Football Talk

Άστον Βίλα – Τσέλσι 1-3: Ανατροπή με… Λουκάκου για τους «μπλε» και νίκη στην Boxing Day μετά από δύο χρόνια! (video)

Άστον Βίλα – Τσέλσι 1-3: Ανατροπή με… Λουκάκου για τους «μπλε» και νίκη στην Boxing Day μετά από δύο χρόνια! (video)

Τι και αν η Τσέλσι βρέθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά κοντά στην ήττα, στην Boxing Day; Οι «μπλε» ανέτρεψαν την κατάσταση απέναντι στην Άστον Βίλα (1-3) και με πρωταγωνιστή τον Ρομέλου Λουκάκου, κατάφεραν να πανηγυρίσουν, παραμένοντας σε… τροχιά τίτλου!

Επρόκειτο δεδομένα για μία δύσκολη έδρα που σίγουρα θα δυσκόλευε την Τσέλσι στην εξόρμησή της. Το 5/7 του Στίβεν Τζέραρντ, δίχως ισοπαλία, αποτελούσε «φόβητρο», ενώ και η αγωνιστική κατάσταση των «μπλε», έδειχνε πως ο Τόμας Τούχελ δεν βιώνει και την καλύτερή του περίοδο στο Λονδίνο.

Αν άλλωστε η Τσέλσι δεν κέρδιζε, θα ήταν η πρώτη φορά υπό τις οδηγίες του Γερμανού, που δεν επικρατεί σε τρία συνεχόμενα ματς της Premier League. Και όμως, υπό τον φόβο αυτόν, αντέδρασε… Γύρισε το ματς, παρέμεινε ανεπηρέαστη από το αυτογκόλ του Ρις Τζέιμς και με πρωταγωνιστή τον Ρομέλου Λουκάκου που επέστρεψε στα γκολ, έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Τηρουμένων των αναλογιών λοιπόν, το κατόρθωμά της δεν είναι… απλό. Ο Τζέιμς έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 28’, δημιουργώντας της προβλήματα.

Ο Τάργκετ σέντραρε, ο Άγγλος μπακ επιχείρησε να απομακρύνει, αλλά τελικώς έγινε ο πρώτος παίκτης στην φετινή Boxing Day που σκοράρει στα… δίχτυα της ομάδας του, όντας συνολικά ο δεύτερος, μαζί με τον Τζουανζέμπε, την τελευταία τριετία.


Ωστόσο, η αντίδραση ήταν άμεση, συνεπικουρούμενη και από την… βοήθεια του δεξιού οπισθοφύλακα των γηπεδούχων. Ο Κας προέβη σε ένα «ανόητο» μαρκάρισμα πάνω στον Χάντσον Οντόι στο 33’ και ο Ζορζίνιο μετέτρεψε σε γκολ την ευκαιρία, ευστοχώντας εύκολα από τα έντεκα βήματα, απέναντι στον Μαρτίνες.


Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες, όμως η είσοδος του Ρομέλου Λουκάκου στο παιχνίδι, με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, άλλαξε τις ισορροπίες.

Μία ακόμη καλή ενέργεια του Χάντσον Οντόι στο 55΄ ήταν αρκετή, προκειμένου ο Βέλγος να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να πανηγυρίσει στην Premier League, για πρώτη φορά, μετά τα τελευταία του γκολ απέναντι στην Άστον Βίλα!

 

Το γκολ του 55ου λεπτού έβαλε σε θέση ισχύος την Τσέλσι, της οποίας η ψυχολογία άλλαξε δραματικά. Ο Μάουντ αστόχησε προ κενής εστίας το 68’, ενώ εν συνεχεία οι «μπλε» προέβησαν σε διαχείριση του πλεονεκτήματός τους, βλέποντας τον Οντόι να αστοχεί από καλή θέση στο 87΄'.

Ο στόχος στέφθηκε από επιτυχία, αλλά ο Ρομέλου Λουκάκου έβαλε και πάλι την σφραγίδα του! Κέρδισε πέναλτι μετά από εντυπωσιακή κούρσα στις καθυστερήσεις, ο Ζορζίνιο και το... αλματάκι του δεν λάθεψαν και το τελικό 3-1 υπέρ τους, τους διατηρεί σε τροχιά τίτλου, με την πρώτη νίκη στην Boxing Day μετά από δύο χρόνια, να είναι γεγονός!

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Μαρτίνες, Κας, Κονσά, Μινγκς, Τάργκετ, Σανσόν (77’ Ελ Γκάζι), Λουίς, Ράμσεϊ, Μπουεντία (74’ Τσουκουεμέκα), Ινγκς (73’ Τραορέ), Γουότκινς

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Τσαλόμπα (46’ Λουκάκου), Τιάγκο Σίλβα (62’ Κρίστιενσεν), Ρίντιγκερ, Ρις Τζέιμς, Αλόνσο, Καντέ (63’ Κόβασιτς), Ζορζίνιο, Μάουντ, Χάντσον Οντόι, Πούλισικ

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0