Football Talk

Οι «Έλληνες» του Κόπα Άφρικα: Το μεγάλο πλήγμα στον Ολυμπιακό και τα βαριά χαρτιά των Άρη-ΟΦΗ! (video)

Οι «Έλληνες» του Κόπα Άφρικα: Το μεγάλο πλήγμα στον Ολυμπιακό και τα βαριά χαρτιά των Άρη-ΟΦΗ! (video)

Οι κλήσεις για την διοργάνωση του Κόπα Άφρικα έγιναν γνωστές και οι ομάδες της Superleague 1 έμαθαν ποιους ποδοσφαιριστές θα στερηθούν για όλο τον Γενάρη και ένα μέρος του Φλεβάρη του 2022. Το BN Sports σας αναλύει πόσο σημαντική είναι η κάθε απώλεια.

Η διοργάνωση του Κόπα Άφρικα είναι μία διοργάνωση που έχει κάνει όλη την Ευρώπη να σκέφτεται πως θα κυλήσουν τα πρωταθλήματα όλο τον Γενάρη αλλά και τα μέσα Φλεβάρη. Ταυτόχρονα, η απειλή του κορωνοϊού, των τραυματισμών και της κούρασης, είναι εξίσου σημαντικά εμπόδια για κάθε σύλλογο που βλέπει τους καλούς του ποδοσφαιριστές να αποχωρούν.

Από αυτή τη μοίρα, δεν θα έλειπε η Superleague 1. Ουσιαστικά, θα λείψουν έξι ποδοσφαιριστές από το ελληνικό πρωτάθλημα, με τον καθένα τους να είναι σημαντικές μονάδες για τις ομάδες του. Βέβαια, το σημαντικό πλήγμα είναι του Ολυμπιακού αλλά και των Άρη-ΟΦΗ, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Παπέ Αμπού Σισέ (Σενεγάλη)

Η μεταγραφή του Κώστα Μανωλά, μεταφράστηκε με την πιθανή αποχώρηση του Παπέ Αμπού Σισέ. Ο Ολυμπιακός είδε το όνομα του νεαρού στόπερ ανάμεσα στους εκλεκτούς της Εθνικής Σενεγάλης, η οποία είναι και φαβορί για την κατάκτηση. Φυσικά, για τους «ερυθρόλευκους» είναι μία τεράστια απώλεια στα μετόπισθεν, ειδικά με τις τελευταίες εμφανίσεις. Φέτος, μετράει 27 συμμετοχές με απολογισμό πέντε γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Αγκιμπού Καμαρά (Γουϊνέα)

Το «διαμάντι» της Superleague 1. Μπορεί η Γουϊνέα να έκανε το… χατίρι στον Ολυμπιακό και να μην κάλεσε τον Μαντί Καμαρά, όμως πήρε τον… συνονόματό του. Ο Αγκιμπού Καμαρά έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές των «ερυθρολεύκων» φέτος και κάνει εκπληκτική σεζόν, ωστόσο ο Ολυμπιακός θα πρέπει να τον στερηθεί για έναν μήνα. Τα 120 χιλιάδες ευρώ που δόθηκαν στη Λιλ έχουν αποζημιωθεί και με το παραπάνω μέσα από τις 25 συμμετοχές, τα πέντε γκολ και τις τέσσερις ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Αμπουμπακάρ Καμαρά (Μαυριτανία)

Το μεγάλο «μπαμ» του Άρη στη περασμένη μεταγραφική περίοδο. Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά κόστισε περίπου 3,5 εκατ. ευρώ στους «κίτρινους» για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης. Ο 26χρονος φορ δεν είναι ο φορ με τα πολλά γκολ αλλά βοηθάει σε πολλούς τομείς την ομάδα της Θεσσαλονίκης με την εμπειρία και την ποιότητά του. Έχει ματώσει πέντε φορές τα αντίπαλα δίχτυα και έχει μοιράσει δύο ασίστ σε 16 παιχνίδια.

Πιέρ Κουντέ (Καμερούν)

Μία περίπτωση που δεν έχει… «βγει» ακόμα στον Ολυμπιακό. Ο Πιερ Κουντέ ήρθε με τις καλύτερες προδιαγραφές από την Μάιντς αλλά ακόμα δεν έχει εμφανίσει τα ανάλογα αποτελέσματα στο χορτάρι. Και πάλι, για τον Πέδρο Μαρτίνς είναι μία έξτρα επιλογή στα χαφ. Η Εθνική Καμερούν από την άλλη, τον κάλεσε τις επιλογές της για το Κόπα Άφρικα και ο 26χρονος μέσος θα βρίσκεται εκτός Ελλάδας για όσο μείνει η ομάδα του στην διοργάνωση. Με τον Ολυμπιακό μετράει 19 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις αλλά κυρίως ως αλλαγή.

Ντεβίς Επασί (Καμερούν)

Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος. Ο Ντεβίς Επασί έχει βγάλει μάτια με τον ΟΦΗ και τα πάει εξαιρετικά φέτος, καθώς διανύει και την 4η σερί σεζόν του στην Ελλάδα. Το καλοκαίρι αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τη Λαμία και στην Κρήτη έχει συμπληρώσει 13 συμμετοχές με πέντε ανέπαφες εστίες. Ωστόσο, η επιλογή του Καμερούν να τον πάρει μαζί στο Κόπα Άφρικα, αφήνει κενό στους Κρητικούς στη θέση του άσου.

Γκάρι Ροντρίγκες (Μπουρκίνα Φάσο)

Κλείνουμε την εξάδα αποχωρήσεων με έναν ακόμα άσο του Ολυμπιακού. Ο Γκάρι Ροντρίγκες πάνω που άρχισε να προσαρμόζεται στα αγωνιστικά πλάνα των «ερυθρολεύκων», θα αποχωρήσει με την εθνική ομάδα της Μπουρκίνα Φάσο. Ο έμπειρος εξτρέμ έχει συμπληρώσει οκτώ συμμετοχές με τον ελληνικό σύλλογο και είναι σίγουρα μία ποιοτικότατη λύση για τον Πέδρο Μαρτίνς.

Και λίγο από… Superleague 2!

Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι «Έλληνες» που θα βρεθούν στο Κόπα Άφρικα. Συγκεκριμένα, από τη Superleague 2 αναμένεται να ταξιδέψουν ο Ισμαΐλα Ουεντραόγκο από τον ΠΑΟΚ Β’ και ο Μπακαρί Εντιαγέ από τη Ρόδο. Ο δεύτερος, ειδικά, είναι 39 φορές διεθνής με την Μαυριτανία παρόλο που είναι μόλις 23 ετών (!) και φέτος, είναι βασικότατος με τον ελληνικό σύλλογο.

Από την άλλη, ο 22χρονος αμυντικός μέσος θα φορέσει το εθνόσημο της Μπουρκίνα Φάσο για το Κόπα Άφρικα. Ούτε για εκείνον είναι οι πρώτες του συμμετοχές, αφού έχει κάνει συνολικά δέκα συμμετοχές με την εθνική ομάδα. Με τον Δικέφαλο έχει επτά συμμετοχές στη Superleague 2 και ήδη έχει βγάλει στον αγωνιστικό χώρο το ταλέντο του.


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0