηγούμενες προσπάθειές της, το έπραξε στο 34’! Ο Τροσάρ πήρε την μπάλα εκτός περιοχής και με εξαιρετικό τσίμπημα-λόμπα, την έστειλε στα δίχτυα για να γράψει το 1-0!


Τρία λεπτά πριν λήξει το ημίχρονο, τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα για την Μπράιτον, αφού ο Μόντερ βρήκε τον Μοπέ και αυτός με όμορφο τελείωμα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0, στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια με ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα.


Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπρέντφορντ προσπάθησε να βγάλει αντίδραση μέσω ενός δίλεπτου «ξεσπάσματος», αλλά δεν τα κατάφερε. Αρχικά, ο Μπαπτίστ επιχείρησε να μειώσει, με ένα σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής στο 60ο λεπτό, όμως ο Σάντσες απέκρουσε, σχεδόν ενστικτωδώς, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο γκολκίπερ των «γλάρων» στάθηκε τυχερός.

Ο Πίνοκ σηκώθηκε για κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά η προσπάθειά του σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της Μπράιτον, διατηρώντας το 2-0 υπέρ της.

Στο 68’ η Μπρέντφορντ προσπάθησε και πάλι να ξαναμπεί στο ματς, αλλά η κεφαλιά του Γκόντος, αυτήν τη φορά, δεν στάθηκε αρκετή για να αλλάξει τον ρου της αναμέτρησης. Η άμυνα της Μπράιτον με αυταπάρνηση απομάκρυνε την μπάλα πριν αυτή περάσει καταλήξει στα δίχτυα του Σάντσες.

Στα εναπομείναντα λεπτά, τίποτα αξιοσημείωτο δεν συνέβη, με την Μπράιτον να επικρατεί με 2-0 της Μπρέντφορντ, παίρνοντας μία νίκη-βάλσαμο, ψυχολογικό και βαθμολογικό, αφού γεύτηκε τη χαρά της νίκης μετά από τρεις ολόκληρους μήνες!

Μπράιτον: Σάντσες, Λάμπτεϊ, Γουέμπστερ, Μπερν, Κουκουρέγια, Λαλάνα (85' Γκρος), Μουέπου, ΜακΆλιστερ (85' Αλζάτε), Μόντερ, Μοπέ, Τροσάρ (46' Γουέλμπεκ)

Μπρέντφορντ: Φερνάντες, Πίνοκ, Γιάνσον, Σόρενσεν, Κάνιος, Μπαπτίστ, Νόργκαρντ, Γένσεν (46' Ονιέκα), Τόμψον (66' Γκόντος), Εμπουεμό (41' Βίσα), Τόνεϊ

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0